«Πάμε σε ένα νησί με μεγάλη παράδοση στο άθλημά μας»

ΤΟΝΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πέμ, 22/03/2018 - 11:43
Συνέντευξη Τύπου για το final four του Κυπελλου πόλο Ανδρών στη Χίο

Οι προπονητές και των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετάσχουν στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος πόλο Ανδρών (23-24 Μαρτίου, Ιωνικό Κολυμβητήριο) επεσήμαναν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (21 Μαρτίου) στα γραφεία της ΚΟΕ στην Αθήνα, ότι η επιλογή της Χίου να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, αποτελεί τόνωση για το άθλημα στην περιφέρεια.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, τόνισε ότι το Κύπελλο Ελλάδος είναι ο θεσμός των εκπλήξεων σημειώνοντας ότι φέτος φιλοξενείται στη Χίο που έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα.

«Είναι μια διοργάνωση με αγώνες στους οποίους κανείς δεν μπορεί να προκαθορίσει το τελικό αποτέλεσμα και αυτή είναι η ομορφιά του Κυπέλλου. Είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Θυμίζω ότι για τον περσινό τελικό είχαν όλοι τον Ολυμπιακό φαβορί και έκαναν ερωτήσεις στον Βλάχο για το ευρωπαϊκό final six που ήταν μετά, αλλά τελικά αποδείχθηκε το αντίθετο. Αλλά και στην περίπτωση του Ν.Ο. Χίου, που ήταν φαβορί για πρόκριση στο φάιναλ φορ, στη μάχη του προημιτελικού με τον Πανιώνιο, -και παρότι θα ήταν διοργανώτρια- η πράξη απόδειξε ότι δεν ήταν έτσι. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός που μπορούν να συμβούν όλα», είπε ο πρόεδρος της ΚΟΕ.

Για την επιλογή του νησιού μας για να φιλοξενήσει το φάιναλ φορ ανέφερε: «Η φετινή μας επιλογή για τη Χίο είχε δύο παραμέτρους. Πρώτα, η βούληση της Χίου ως Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δήμου Χίου να γίνει μια μεγάλη διοργάνωση εκεί όπου διατηρείται μια μεγάλη παράδοση στο άθλημα. Το πόλο είναι το κυρίαρχο σπορ στο νησί. Το 80% των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό στηρίζουν αυτή την ομάδα που έχει μεγάλες επιτυχίες και κυρίως τεράστια συνεισφορά σε επίπεδο υποδομών, αλλά και στις Εθνικές Ομάδες. Και ύστερα: Η Χίος βασανίζεται από το τεράστιο ζήτημα, το μεταναστευτικό. Είναι ένα ακριτικό νησί, μία από τις πύλες που υποδέχονται τους μετανάστες. Έτσι, θέλουμε να δώσουμε μια αθλητική, αλλά και κοινωνική και διεθνή διάσταση στο νησί με τη διοργάνωσή μας αυτή εκεί».

Από την πλευρά του ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, στάθηκε στο γεγονός ότι η διοργάνωση γίνεται στη Χίο, παρά το γεγονός ότι δεν συμμετέχει η τοπική ομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν η τοπική ομάδα του νησιού, ο Ν.Ο. Χίου, αποκλείστηκε από το φάιναλ φορ, o Δήμος Χίου και η Περιφέρειας μας είπαν: Δεν κάναμε συμβόλαιο ότι θα το διοργανώσουμε το φάιναλ φορ μόνο εάν συμμετέχει και ο Ν.Ο. Χίου. Αναλάβαμε μια διοργάνωση σημαντική και θα την αγκαλιάσουμε, όποιες ομάδες κι αν μετέχουν. Έτσι, ο Δήμος μετέχει ενεργά με ένα καλό κολυμβητήριο, που θα γίνει ακόμα καλύτερο με τη συμβολή μας και μάλιστα μας παρακάλεσε να συνεχίσουμε και να φέρουμε κι άλλες διοργανώσεις εκεί. Να δείξουμε ότι ο ελλαδικός χώρος δεν είναι μόνο το κέντρο».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, συνεχάρη την ΚΟΕ για την επιλογή της να διοργανώσει το φάιναλ φορ στο νησί μας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ΚΟΕ αλλά και τη Χίο για το εγχείρημα αυτό. Είναι μεγάλο θέμα το ότι θα πάμε στο νησί αυτό για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Θεωρώ πως είναι προς όφελος του αθλήματος το ότι πραγματοποιείται το φάιναλ φορ 4 στην επαρχία, όπου «διψά» ο κόσμος για ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός». Σε ό,τι αφορά την αγωνιστική παρουσία της ομάδας του, επεσήμανε ότι στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου. «Από πλευράς μας, ξεκάθαρα η επιθυμία και ο στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Είμαστε έτοιμοι. Αν αποδώσουμε όπως πρέπει, νομίζω πως πάμε για το τρόπαιο», τόνισε ο κ. Βλάχος.

