Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για να κερδίσουμε μέσα στη Χίο

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μας μίλησε για την αναμέτρηση της ομάδας του το Σάββατο (5 μ.μ.) στο Ιωνικό Κολυμβητήριο με το Ν.Ο. Χίου/Astra Airlines
Τρί, 13/12/2016 - 18:22
«Αν επιβάλλουμε το παιχνίδι μας θα έχουμε τον πρώτο λόγο στο Ιωνικό», ανέφερε στην «Α.Χ.» ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τέο Λοράντος, για το εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου με τη χιώτικη ομάδα.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία από το Ν.Ο. Χίου/Astra Airlines, όμως οι πράσινοι αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα την έξοδό τους το προσεχές Σάββατο στο νησί μας. Άλλωστε όπως υποστηρίζει ο τεχνικός τους, ο Τέο Λοράντος, πάντα μία έξοδος στη Χίο είναι επικίνδυνη.
Στο Ιωνικό Κολυμβητήριο (5 μ.μ.) ο Ν.Ο. Χίου/Astra Airlines θα υποδεχτεί το τριφύλλι που είναι στην 3η θέση της κατάταξης, πίσω από Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη. Από την άλλη πλευρά το συγκρότημα του Μάκη Μικέδη είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο, αφού μέχρι τώρα δεν έχει γνωρίσει τη χαρά της επιτυχίας στην έδρα του, που είναι από τα δυνατά παραδοσιακά χαρτιά του στο Πρωτάθλημα. Κάτι που σίγουρα θα δημιούργησε το σχετικό άγχος στη χιώτικη ομάδα, η οποία μπορεί να μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες, αλλά δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι καλή εικόνα, οπότε απομένει να τη μετουσιώσει και σε επιτυχία.
«Η Χίος είναι πάντα επικίνδυνη. Έχει παρουσιάσει στο Πρωτάθλημα κάποια καλά στοιχεία σε ορισμένα παιχνίδια, οπότε πρέπει να είμαστε προσεχτικοί», αναφέρει ο προπονητής των πρασίνων για την αναμέτρηση του Σαββάτου. Συμπληρώνει μάλιστα ο Τέο Λοράντος: «πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί ώστε να πάρουμε τη νίκη».
Πάντως ο Λοράντος αφήνει στην άκρη τον προσεχή του αντίπαλο, σημειώνοντας ότι όλα εξαρτώνται από την ομάδα του. «Εμείς έχουμε ένα στυλ παιχνιδιού που δεν με ενδιαφέρει τι πρέπει να κάνει ο αντίπαλος. Εξαρτάται από εμάς. Αν επιβάλλουμε το παιχνίδι μας, θα έχουμε τον πρώτο λόγο στη συνάντηση», τονίζει ο προπονητής του Παναθηναϊκού.
Παραδέχεται όμως ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, σημειώνοντας: «πάντα αυτά τα παιχνίδια στη Χίο έχουν βαθμό δυσκολίας, γιατί όταν λες ότι παίζεις εκτός έδρας, έχει και τη μετακίνηση, την αλλαγή περιβάλλοντος». Χαρακτηρίζει το Ν.Ο. Χίου/Astra Airlines μια ομάδα που έχει ιδιαίτερη θέση στην ελληνική υδατοσφαίριση, λέγοντας: «είναι μια ομάδα που έχει την κουλτούρα της υδατοσφαίρισης, με δυνατή έδρα. Πρέπει να παρουσιάζεται συνεχώς καλύτερη, είναι άλλωστε παραδοσιακή δύναμη στο χώρο και χρειάζεται αυτή η ομάδα στο πόλο. Έχει παίκτες που παίζουν στις μικρές Εθνικές Ομάδες και στο μέλλον σίγουρα μπορεί να πάνε ένα βήμα παραπάνω. Κάνει καλό η παρουσία του ΝΟΧ όχι μόνο για το νησί αλλά και στην ελληνική υδατοσφαίριση. Ευελπιστώ ότι η ομάδα σας θα είναι καλύτερη στο μέλλον».
Εκτός από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και την ήττα που γνώρισε με 14-4 ο προπονητής του Παναθηναϊκού υποστηρίζει ότι η ομάδα του παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει καλύτερη. «Εκτός από τη συνάντηση με τον Ολυμπιακό όπου παρουσιαστήκαμε μέτριοι, στα άλλα ματς είχαμε βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα, δείχνουμε ένα καλό πρόσωπο», μας λέει ο κ. Λοράντος τονίζοντας ακόμη: «εμένα με ενδιαφέρει να παίζει η ομάδα μου καλό πόλο και όχι μόνο τα αποτελέσματα. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης που πρέπει να φανούν στα επόμενα παιχνίδια».
 
Τι έχουν κάνει μέχρι τώρα
 
Μία νίκη εκτός έδρας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και από εκεί και πέρα πέντε συνεχόμενες ήττες μετράει μέχρι τώρα στην Α1 πόλο Ανδρών ο Ν.Ο. Χίου/Astra Arilines. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός είχε πέντε νίκες και μία ήττα από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Αναλυτικά:
Τα αποτελέσματα του ΝΟΧ/Astra Airlines: 1η αγωνιστική: Ν.Ο. Πατρών-ΝΟΧ 8-14, 2η αγωνιστική: ΝΟΧ-Π. Φάληρο 9-11, 3η αγωνιστική: Υδραϊκός-ΝΟΧ 9-6, 4η αγωνιστική: Βουλιαγμένη-ΝΟΧ 16-3, 5η αγωνιστική: ΝΟΧ-ΠΑΟΚ 6-7, 6η αγωνιστική: Εθνικός-ΝΟΧ 11-10.
Τα αποτελέσματα των πρασίνων: 1η αγωνιστική: Γλυφάδα-Παναθηναϊκός 5-10, Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 10-4, 3η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 14-4, 4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ν.Ο. Πατρών 17-2, 5η αγωνιστική: Π. Φάληρο-Παναθηναϊκός 6-7, 6η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Υδραϊκός 11-4.

Σχετικά Άρθρα