Πόλος έλξης επισκεπτών το 3ο Μαστίχαθλον 2022

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 01/07/2022 - 13:44

Μία μοναδική αθλητική διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Αφανή Ναύτη στον Βροντάδο.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, οι αντιδήμαρχοι κ. Κώστας Βεργίνας κ. Γιώργος Πατεριμός καθώς και ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου «Ποδηλάτες Χίου» κ. Παναγιώτης Σιταράς μίλησαν στην "Αλήθεια" για τη συνδιοργάνωση του «3ου Μαστίχαθλον» που θα πραγματοποιηθεί σε λίγους μήνες στο νησί μας.

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Πατεριμός σημείωσε την σημασία και την συμβολή της συμμετοχής ατόμων με αναπηρία στην αθλητική διοργάνωση του Μαστίχαθλον προσκαλώντας όλους τους δημότες με ειδικές ανάγκες να λάβουν συμμετοχή για 3η συνεχόμενη χρονιά και εκείνοι στον αγώνα.

Από την σκοπιά της τουριστικής προβολής ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Βεργίνας επεσήμανε την σημαντικότητα ύπαρξης του συγκεκριμένου αθλητικού γεγονότος για το νησί μας τονίζοντας ότι ο Δήμος στέκεται δίπλα σε τόσο καλά οργανωμένες εκδηλώσεις, όπου όπως υπογράμμισε ο ίδιος ενώ η διοργάνωση θα λάβει μέρος τον Σεπτέμβριο έχει κυκλοφορήσει από τώρα το πρόγραμμα της και είναι στην διάθεση του κοινού.

«Είμαστε αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες καθώς ο στόχος μας έιναι η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν για τους επισκέπτες που θα έρθουν στο νησί» τόνισε κλείνοντας ο κ. Βεργίνας.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου «Ποδηλάτες Χίου» Παναγιώτης Σιταράς ανέλυσε το πρόγραμμα της διήμερης αθλητικής διοργάνωσης, σημειώνοντας ότι το 3ο Μαστίχαθλον, Aquaθλον special απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες και σε παιδιά από 10 έως 14 χρονών όπου θα λάβουν μέρος σε αγώνες τρεξίματος και εν συνεχεία σε αγώνες κολύμβησης.

Εκτός από τα μικρά παιδιά υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες όπου μετά το πέρας των αγώνων θα γίνουν και οι αντίστοιχες βραβεύσεις σε αυτές. Στο τέλος της πρώτης μέρας των αγώνων, το Σάββατο, θα ακολουθήσει για όλους τους συμμετέχοντες pasta party.

Την δεύτερη ημέρα των αγώνων, την Κυριακή, θα ξεκινήσει το «Μαστίχαθλον - Τρίαθλον» όπου θα είναι ο πρώτος αγώνας Τρίαθλου για το Βορειοανατολικό Αιγαίο με ατομικούς αγώνες κολύμβησης, ποδήλατου και τρεξίματος, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι από 15 ετών και άνω, αμέσως μετά από μισή ώρα ξεκούρασης θα ακολουθήσει το ομαδικό κομμάτι του τρίαθλου.

 

 

 

polos_elxis_episkepton_to_3o_mastihathlon_2022

Σχετικά Άρθρα