Στον πρώτο ημιτελικό, την Παρασκευή 23 Μαρτίου, αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι η κάτοχος του τίτλου Βουλιαγμένη, με τον προπονητή της Κώστα Λούδη να αναφέρει ότι στόχος είναι να διεκδικήσει και πάλι το τρόπαιο. Παράλληλα έδωσε τα εύσημα στην ΚΟΕ που ανέθεσε στη Χίο τη διοργάνωση του φάιναλ φορ. «Αποτελεί τεράστιο θέμα η διεξαγωγή του φετινού φάιναλ φορ στη Χίο. Όπως γνωρίζουμε, υπάρχει μια δίψα στην επαρχία για τέτοιες διοργανώσεις κι έτσι πρέπει να συμβαίνει», είπε ο κ. Λούδης. Για την παρουσία της ομάδας του δήλωσε: «Στόχος για την ομάδα μας είναι ο τελικός και η κατάκτηση του κυπέλλου. Στον ημιτελικό καλούμαστε να αγωνιστούμε με τον Ολυμπιακός, έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Θεωρώ μάλιστα πως είναι και πιο δυνατός από πέρυσι. Εύχομαι δε να καταφέρει φέτος να φτάσει και στην κορυφή της Ευρώπης. Ένα προσωπικό παράπονο, προπονητικό, το οποίο θα ήθελα να εκφράσω είναι το γεγονός ότι στερήθηκα 3 παίκτες που ήταν στην Εθνική Ομάδα, λίγο πριν το φάιναλ φορ».

Ο προπονητής της Γλυφάδας, Δημήτρης Μάζης στάθηκε στις δηλώσεις του, στο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που έχει η ομάδα του, η οποία στον δεύτερο ημιτελικό θα παίξει με τον Πανιώνιο. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Φέτος έχουμε μια ομάδα με έναν από τους μικρότερους μέσους όρους ηλικίας. Προσπαθούμε να δουλεύουμε με νέα παιδιά, ενώ έχουμε και παίκτες με συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών. Στόχος μας είναι μια ισχυρή εκπροσώπηση στις Εθνικές Ομάδες και ελπίζουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όσον αφορά το στόχο μας σε αυτό το φάιναλ φορ είναι να προκριθούμε στον τελικό. Φαβορί για τον τίτλο είναι ο Ολυμπιακός. Πάντως το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και τίποτα δεν αποκλείεται».

Μετά από 7 χρόνια επιστρέφει στο θεσμό του φάιναλ φορ ο Πανιώνιος, κάτι που επεσήμανε ο τεχνικός του, ο Κώστας Δήμου, στις δηλώσεις που έκανε. Ανέφερε: «για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια βρισκόμαστε και πάλι εδώ. Βρίσκουμε και πάλι τα βήματά μας όσο περνά ο καιρός, και γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Ο Πανιώνιος έχει ένα βαρύ όνομα, με ιστορία και οφείλουμε να φανούμε όπως πρέπει στην περίσταση αυτή. Είναι χαρά μας που πάμε στη Χίο, που αποτελεί ένα παραδοσιακό νησί για το ελληνικό πόλο, που έχει βγάλει και μεγάλους αθλητές».

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ένας παίκτης από κάθε ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Νίκος Γαλάνης (παίκτης ΑΝΟ Γλυφάδας): «Η Γλυφάδα είναι μια ομάδα που στηρίζεται στις Ακαδημίες της. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο και τους προπονητές για την επιλογή να επενδύσουν στις Ακαδημίες και πιστεύω ότι γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια».

Χρήστος Κουτσιαλής (αρχηγός Πανιωνίου): «Θα αγωνιστούμε με στόχο το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του Πανιωνίου. Νομίζω ότι αποτελεί πολύ σημαντικό θέμα το ότι η Χίος φιλοξενεί το φετινό φάιναλ φορ και ευελπιστώ να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο».

Αλέξανδρος Γούνας (παίκτης Ολυμπιακού): «Το κύπελλο αποτελεί ανέκαθεν το θεσμό των εκπλήξεων. Ο στόχος ο δικός μας παραμένει ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του κυπέλλου. Πιστεύω πως έχουμε τη δυνατότητα να το πετύχουμε».

Μάριος Καπότσης (παίκτης Ν.Ο. Βουλιαγμένης): «Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Πιστεύω ότι είναι μεγάλο πράγμα που ο ΝΟΒ κατάφερε να βρεθεί στο φάιναλ φορ. Εμείς από τη μεριά μας θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες και πάμε για το καλύτερο δυνατό».

Σχετικά Άρθρα