
Επιχορήγηση ενός κόμμα 5 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθούν στα ερασιτεχνικά σωματεία που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα όσο και στη Δ’ Εθνική Κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.
Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από το υφυπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Ψηφίστηκε από 49 ενώσεις σε σύνολο 54 ΕΠΣ που είχαν δικαίωμα ψήφου, ο διοικητικός απολογισμός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που έγινε σήμερα το πρωί στην Αθήνα.
«Παρών» δήλωσαν οι ΕΠΣ Κιλκίς και Λάρισας ενώ «όχι» οι ΕΠΣ Κοζάνης, Κυκλάδων, Μακεδονίας. Ο χιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ουσιαστικά κράτησε τις δυνάμεις του, αφού ο διοικητικός απολογισμός στην περσινή γενική συνέλευση είχε πάρει 48 ψήφους.
Ακόμη, ομόφωνα πέρασε ο προϋπολογισμός, με 53 «ναι» και ένα «όχι» από την ΕΠΣ Μακεδονίας ο οικονομικός απολογισμός.
Την ίδια ώρα, «ναι» στην πρόταση να έρθει ξένος αρχιδιαιτητής στην Ελλάδα ικανοποιώντας το αίτημα της Σούπερ Λίγκα, έπειτα από πρόταση του Ολυμπιακού με την σύμφωνη γνώμη του Παναθηναϊκού, λέει ο Γιώργος Σαρρής.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας υποστήριξε πάντως ότι η διαιτησία «τη χρονιά που πέρασε ήταν καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Δεν λέω ότι ήταν τέλεια. Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα η κριτική διαιτησίας» και συμπλήρωσε: «Η δική μας πρόταση θα είναι να προσληφθεί ξένος αρχιδιαιτητής για να κάνει ορισμούς στη Super League και στη Football League σε διαιτητές και παρατηρητές».
Πρέπει να τονιστεί ότι στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αφού οι περισσότερες Ενώσεις διαφώνησαν, συμφώνησε μαζί τους. «Δεν είπα να έρθει ο ξένος αρχιδιαιτητής γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στους έλληνες διαιτητές και την ΚΕΔ. Το επίπεδο των Ελλήνων είναι πολύ ψηλό, αυτό που γίνεται όμως κάθε σαββατοκύριακο δεν αντέχεται. Δεν θέλετε ξένο αρχιδιαιτητή; Συμφωνώ. Πρέπει να δούμε όμως κάποια πράγματα διαφορετικά. Να μη λέμε άλλα και να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας άλλα».































