Χίος, Δευτέρα 6 Ιουλίου

Χιώτικες επιτυχίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων στο στίβο

ΣΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ Ο ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ ΔΕΚΑΘΛΟ ΚΑΙ Η ΜΑΘΙΟΥΔΗ ΣΤΟ ΕΠΤΑΘΛΟ!
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 27/04/2018 - 12:30
Ο Νίκος Τριπολίτης στην 3η θέση του βάθρου στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτ/μα Λυκείων του Στίβου

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν δύο παιδιά από το νησί μας στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων στο στίβο, που έγινε στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Ο Νίκος Τριπολίτης και η Ζηνοβία Μαθιούδη ανέβηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου στα σύνθετα αγωνίσματα, στο Δέκαθλο των αγοριών και στο Έπταθλο των κοριτσιών, αντίστοιχα, βελτιώνοντας παράλληλα τα ατομικά τους ρεκόρ.

Συγκεντρώνοντας 5.386 βαθμούς ο Νίκος Τριπολίτης (ΓΕΛ Βροντάδου) κατέλαβε την 3η θέση στο δέκαθλο, όπου κυριάρχησε ο Βασίλης Μπουτσιούκης (ΓΕΛ Νιγρίτας Σερρών) με 6.374 βαθμούς και ακολούθησε ο Φοίβος Ρέμης (2ο ΓΕΛ Κέρκυρας) με 5.439 βαθμούς.

Δύο ατομικά ρεκόρ έκανε ο χιώτης πρωταθλητής, στο ύψος με άλμα στο 1.85 και στα 400 μέτρα με 53 δευτερόλεπτα και 90 εκατοστά. Οι επιδόσεις του στα άλλα οκτώ αγωνίσματα ήταν: 100 μέτρα: 11.94, Μήκος: 6.20, Σφαίρα: 11.87, 110 εμπόδια: 15.99, Δίσκος: 24.92, Επί Κοντώ: 2.80, Ακόντιο: 34.50 και 1500 μέτρα: 5.28.16.

Έξι νέα ατομικά ρεκόρ!

Στο Έπταθλο των κοριτσιών η Ζηνοβία Μαθιούδη είχε πολύ έντονο συναγωνισμό, σε ό,τι αφορά τις δύο πρώτες νικήτριες, οι οποίες σημείωσαν και πολύ υψηλές επιδόσεις που ξεπέρασαν τα επίπεδα ενός Σχολικού Πρωταθλήματος. Η 17χρονη χιώτισσα πρωταθλήτρια του Α.Σ. Έφηβου που αγωνίστηκε για το 3ο Γενικό Λύκειο Χίου κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, με 4.058 βαθμούς, σημειώνοντας ατομικά ρεκόρ στα έξι από τα επτά αγωνίσματα! Η Μαθιούδη, που φοιτά στη Β’ Λυκείου, μόνο στο ύψος (1.43) δεν μπόρεσε να κάνει ατομικό ρεκόρ. Οι επιδόσεις της στα άλλα έξι αγωνίσματα, τις οποίες βελτίωσε ήταν: 100 εμπόδια: 16.16, Σφαίρα: 9.02, 200 μέτρα: 26.32, Μήκος: 5.18, Ακόντιο: 27.52 και 800 μέτρα: 2.42.37.

Στην 1η θέση στο Έπταθλο ήταν η Μαργαρίτα Τσουκαλά (2ο ΓΕΛ Πύργου) με 5.348 βαθμούς και ακολούθησε η Αναστασία Μπαλούμη (2ο ΓΕΛ Κερατσινίου) με 4.276 βαθμούς.

Στη διοργάνωση, στο Σχηματάρι, είχαμε και άλλες δύο χιώτικες συμμετοχές στο Έπταθλο των κοριτσιών. Η Αγγελική Μαχαίρα (2ο ΓΕΛ Χίου) κατέλαβε τη 19η θέση με 3.066 βαθμούς και η Άννα-Μαρία Κεσόγλου (ΓΕΛ Καλλιμασιάς) ήταν στην 23η θέση με 2.843 βαθμούς.

• H Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου ΓΕΛ Χίου συγχαίρουν τη μαθήτρια της Β’ τάξης του Σχολείου τους, Ζηνοβία Μαθιούδη για την 3η θέση που κατέλαβε στο Έπταθλο στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Στίβου στο Σχηματάρι Αττικής (17-20 Απριλίου).

Η Ζηνοβία Μαθιούδη στην 3η θέση του βάθρου στο έπταθλο του Πανελληνίου Πρωτ/τος Στίβου Λυκείων

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/06/2020 - 15:15

Με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, ενισχύει η κυβέρνηση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανάγκες του.

Την ανακοίνωση έκαναν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία.

Όπως διευκρίνισαν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, το ποσό θα διανεμηθεί με διαφανή κριτήρια στα σωματεία τα οποία προχωρούν στην προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

«Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Σταϊκούρας.

«Επιπλέον, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία και να ξαναπιάσουμε το νήμα από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ κρίσεως, το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησης μας», είπε. 

 

Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr