Χίος, Πέμπτη 4 Ιουνίου

Ρίχνονται στη «μάχη» με νέα δεδομένα!

Οι Μεικτές Ομάδες Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Χίου συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα εξελιχθεί σε 9 ημέρες με αγώνες μέρα παρά μέρα!
Τετ, 28/12/2016 - 14:41
Οι Μεικτές Ομάδες Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Χίου συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα εξελιχθεί σε 9 ημέρες με αγώνες μέρα παρά μέρα!

Οι Μεικτές Ομάδες Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Χίου ρίχνονται τις πρώτες ημέρες του νέου έτους στη δοκιμασία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων που διοργανώνει η ΕΠΟ, όπως και πέρσι στα γήπεδα της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας.
Αυτή τη φορά μπορεί ο τόπος διεξαγωγής να είναι ο ίδιος με πέρσι, όμως οι αγώνες του 7ου ομίλου όπου συμμετέχουν οι νησιωτικές Ενώσεις παρουσιάζει δύο ιδιομορφίες. Κατ’ αρχήν γίνεται τουρνουά μεταξύ των 5 ομάδων που θα εξελιχθεί σε έναν γύρο και όχι σε δύο όπως γινόταν συνήθως τα τελευταία χρόνια. Ακόμη υπάρχει και άλλη μια σημαντική αλλαγή αφού η διάρκεια του τουρνουά θα εξελιχθεί σε 8 ημέρες! Κι αυτό επειδή η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ θέλησε να είναι σύννομη με όσα αναφέρονται στον ΚΑΠ Ερασιτεχνών, σχετικά με το 48ωρο που πρέπει να υπάρχει μεταξύ δύο αγώνων μιας ομάδας. Έτσι αντί να γίνεται το τουρνουά σε 5 ημέρες, με μια ημέρα ρεπό για κάθε ομάδα, η διοργάνωση θα εξελιχθεί από τις 3 έως τις 11 Ιανουαρίου με ένα ρεπό μετά κάθε μία αγωνιστική υποχρέωση.
Αρχικά η ΕΠΟ είχε αποφασίσει ο 7ος όμιλος να γινόταν σε έναν γύρο, αλλά μέσα σε ένα πενθήμερο. Μετά από διαμαρτυρία κάποιων ΕΠΣ για τα συνεχιζόμενα παιχνίδια αποφασίστηκε την προηγούμενη Δευτέρα, και μάλιστα ανακοινώθηκε, ότι θα γίνει ο 7ος όμιλος σε δύο δόσεις. Από τις 3 έως τις 9 Ιανουαρίου (1η, 2η, 3η αγωνιστική, με ρεπό ανάμεσα) και από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου (4η, 5η αγωνιστική επίσης με ρεπό ανάμεσα). Την περασμένη Τετάρτη όμως τα δεδομένα άλλαξαν πάλι, μετά από σχετικό αίτημα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Αποφασίστηκε οι αγώνες να αρχίσουν στις 3 Ιανουαρίου και να ολοκληρωθούν στις 11 Ιανουαρίου, δηλαδή να υπάρχει ρεπό μετά από κάθε παιχνίδι!
Αναλυτικά το πρόγραμμα, στο οποίο οι ομάδες της ΕΠΣ Χίου έχουν ρεπό στην πρεμιέρα, είναι το εξής:
1η αγωνιστική (3/1/2017): Λέσβος-Σάμος, Κυκλάδες-Δωδεκάνησα. Ρεπό: Χίος.
2η αγωνιστική (5/1/2017): Σάμος-Κυκλάδες, Δωδεκάνησα-Χίος. Ρεπό: Λέσβος.
3η αγωνιστική (7/1/2017): Κυκλάδες-Λέσβος, Χίος-Σάμος. Ρεπό: Δωδεκάνησα.
4η αγωνιστική (9/1/2017): Λέσβος-Χίος, Σάμος-Δωδεκάνησα. Ρεπό: Κυκλάδες.
5η αγωνιστική (11/1/2017): Δωδεκάνησα-Λέσβος, Χίος-Κυκλάδες. Ρεπό: Σάμος.
Στις 11 π.μ. θα αρχίζουν οι αγώνες των Παίδων και θα ακολουθεί στη 1 μ.μ. το παιχνίδι των Νέων.

