Χίος, Δευτέρα 10 Αυγούστου

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Κυριαρχία για την Μπουλά σε ακόμη ένα αναπτυξιακό Τουρνουά

Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΚΑΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΙΝΔΟ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΗ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ-ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Δευ, 18/12/2017 - 07:34
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Κυριαρχία για την Μπουλά σε ακόμη ένα αναπτυξιακό Τουρνουά

Δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία για την Βανέσα Μπουλά σε αναπτυξιακό Τουρνουά του Πινγκ Πονγκ. Η αθλήτρια του ΜΕΑΣ Νενήτων «Η Βοκαριά» μετά την επικράτησή της στην κατηγορία Μίνι Παγκορασίδων, στη διοργάνωση που είχε γίνει στις 25-26 Νοεμβρίου στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να κερδίσει και στη διοργάνωση που έγινε στις 9-10 Δεκεμβρίου στο Κλειστό γυμναστήριο Πεύκης.

Εκεί ολοκληρώθηκαν τα αναπτυξιακά τουρνουά για το 2017, σε μια επιτυχημένη διοργάνωση που πραγματοποίησε η Αθλητική Ένωση Αθηνά Μαγκουφάνας 2004 σε συνεργασία με τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και συμμετείχαν 191 αθλητές και αθλήτριες από 61 σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Η Βανέσα Μπουλά κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Μίνι Παγκορασίδων (10 χρονών), κερδίζοντας στον τελικό την Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης) με 3-1 σετ (11-2, 8-11, 11-5, 11-6). Στην 3η θέση ήταν η Κατερίνα Ιωάννου (Α.Ε. Λεχαινών Ηλείας) μαζί με άλλη μια χιώτικη παρουσία, αυτή της Άντζελας Νουρέ (ΜΕΑΣ Νενήτων «Η Βοκαριά»).

Παράλληλα στο 5ο Αναπτυξιακό Τουρνουά Πινγκ Πονγκ που έγινε στην Πεύκη, από τη Βοκαριά πήραν μέρος άλλοι τέσσερεις αθλητές. Στην κατηγορία Μίνι Παμπαίδων ο Γιάννης Κοφινάς κατέλαβε την 6η θέση, ενώ στους Παμπαίδες είχαμε τον Πέτρο Λιώτση στην 25η θέση, τον Νίκο Ξενάκη στην 26η θέση και τον Μιχάλη-Άγγελο Κοκκώδη στην 27η θέση.

Η παρουσία των αθλητών και αθλητριών από τη Βοκαριά κρίνεται απόλυτα πετυχημένη, αφού σε όλες τις κατηγορίες ο συναγωνισμός ήταν ιδιαίτερα υψηλός.

Προκρίσεις για τη Βοκαριά σε Άνδρες-Γυναίκες

Σημαντικές επιτυχίες είχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΜΕΑΣ «Η Βοκαριά» Νενήτων και στην προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πινγκ Πονγκ. Ο Νίκος Τάτσης, παρά το γεγονός ότι είναι έφηβος, κατέλαβε την 1η θέση στα προκριματικά που έγιναν στο Κλειστό γυμναστήριο του ΒΑΟΛ και έτσι θα εκπροσωπήσει το Βόρειο Αιγαίο στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών, τον προσεχή Μάρτιο στην Αθήνα.

Επίσης η Ρούλα Λαμπρινίδη και η Δώρα Μικέδη κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στην προκριματική φάση κι έτσι εξασφάλισαν το εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών, επίσης τον προσεχή Μάρτιο.

Η διοίκηση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Νενήτων «Η Βοκαριά» συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριες για την επιτυχία τους, καθώς επίσης και την Βανέσα Μπουλά για την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων στα αναπτυξιακά τουρνουά και την Άντζελα Νούρε που ήταν στην πρώτη τετράδα στη διοργάνωση της Πεύκης. Επίσης δίνει τα εύσημα και στους προπονητές του συλλόγου, Στράτο Μακρή και Ρούλα Λαμπρινίδη.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 05/08/2020 - 21:03

Το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «ΙΩΝΕΣ» συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου «ΟΠΑΠ 2020» της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.με.Α, που πραγματοποιήθηκε στο Ο.Α.Κ.Α στις 31 Ιουλίου – 1 & 2 Αυγούστου 2020. Οι ΙΩΝΕΣ συμμετείχαν με 18 αθλητές και κατάφεραν να διακριθούν με 22 μετάλλια, εκ των οποίων 12 Χρυσά, 6 Ασημένια και 4 Χάλκινα.

 

Οι διακρίσεις των αθλητών είναι οι εξής:

 

         Παβίτσου Χριστίνα : 1η στη σφαίρα γυναικών, κατηγορία F63 με επίδοση 5.33μ.

                                                  1η στο δίσκο γυναικών, κατηγορία F63 με επίδοση 13.01μ.

