

Σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα που έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, ανάμεσα στο Ναυτικό Όμιλο Χίου/Astra Airlines και τον Απόλλωνα Σμύρνης, για τη 18η αγωνιστική της Α1 πόλο των Ανδρών. Το παιχνίδι ανάμεσα στον 3ο της κατάταξης και τον 10ο ήταν ντέρμπι για περισσότερο από δυόμιση οκτάλεπτα και αν η χιώτικη ομάδα δεν έχανε την αυτοσυγκέντρωσή της στην άμυνα ίσως να είχε εντελώς διαφορετική κατάληξη.
Εξ άλλου, όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Γιάννης Κατρουτζανάκης, το νεανικό συγκρότημα του ΝΟΧ/Astra Airlines έβαλε δύσκολα στην ομάδα του, που την... ξελάσπωσε γι' ακόμη μία φορά ο Νίκολα Μοσκόφ, πετυχαίνοντας 6 τέρματα. Οι γηπεδούχοι, που ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ, κατόρθωσαν προς το τέλος της δεύτερης περιόδου να ισοφαρίσουν σε 5-5, ενώ 3 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του τρίτου 8λέπτου η διαφορά ήταν στο ένα γκολ. Από εκεί και πέρα έπεσε μπλακ άουτ σε άμυνα και επίθεση και τρία συνεχόμενα τέρματα του μαυροβούνιου Μοσκόφ κι ένα χαμένο πέναλτι του Στέλιου Μιμίδη έκαναν το -1, -4.
Στην 4η και τελευταία περίοδο ο ΝΟΧ/Astra Airlines αποσυντονίστηκε τελείως, δεν μπόρεσε να σημειώσει κανένα τέρμα, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που πέτυχε ακόμη 4 κι έτσι φτάσαμε στο τελικό 7-15. Ο Γιώργος Ντόσκας δεν πτοείται, θεωρεί ότι αν οι παίκτες του εφαρμόσουν μέχρι τέλους το πλάνο που έχουν στο κάθε παιχνίδι τότε θα παίρνουν και το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμούν, γι' αυτό και βάζει στόχο τώρα τη νίκη μέσα στο Λαιμό, την επόμενη αγωνιστική, κόντρα στη Βουλιαγμένη.
Τα 8λεπτα: 1-2, 4-4, 2-5, 0-4.
ΝΟΧ/Astra Airlines (Γιώργος Ντόσκας): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ., Ρουστάμοφ 2, Τζελάτης, Παππάς, Μιμίδης Μ., Κανδιόγλου 1, Μόκκας, Γκίλλας, Γαβαλάς Σπ., Ρούντα 2, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Κόλλιας, Καρακούρος Μ. 2.
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ, Μητρόπουλος 1, Σαρτζετάκης 3, Μοσκόφ 6, Θεοδόσης - Παπαλουκάς 1, Παπαδόπουλος Γ. 1, Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου 1, Δερμιτζάκης Δ. 1, Γραμματικός 1, Αναγνωστόπουλος, Κουμής.