Δ. ΝΤΟΥΛΗΣ (προπονητής Νέων):
«Να είμαστε ένα κλικ πιο πάνω!»
Να πραγματοποιήσουν μια εμφάνιση καλύτερη από την περσινή θέλει ο ενωσιακός τεχνικός της Μεικτής Νέων της ΕΠΣ Χίου, Δημήτρης Ντούλης, αναφορικά με την παρουσία της ομάδας του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, που αρχίζει την προσεχή Τρίτη στα γήπεδα της Παλαιάς Φώκαιας και της Αναβύσου, στις παραλιακές περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής.
«Στόχος μας είναι να πάμε λίγο καλύτερα από πέρσι. Ένα βήμα παραπάνω», υπογραμμίζει στην «Α.Χ.», σημειώνοντας για την προσπάθεια της Μεικτής Νέων (γεν. 2001-2002): «δεν ξέρουμε τι έχουν οι άλλες ομάδες. Φυσικά εμείς έχουμε την εμπειρία πλέον από την περσινή μας παρουσία και αυτό που θα κυνηγήσουμε είναι να είμαστε ένα κλικ ψηλότερα και σε θέση αλλά και σε απόδοση».
Ο ενωσιακός προπονητής των Νέων θεωρεί ότι η Λέσβος, με δεδομένο ότι ενισχύεται με παίκτες που έχουν εμπειρίες από την ομάδα Κ15 της Καλλονής, θα έχει σίγουρα δυνατή ομάδα, κάτι ανάλογο θεωρεί ότι θα έχουν και τα Δωδεκάνησα που παραδοσιακά διαθέτουν ισχυρή ομάδα στη συγκεκριμένη κατηγορία.
«Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Να βγάλουμε ό,τι κάναμε στις προπονήσεις», αναφέρει ο κ. Ντούλης, συμπληρώνοντας: «φέτος στις προπονήσεις έχουμε δείξει ποιότητα και πρέπει αυτό να φανεί και μέσα στο γήπεδο. Τα παιδιά έχουν πάει πολύ καλά στην προετοιμασία και την τελευταία εβδομάδα θα κάνουμε και διπλές προπονήσεις. Πιστεύω ότι είμαστε λίγο καλύτερα σε σχέση με πέρσι σαν εικόνα ομάδας. Δωδεκάνησα και Λέσβος παραδοσιακά διαθέτουν ισχυρές ομάδες. Οι Κυκλάδες πέρσι είχαν εντυπωσιάσει στον πρώτο γύρο, πετυχαίνοντας 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά στο 2ο γύρο δεν είχαν πάει καλά, παίρνοντας μόλις 4 βαθμούς».
Ο χιώτης προπονητής σχολιάζει και το γεγονός ότι φέτος η διοργάνωση πραγματοποιείται σε έναν γύρο, τονίζοντας: «σίγουρα μας στεναχωρεί το γεγονός ότι οι αγώνες διεξάγονται σε έναν γύρο. Αυτό είναι κακό πιο πολύ για τα παιδιά, είναι διαφορετικά να παίζουν δύο γύρους, αποκτούν περισσότερες εμπειρίες. Παράλληλα εάν γίνονταν 2 γύροι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στη Μεικτή και άλλα παιδιά, να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες, τώρα δυστυχώς μειώθηκαν αυτές».

Μ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (προπονητής Παίδων):
«Σημαντική διαδικασία για τα παιδιά»
Για μια σημαντική διαδικασία στην οποία καλούνται να δοκιμαστούν οι πιτσιρικάδες της Μεικτής Ομάδας Παίδων της ΕΠΣ Χίου κάνει λόγο ο προπονητής τους, Μιχάλης Χατζηδάκης.
«Στόχος των παιδιών που απαρτίζουν την ομάδα είναι να έχουμε μια καλή παρουσία», τονίζει ο ενωσιακός προπονητής των Παίδων (γεν. 2003-2004), υπογραμμίζοντας ακόμη: «θέλουμε να αναδείξουμε παιδιά μέσα από αυτή τη διαδικασία, αυτός άλλωστε είναι και ο απώτερος σκοπός του Πρωταθλήματος».
Ο κ. Χατζηδάκης θέλει οι νεαροί παίκτες του να έχουν συνολικά καλή αγωνιστική και μη εικόνα, θεωρώντας ότι πρέπει: «να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας μέσα και έξω από το γήπεδο, είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία για τα παιδιά της Χίου. Θα προσπαθήσω να τους δώσω να καταλάβουν ότι σημασία σε αυτό το τουρνουά έχει η συμμετοχή και όχι κατ’ ανάγκη το αποτέλεσμα».
Στις δηλώσεις του στην «Α.Χ.» ευχαριστεί όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις προπονήσεις μέχρι την τελική επιλογή, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση για την καλύτερη το δυνατόν εμφάνιση. «Από την εμπειρία μας πέρσι, ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι είναι αρκετά δυνατοί αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», δηλώνει ο Μιχάλης Χατζηδάκης, ο οποίος ευχαριστεί και τους ιθύνοντες της ΕΠΣ Χίου: «θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΠΣΧ Παναγιώτη Δημητρακόπουλο και την πρόεδρο της Επιτροπής Μεικτών Ομάδων, Χριστίνα Σεράφη, οι οποίοι ήταν συνέχεια παρόντες σε όλη αυτή τη διαδικασία μέχρι την τελική επιλογή, καθώς επίσης και για τη συμβολή τους στην άρτια οργάνωση που υπάρχει για την αποστολή. Παράλληλα τους ευχαριστώ για τη συνεχή παρουσία τους, τόσο φυσική όσο και ηθική στήριξη, σε όλη αυτή τη διαδικασία. θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου τουρνουά!».

