Πλούσιο το αθλητικό "μενού" της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου

Την Κυριακή Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 01/02/2018 - 15:12

Με στόχο την καλλιέργεια «κουλτούρας κλασσικού αθλητισμού» και με σκοπό να μπουν τα παιδιά στα γήπεδα, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου, προγραμματίζει εξάμηνο αθλητικών δραστηριοτήτων, ανοικτό σε όλους τους πολίτες.

Η αρχή γίνεται την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου με τον Αγώνα ανωμάλου δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Χίου από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

«Πρόκειται για μια πιλοτική προσπάθεια με στόχο την συμμετοχή κόσμου που θα τρέξει σε διάφορες κατηγορίες», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου, Κώστας Τριαντάφυλλος, στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το πρωί.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ένωσης παρουσίασε τις αθλητικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί για το α΄ εξάμηνο του 2018 με στόχο να «μπουν τα παιδιά και οι πολίτες στα γήπεδα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ειδικότερα έχουν προγραμματιστεί :

-Διασυλλογικό πρωτάθλημα τον Απρίλιο, στις 3 , 14 και 15 για παιδιά και στις 28 και 29 για ενήλικες, γυναίκες και άνδρες.

- Σχολικοί αγώνες των δημοτικών σχολείων, με το «κλείσιμο» να γίνεται και φέτος στις Οινούσσες την 1 Ιουνίου (σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χίου και το Δήμο Οινουσσών).

-Αγώνας δρόμου και σκέψης στις 20 Μάιου, σε συνεργασία και με άλλους φορείς

- Οι περιφερειακοί αγώνες Βορ.Αιγαίου (αρχές Ιουλίου) με την Χίο να είναι ο φετινός διοργανωτής (να σημειώσουμε ότι πέρσι ήταν η Λέσβος) και συμμετοχή από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στις λεπτομέρειες του αγώνα της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου αναφέρθηκε ο τεχνικός σύμβουλος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου Γιάννης Πετρής, που επανέλαβε ότι στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν όσοι πολίτες και παιδιά το επιθυμούν, αρκεί να προσκομίσουν πιστοποιητικό υγείας από γιατρό.

Οι κατηγορίες θα είναι πολλές, ξεκινώντας από τις μικρές που απευθύνονται σε παιδιά Δ’ και Ε’ τάξης δημοτικού σχολείου και ολοκληρώνονται με την κατηγορία των ενηλίκων ανδρών και γυναικών .

Κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα, σύμφωνα με το Νικήτα Ντάτη οπό το Λιμεναρχείο Χίου, θα κλείσει εντελώς το ρεύμα από Χανδρής έως το τελωνείο με τα οχήματα να προωθούνται μέσω της οδού Πατελίδα.

Το ρεύμα από Κανάρη έως το ξενοδοχείο «Χανδρής» θα είναι ανοικτό, δηλαδή η προκυμαία θα έχει μόνο ένα ρεύμα κυκλοφορίας για το δίωρο του αγώνα.

«Να σεβαστούν οι οδηγοί την προσπάθεια που γίνεται από το ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου και να σκεφτούν ότι στο δρόμο τρέχουν τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νικήτας Ντάτης .

 

stohos_na_dimioyrgisoyme_koyltoyra_klasikoy_athlitismoy

Σχετικά Άρθρα