
Ο καλεσμένος μας αυτή την εβδομάδα είναι ο κ. Δημήτρης Σαρρής, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοτεχνολογίας Τροφίμων στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο κ. Σαρρής μελετά πώς η βιοτεχνολογία μπορεί να μετατρέψει τα «απόβλητα» της αγροδιατροφής σε πολύτιμους πόρους — από φυσικά βιοπροϊόντα μέχρι καινοτόμες λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου διδάσκει και ερευνά, προσπαθεί να φέρει πιο κοντά την επιστήμη, τη βιομηχανία και την καθημερινή ζωή. Πιστεύει ότι οι μικροοργανισμοί μπορούν να μας μάθουν πολλά για το πώς λειτουργεί η φύση, η οικονομία και… η δημιουργικότητα. Με το έργο του και τις ευρωπαϊκές συνεργασίες του, στοχεύει σε μια πιο «έξυπνη» και κυκλική οικονομία — όπου τίποτα δεν πάει χαμένο.»
Μαζί με τον Θανάση Φρυδά και την Ειρήνη Αναγνώστου μας μιλάει για το τι είναι η βιοτεχνολογία, πώς δηλαδή αξιοποιούνται τα απόβλητα, ποια τα πλεονεκτήματα της βιοτεχνολογίας, ποια τα μειονεκτήματα της, όπως και ποια τα οφέλη μίας κυκλικής οικονομίας που δύναται να προωθήσει καθώς και ποια ενδιαφέροντα εμπεριέχει ο κλάδος της βιοτεχνολογίας και ποια η γενικότερη συμβολή της στην βιώσιμη ανάπτυξη.
Ακούστε το podcast μέσω Spotify παρακάτω και μέσω Apple Podcasts ή επισκεφθείτε μας στο YouTube, καθώς και ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook και στο προφίλ μας στο Instagram.
Η σειρά των των podcast ΤΕΧΝΟ...λογικά ακούγεται κάθε Παρασκευή πρωί, στις 10:30 και στο Ράδιο Αλήθεια.





