 

          Πατελίδα Κατερίνα:  1η  στη σφαίρα γυναικών, κατηγορία F41 με επίδοση 4.80 μ.

                                                  1η στο δίσκο γυναικών, κατηγορία F41 με επίδοση 11.48 μ.

.

      Ιωσηφίδου Ελισάβετ : 1η στον δίσκο γυναικών, κατηγορία F32 u/20 με 2.23 μ.

                                                  1η στην κορίνα γυναικών, κατηγορία F32 u/20 με επίδοση 6.90 μ.

 

  Κουτσουράκη Ντορίνα : 1η στα 100μ. γυναικών κατηγορία F35 u/20 με επίδοση 36.86

                                                  1η στα 200 μ. γυναικών κατηγορία T35 u/20 με επίδοση 1:24.50

 

                Νταής Διογένης: 1ος στα 400μ. ανδρών, κατηγορία Τ46, με επίδοση 1:12.61  

                                                  1ος στα 200 μ. ανδρών, κατηγορία Τ46, με επίδοση 33.72

 

             Αγορής Γιώργος : 1ος στο δίσκο ανδρών και Πανελλήνιο Ρεκόρ, κατηγορία F34, με επίδοση 27.13 μ.

                                                  2ος στο Ακόντιο Ανδρών με επίδοση 13.65 μ.

 

Λοΐζος - Παΐδας Άγγελος: 1ος στη Δισκοβολία Ανδρών κατηγορία F20 under 17, με επίδοση 13,38

                                                  2ος στη Σφαιροβολία Ανδρών κατηγορία F20 under 17, με επίδοση 5.35 μ.

 

            Κολύβας Γιώργος: 2ος στα 400 μ., στην κατηγορία T20 under 17

                                                  3ος στα 200 μ., στην κατηγορία Τ20 under 17, με επίδοση 40.28

 

           Γκογκάκης Πέτρος:  2ος στη Σφαιροβολία Ανδρών, κατηγορία F13, με επίδοση 6.51μ.

                                                  3ος στη Δισκοβολία Ανδρών, κατηγορία F13, με επίδοση 16,70 μ.

 

                                              

                                              

          Mιχάλας Νικόλαος : 2ος στα 100 μ. ανδρών, κατηγορία Τ46 με χρόνο 15.13

 

Κουκούμιαλος Παντελής:  2ος στο Ύψος Ανδρών, κατηγορία Τ20, με επίδοση 1.28μ.

 

           Πατεριμός Γιάννης:  3ος στα 400 μ. Ανδρών, κατηγορία Τ20 u17

 

                   Νταής Γιάννης:  3ος στα 100 μ. ανδρών, κατηγορία Τ46, με επίδοση 20.67

 

Στην αποστολή συμμετείχαν ακόμη οι αθλητές Λαγός Παντελής, Χειλά Πόπη, Φραγκάκη Παγώνα, για πρώτη χρονιά η Ρισκάκη Έφη, αλλά και ο Αλέξανδρος Ρότζερ, που αγωνίστηκε για τους ΙΩΝΕΣ, ερχόμενος από Θεσσαλονίκη.

Οι Ίωνες και φέτος σημείωσαν εξαιρετική παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην πανελλήνια κατάταξη ως αριθμό συμμετοχών των αθλητών στους αγώνες και το Δ.Σ. συγχαίρει τόσο όλους τους αθλητές του με αναπηρία, που συμμετείχαν, όσο και την προπονήτρια Θένια Βαρή η οποία κατάφερε στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή της να προετοιμάσει τα παιδιά, για να αγωνιστούν σωστά.

Ευχαριστούμε πολύ τη BLUE STAR FERRIES, για τη χορηγία της στη μετακίνηση της αποστολής μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, αλλά και τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ που διέθεσε το λεωφορειάκι του «Εργαστηριού» για την ασφαλή μεταφορά της αποστολής.

Ευχαριστούμε επίσης την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ και τους ανθρώπους της, που εν μέσω δύσκολων συνθηκών, οργάνωσαν εξαιρετικά τους αγώνες και με ασφάλεια για όλους τους συμμετέχοντες. Ευχαριστούμε την ποτοποιία ΨΥΧΗ, τα χιακά γλυκά ΚΟΡΑΚΗ και το ζαχαροπλαστείο ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗ για τη χορηγία λικέρ μαστίχας και παραδοσιακών προϊόντων και γλυκών, που δωρίσαμε στους διοργανωτές του Πρωταθλήματος, αλλά και το ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ που μας εφοδίασε με ενημερωτικό και προωθητικό υλικό για το νησί μας. Επίσης ευχαριστούμε το κατάστημα ΚΟΥΜΗΣ για τη χορηγία του στα αθλητικά μπλουζάκια της αποστολής μας!

Οι ΙΩΝΕΣ από το Σεπτέμβριο επιστρέφουν στις προπονήσεις τους, και ευχόμαστε να βρούμε γήπεδα ανοιχτά, ώστε ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρία να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους αθλητές μας.