Πλημμύρισαν οι δρόμοι... ομορφιά

400 γυναίκες στον 7ο αγώνα δρόμου γυναικών
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 12/03/2023 - 19:04

Εκατοντάδες γυναίκες πλημμύρισαν την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 το κέντρο της πόλης της Χίου συμμετέχοντας στον 7ο αγώνα δρόμου γυναικών.

Ο αγώνας που έχει γίνει θεσμός στο νησί της Μαστίχας διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο Αθλητών Υγείας Χίου, προς τιμήν της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας (8 Μαρτίου).

Ένας συμβολικός αγώνας 5 χλμ. που δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, σε μία πολύ ωραία διαδρομή που περνάει από τα στενά της πόλης, το λιμάνι αλλά και τα γραφικά δρομάκια του Κάστρου της Χίου για να καταλήξει στην κεντρική Πλατεία του νησιού.

400 γυναίκες όλων των ηλικιών συμμετείχαν φέτος στον αγώνα τιμώντας έτσι την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας αλλά ταυτόχρονα τήρησαν στην έναρξή του και ενός λεπτού σιγή για τα αδικοχαμένα παιδιά του δυστυχήματος των Τεμπών.

Την απονομή των αναμνηστικών μεταλλίων έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μαζί με τον Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Αθλητών Υγείας και χιώτη πρωταθλητή μαραθωνίου δρόμου, Χριστόφορο Μερούση.  

7os_agonas_dromoy_gynaikon_hios_-_7th_chios_women_s_run

Σχετικά Άρθρα