Η «Aegean Regatta 2023» στα Ηρωϊκά Ψαρά

Ανάμεσα στους σταθμούς της οι Οινούσσες και τα Καρδάμυλα
Τετ, 07/09/2022 - 09:43

Την επόμενη χρονιά η «Aegean Regatta 2023» θα επισκεφθεί ξανά το Ηρωικό Νησί των Ψαρών. Πρόκειται για την πολυπληθέστερη, από πλευράς συμμετοχών, ιστιοπλοϊκή διοργάνωση Ανοιχτής Θάλασσας στην Ελλάδα η οποία κάθε χρόνο εξελίσσεται και ανοίγει τα πανιά της για το 2023 με εκκίνηση από τη Μύρινα της Λήμνου και νησιά - σταθμούς τη Λέσβο, τα Ψαρά, τις Οινούσσες και τελετή λήξης στα Καρδάμυλα της Χίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία εκτός από το απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα, να γνωρίσουν και να ζήσουν τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, για μια ακόμη φορά.

Ο Δήμος Ψαρών με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, χαιρετίζει  την πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη που δίνει βαρύτητα και προτεραιότητα στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, κάνοντας μας κοινωνούς και φροντίζοντας αυτές να γίνουν ακόμη πιο γνωστές μέσα από αθλητικές διοργανώσεις μεγάλης εμβέλειας.

"Μάλιστα", συνεχίζει το δελτίο Τύπου, "μέσω αυτών των διοργανώσεων η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποιεί δράσεις, εκδηλώσεις και έργα προς όφελος των κατοίκων μας.

Ευελπιστούμε ότι οι συμμετέχοντες θα επιδείξουν νέες επιτυχίες με σύμμαχο τον καιρό του Βορείου Αιγαίου και θα απολαύσουν το μαγευτικό μπλε των θαλασσών μας, αλλά και θα γνωρίσουν την ιστορία και τους κατοίκους του νησιού μας.

Σε ό,τι μας αναλογεί, ο Δήμος θα προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε τα πληρώματα και τα σκάφη να τύχουν της καλύτερης υποδοχής και φιλοξενίας.

Ραντεβού του χρόνου στις θάλασσες μας!"

Οι φωτογραφίες είναι από την αντίστοιχη διοργάνωση της Aegean Regatta το 2019.

Σχετικά Άρθρα