Η Βασιλική Μπουλά προκρίθηκε στις καλύτερες αθλήτριες U12 της Ευρώπης

Η ΧΙΩΤΙΣΣΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ EUROTALENTS - ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΗΝ ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 23/08/2021 - 00:28

«Μετά την τεράστια επιτυχία με τα τρία χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων 2021, οι χιώτισσες Βασιλική Μπουλά και Αντζελα Νούρε έλαβαν μέρος με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, στο ευρωπαϊκό camp επιλογής ταλέντων Εurotalents Pre Selection camp II - U12 που έγινε στην Κισκουνφελεγκιχάζα της Ουγγαρίας» αναφέρει σε δελτίο τύπου ο χιώτικος Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος "Ωρίων" και συνεχίζει:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτραπέζιας αντισφαίρισης ETTU έχοντας στα χέρια της τους 2 καλύτερους αθλητές και τις 2 καλύτερες αθλήτριες απο 16 Χώρες για 7 μέρες έκανε μία πολύ δυνατή προετοιμασία σε ένα γήπεδο με 30 τραπέζια.

Επικεφαλής προπονητής ήταν ο καταξιωμένος Φερενγκ Καρσάι, πρώην ομοσπονδιακός της Αυστρίας, ο οποίος ανέδειξε τον τελευταίο Ευρωπαίο πρωταθλητή κόσμου Βέρνερ Σλάγκερ το 2003.

Βοηθοί του ανέλαβαν ο ούγγρος Αττίλα Χαλμάι, Προβας Μονταλ και η Τσέχα πρώην διεθνής αθλήτρια Ρενάτα Στρμπίκοβα, ενώ το παρόν έδωσε και ο Κροάτης Νέβεν Σέγκναρ, διευθυντής του προγράμματος ανάπτυξης της ETTU.

Το τεχνικό team είχε την υποστήριξη 15 καταξιωμένων προπονητών από την Ουγγαρία, πολλούς αθλητές sparring για την προπόνηση, και 23 προπονητές των μικρών αθλητών και αθλητριών.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 3 ώρες προπόνησης το πρωί και 3 ώρες το απόγευμα, με πολλές και περίπλοκες ασκήσεις στο τραπέζι, καθώς και ασκήσεις ενδυνάμωσης, από τις οποία υπήρχε βαθμολογία με βάση 6 κριτήρια από τον εκάστοτε προπονητή.

Τέλος τις δύο τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκε τουρνουά και από τα αποτελέσματα βγήκε η τελική συνολική βαθμολογία για την επιλογή 12 αγοριών και 4 κοριτσιών που θα συμμετέχουν στους τελικούς της Σλοβενίας.

Η Νούρε Άντζελα στις λεπτομέρειες έμεινε εκτός πρόκρισης.

Η Μπουλά Βασιλική με κοινή απόφαση των προπονητών και του διευθυντή Σέγκναρ ψηφίστηκε για να πάρει wild card δηλαδή με το +1 προστέθηκε στην τελική τετράδα των κοριτσιών αθλητριών, μία κίνηση που εξέπληξε θετικά καθώς είχε να γίνει πολλά χρόνια.

Μετά την τεράστια επιτυχία στο πανελλήνιο, η Μπουλά Βασιλική έκανε για άλλη μια φορά περήφανη την Χίο και την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη, προκρινόμενη στις καλύτερες αθλήτριες U12 της Ευρώπης.

Οι αγώνες τελικού θα πραγματοποιηθούν στις 10 έως και 17 Οκτωβρίου στην Σλοβενία, όπου θα αγωνιστούν όλοι οι επίλεκτοι της Ευρώπης για μία από τις θέσεις στην Κίνα».

Θερμά συγχαρητήρια στις δωδεκάχρονες πρωταθλήτριες και στην προπονήτρια του Ωρίωνα Α.Π.Ο. ΧΙΟΥ Ρούλα Λαμπρινίδη, καθώς και σε όλο το σύλλογο που στήριξε τις προσπάθειες των κοριτσιών και των οικογενειών τους.

Σχετικά Άρθρα