Χίος, Πέμπτη 23 Μαΐου

Ποσοσφαιρική τιμή στην νίκη του 1977

Ενός λεπτού σιγή για τον ''Πατριάρχη'' του Χιώτικου ποδοσφαίρου Γιάννη Σιδεριδάκη.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 04/05/2019 - 20:19

Ένα πολύ όμορφο Φιλικό Ποδοσφαιρικό ματς, μνήμης και τιμής για την ιστορική και ανεπανάληπτη νίκη του ΑΠΟ ΧΙΟΣ έναντι του Πανδραμαϊκού το 1979, που χάρισε στη Χίο το Κύπελο Ερασιτεχνών Ελλάδας, με το τελευταίο πέναλντι  του Γιώργου Αμύγδαλου, παίχτηκε σήμερα Σάββατο 4 Μα'ί'ου 2019 στο Εθνικό Στάδιο Χίου στα Μεζάρια, με τη συμμετοχή των πολυαγαπημένων Παλαιμάχων Διεθνών Ποδοσφαιριστών Ανδρέα Μπονόβα (ηρωϊ κό αμυντικό χαφ) και Παναγιώτη Κελεσίδη(ιστορικός τερματοφύλακας) που έδωσαν χαρά και συμβουλές στους νέους που παρακολούθησαν το παιχνίδι. 

          Ο φιλικός αγώνας του Σαββάτου μεταξύ παλαιμάχων ΑΠΟ ΧΙΟΥ και παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ-ΧΙΟΥ έληξε 2-2 και στα πέναλντι με 1 παραπάνω γκολ κέρδισε ο ΑΠΟ ΧΙΟΥ όπως και το 1977.

          Διαιτητής του αγώνα, που είχε και φιλανθρωπικό σκοπό ήταν ο αγαπητός και παλαίμαχος Αυγουστής. Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν τόσο στους παλαιμάχους διεθνείς ποδοσφαιριστές που τους έχουμε τόσες φορές θαυμάσει στον Ολυμπιακό, αρκετές άλλες ομάδες και στην Εθνική.

Ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς παρά την ψιλή βροχή και τον προεκλογικό φόρτο τίμησε με την παρουσία του το παιχνίδι.

          Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή κατά την έναρξη του αγώνα για τον πρόσφατα εκλιπόντα ''Πατριάρχη'' του Χιώτικου Ποδοσφαίρου Γιάννη Σιδεριδάκη. 

           Δηλώσεις των διεθνών Ανδρέα Μπονόβα και Παναγιώτη Κελεσίδη καθώς επίσης και του Ιστορικού παίχτη του ΑΠΟ ΧΙΟ  Γιώργου Αμύγδαλου, μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV.

           O AΠΟ ΧΙΟΥ από το 1973 που ιδρύθηκε, έως το 2018 που διελύθη, σαν ΑΠΟ ΧΙΟΥ, ΙΩΝΙΚΟΣ ΧΙΟΥ, ΑΕ-ΧΙΟΥ έχει κατακτήσει 12 Πρωταθλήματα Χίου, 15 Κύπελλα Χίου και 1 Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος το 1977, όπως μας θύμισε ο Θεοφάνης Μαρτάκης, παλαιός παράγοντας του ΑΠΟ ΧΙΟΥ.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 17/05/2019 - 21:45

 Tο ΝΠΔΔ του Δήμου Χίου, ο Σ.ΒΕ.Κ. (Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών) Χίου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνδιοργάνωσαν το 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MAXIBASKETBALL, το οποίο έλαβε χώρα στη Χίο από την Παρασκευή 10 Μαΐου μέχρι και τη Κυριακή 12 Μαΐου. Συμετείχαν 18 ομάδες από όλη την Ελλάδα με περίπου 300 αθλητές που διαγωνίστηκαν σε 4 κατηγορίες: 35 ετών και άνω, 40 ετών και άνω, 45 ετών και άνω, και 50 ετών και άνω. Το επίπεδο χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα υψηλό, αγωνίστηκαν πολλοί παίκτες εθνικών κατηγοριών και κάποιες ομάδες προετοιμάστηκαν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα ευχάριστη εντύπωση έκανε η δεξίωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο βράδυ με καθολική συμμετοχή, όπου οι αποστολές όλων των ομάδων γνωρίστηκαν και νέες φιλίες δημιουργήθηκαν.

          Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίο, ο Δήμαρχος Χίου και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Χίου, στήριξαν ενεργά τη διοργάνωση και δήλωσαν χαρά για τη φιλοξενία των αθλητών στη Χίο αυτό, καθώς και στήριξη σε ανάλογα αθλητικά γεγονότα στο μέλλον. Ιδιαίτερες ευχαριστίες, αξίζουν οι εθελοντές της διοργάνωσης: η Τοπική Επιτροπή Ε.Ο.Κ. Χίου, οι κριτές, χρονομέτρες, διαιτητές, γιατροί, φυσικοθεραπευτές και οι υπεύθυνοι των γηπέδων, που βοήθησαν αφιλοκερδώς στη διεξαγωγή των αγώνων. Τιμήθηκε ο πρωταθλητής ευρώπης το 1987 και διεθνής παίκτης χιώτικης καταγωγής Μέμος Ιωάννου που έδωσε ενεργό παρόν όλο το τριήμερο. Δόθησαν αναμνηστικά στις ομάδες, ανταλάχθηκαν δώρων κι έγιναν ομιλίες από τον πρόεδρο Σ.Π.Α.Κ.Ε. Μιχάλη Κυρίτση, τον νικητή με την ομάδα της Α.Ε.Κ. του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968, προπονητή των εθνικών ομάδων και πρεσβευτή του μουσείου μπάσκετ της ΧΑΝΘ Λάκη Τσάβα, ο οποίος μοίρασε και δώρα από το μουσείο, και τον υπεύθυνο του μουσείου μπάσκετ Γιώργο Μπουσβάρο.

           Η αποστολή του Ηρακλείου, που κατέκτησε και τον τίτλο στην κατηγορία των 45+, θα διοργανώσει το επόμενο πρωτάθλημα του χρόνου, ευχαρίστησε για τη φετινή πετυχημένη και συναρπαστική διοργάνωση, ενημέρωσε για την επόμενη και μοίρασε κι έλαβε δώρα. Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου Χίου, Νικόλαος Λαμπρινούδης, ενεργό μέλος του συλλόγου βετεράνων καλαθοσφαιριστών Χίου εκδήλωσε τη χαρά του κι έδωσε ιδιαίτερο δώρο στην αποστολή του Ηρακλείου. Καλή επιτυχία  στο Ηράκλειο για τη διοργάνωση των αγώνων του 2020.