Ολυμπιακοί Τόκυο: Θρίαμβος της ελληνικής ομάδας πόλο επί της Ουγγαρίας με διπλή Χιώτικη συμμετοχή

Συγχαρητήρια από τη ΝΕ Χίου ΣΥΡΙΖΑ
Δευ, 26/07/2021 - 11:15

Μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις στην ιστορία του ελληνικού ανδρικού πόλο πέτυχε η εθνική μας ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Νίκησε την Ουγγαρία των πολλών μεταλλίων με 10-9 και έκανε με τον καλύτερο τρόπο «πρεμιέρα» στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. 

Στην ομάδα διπλή η Χιώτικη συμμετοχή αφού εκτός του Φουντούλη, που πέτυχε 3 τέρματα, συμμετέχει και ο Γκιουβέτσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παρόλο που βρέθηκε να χάνει με 5-2, κατάφερε να νικήσει την υπερδύναμη της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Η εμφάνιση των διεθνών μας αφήνει πολλές ελπίδες για τη συνέχεια του ολυμπιακού τουρνουά. Το γκολ της νίκης ήρθε από τον Άγγελο Βλαχόπουλο στα 3.40 πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.   

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 3-2, 1-1. 

ΕΛΛΑΣ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 2. 

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ 2, Μάνχρεζ 1, Ζαλάνκι, Βάμος, Χονζνιάσκι, Πάστζορ, Γιάνσικ, Έρντελι 3, Βάργκα 3, Μεζέι, Χαράι.

 

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, συγχαίρει την εθνική ομάδα πόλο για τη νίκη της επί της Ουγγαρίας.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους αθλητές της Εθνικής μας ομάδας πόλο, που κατάφερε να νικήσει την ισχυρή πρωταθλήτρια Ευρώπης Ουγγαρία.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου συγχαίρουμε ιδιαίτερα τους Χιώτες αθλητές Φουντούλη και Γκιουβέτση, που συμμετέχουν στην Εθνική ομάδα, και με το ταλέντο τους βοηθούν την Ελλάδα να διακριθεί σε επίπεδο εθνικών ομάδων, στο άθλημα του πόλο, και γίνονται φωτεινό παράδειγμα για την νεολαία του νησιού μας.

Είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό αθλητισμό, να έχουμε διακρίσεις και μετάλλια στους ολυμπιακούς αγώνες.

Η γενικότερη φιλοσοφία των ολυμπιακών αγώνων στηρίζεται στις αρχές της ανοχής, της ειρήνης, του ευ αγωνίζεσθαι, και της ευγενούς άμιλλας με σκοπό την δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας με λιγότερη βία και ανταγωνισμό.

Όνειρο λοιπόν κάθε αθλητή είναι να συμμετέχει στους ολυμπιακούς αγώνες και με τις επιδόσεις του να εκπροσωπεί επάξια την χώρα του.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε τις υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους απέναντι στους αθλητές μας.  Χρειάζεται να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις, γήπεδα, οργανωμένοι αθλητικοί χώροι, κατάλληλες συνθήκες για τις προπονήσεις και την σωστή προετοιμασία. Οικονομική υποστήριξη και συμπαράσταση στις προσπάθειες των αθλητών από το κράτος, ώστε να υπάρξει πραγματική ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού αθλητισμού.

Βλέπουμε ότι και στα ατομικά και στα ομαδικά αθλήματα υπάρχει πολύ ταλέντο, καλοί αθλητές, νέα παιδιά γεμάτα όρεξη για αθλητισμό και διάκριση, υπάρχουν προοπτικές.

Η πολιτεία έχει χρέος να είναι κοντά στους ανθρώπους του αθλητισμού, να προβάλει τις σημαντικές προσπάθειες τους (κάτι που δεν έγινε με τους πρωταθλητές μας Πετρούνια και Γκιώνη), να ενδιαφέρεται και να στηρίζει για το καλό πάντα του Ελληνικού αθλητισμού και της νέας γενιάς".  

 

  

Σχετικά Άρθρα