Το ρόστερ των Μεικτών μας
 Tην αποστολή της Μεικτής Παίδων της ΕΠΣ Χίου αποτελούν οι ποδοσφαιριστές: Σέργιος Βάσσης-Κουτσοδόντης (Κλασικό), Γιώργος Γαντζούδης (Ολυμπιάδα), Γιάννης Γιαννάρας (ΠΑΧ), Μαρίνος Δελερές (Βαρβασιακός), Κάρολος Καβάδας (ΠΑΧ), Δημήτρης Κακούσιος (Ολυμπιάδα), Κωνσταντίνος Κλαδιάς (ΠΑΧ), Δημήτρης Κρουσουλούδης (Κανάρης), Ματθαίος Μουντές (ΠΑΧ), Κλέιντι Ντέντα (Κοφινάς), Κριστιάν Ντεντάι (Κοφινάς), Γιάννης Πούλος (Ολυμπιάδα), Κλάιντι Σινάνι (Βαρβασιακός), Αδαμάντιος Ψυχιάς (Κλασικό), Μάριος Πρελιάς (ΠΑΧ), Ανδρέας Σαχίνι (Κοφινάς), Μιχάλης Σεζένιας (ΠΑΧ), Αντώνης Στρουμπάκης (Ολυμπιάδα).
Στους Νέους την αντιπροσωπεία της ΕΠΣ Χίου αποτελούν οι: Χρήστος Βούκουνας (Κλασικό), Περίανδρος Γεωργίτσης (Κανάρης), Γιώργος Κλαδιάς (ΠΑΧ), Γιάννης Μαυρέλος (Ένωση Λαγκάδας/Συκιάδας), Σταύρος Μουχλής (ΠΑΧ), Παναγιώτης Νικολόπουλος (Ολυμπιάδα), Βασίλης Ντάνος (Βαρβασιακός), Γιάννης Ξυλάς (ΠΑΧ), Γιώργος Τζούμας (Όμηρος Καλλιμασιάς), Μανώλης Ψώρας (Κυβέλη), Αδαμάντιος Αργυρούδης (Κοφινάς), Σπύρος Καβουλάκης (Κοφινάς), Ανάργυρος Λουμπαρδέας (ΠΑΧ), Φράνκο Μαρινάκης (Ολυμπιάδα), Δημήτρης Μαυράκης (ΠΑΧ), Παντελής Μελέκος (Κλασικό), Δημήτρης Τσακός (ΠΑΧ), Παναγιώτης Τσιουκαντάνας (Κλασικό).

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δευ, 25/05/2020 - 08:03
Με δελτίο καταγραφής αθλούμενου ανοίγουν οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους πολίτες

Από σήμερα Δευτέρα 25-5-20 οι αθλούμενοι πολίτες θα μπορούν να ξανακάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων  για τους αθλούμενους πολίτες αλλά και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που έχει εκπονήσει η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, επεσήμανε:

«Το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται. Μετά από τους αθλητές των εθνικών ομάδων και τους αθλητές των σωματείων έρχεται η σειρά των αθλούμενων πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων. Με νέους κανόνες και νέες συνήθειες. Με καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης για να τηρούνται οι αποστάσεις και ενδεχομένως με περιορισμούς στον χρόνο χρήσης ή με τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού. Σκοπός αυτής της σταδιακής μετάβασης στις νέες συνθήκες είναι να ξαναρχίσουν σιγά-σιγά οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

Το δελτίο καταγραφής αθλουμένου υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην ακόλουθη διεύθυνση:https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf,  όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports ) στην ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους».

Με δελτίο καταγραφής αθλούμενου ανοίγουν οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους πολίτες