
Σε δύο διαφορετικές φάσεις θα εκτελεστούν έργα στην περιοχή προς Σαραπιό, όπου το απόγευμα της Κυριακής είχαμε την πτώση ενός τεράστιου βράχου, ο οποίος έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στον κεντρικό οδικό άξονα, από και προς Καρδάμυλα.
Σήμερα, όπως δήλωσε το μεσημέρι στην "Α" ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Π. Βρουλής, απομακρύνθηκαν και τα τελευταία τμήματα του βράχου από το οδόστρωμα και ο δρόμος δόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία.
Παράλληλα εξετάζεται σε διάστημα όπως είπε ενός μήνα, να γίνουν προσωρινού χαρακτήρα παρεμβάσεις στις παρυφές του δρόμου, με την κατασκευή ενός τοιχίου με συρματοκιβώτια, προς αποφυγή νέας πτώσης βράχων στο δρόμο, ενώ παράλληλα θα δρομολογηθεί μελέτη για εκτεταμένες παρεμβάσεις στην επίμαχη περιοχή.
Αυτό, όπως εξήγησε, θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο, αναφέροντας μάλιστα το παράδειγμα των παρεμβάσεων για τις κατολισθήσεις στο Μερσινίδι, που τώρα βρίσκονται στο στάδιο της εκτέλεσης της μελέτης.
Το περιστατικό στο Σαραπιό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους των Καρδαμύλων που έχουν ζητήσει συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος, όπως ανέφερε, μεθαύριο θα ενημερώσει τους πολίτες γι'αυτό αλλά και για άλλα θέματα σε συνέλευση που θα γίνει στα Καρδάμυλα.





































