Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο αγώνας «Δρόμος Πίστεως»

Τρί, 24/08/2021 - 09:22

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 22/08/2021 στην Βολισσό ο αγώνας σε δημόσιο δρόμο με την επωνυμία «Δρόμος Πίστεως».

Αφετηρία του αγώνα ήταν την Πλατεία Βολισσού με συνολική διαδρομή την επαρχιακή οδός Βολισσού - Αγ. Μαρκέλλας και τερματισμός το Ιερό προσκύνημα Αγίας Μαρκέλλας.

Τον αγώνα διοργάνωσε η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΧΙΟΥ - ΣΑΜΟΥ υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αγωνίσματα έξι κατηγοριών και συμμετείχαν 45 αθλητές και αθλήτριες, από τα σωματεία, Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΙΟΥ, ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ Γ.Σ, ΦΟΒ, Chiosrunning, Ποδηλάτες Χίου καθώς και ανεξάρτητοι - ελεύθερα ασκούμενοι.

O αγώνας έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς ιδιαίτερη ζέστη και υγρασία.

Σ’ αυτό βοήθησε και το γεγονός, ότι για πρώτη φορά, φέτος, ο αγώνας έγινε πρωί το πρωί στις 09.00.

Στους αγώνες παρεβρέθηκαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ Δημήτρης Κάβουρας, ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΑΣ Νίκος Χούλης, ιερείς, προπονητές, παράγοντες αθλητικών σωματείων και απλός κόσμος που τίμησε με την παρουσία του για να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην έναρξη της τελετής των απονομών, ο Σεβασμιότατος κ Μάρκος, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στις διακρίσεις συγκεκριμένων αθλητών και αθλητριών της Εθνικής Ομάδας στίβου U20 από τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι, και ευχήθηκε στους νεαρούς και νεαρές που αγωνίστηκαν, σε κάποιο μελλοντικό Δρόμο Πίστεως, να απουσιάζουν επειδή θα συμμετέχουν σε κάποιο ανάλογο σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Στην συνέχεια δόθηκαν τα έπαθλα στους νικητές και στις νικήτριες κάθε κατηγορίας και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους τερματίσαντες.
 

Σχετικά Άρθρα