Στα δύσκολα έπεσαν τα κορίτσια του ΒΑΟΛ στα μπαράζ για την Α2

ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΜΙΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΚΡΗΤΗΣ
Τρί, 07/06/2016 - 10:09
Η αρχηγός του ΒΑΟΛ, Θάλεια Ψώρρα, σηκώνει το Κύπελλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Χίου. Τα κορίτσια του ΒΑΟΛ κληρώθηκαν σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο στα μπαράζ ανόδου για την Α2 μπάσκετ, στον οποίο θα αντιμετωπίσουν και μάλιστα στην 1η αγωνιστική την ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο στην Κρήτη, που προέρχεται συνήθως από ένα αρκετά δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Η τύχη γύρισε την πλάτη στα κορίτσια του ΒΑΟΛ αφού στην κλήρωση για τους ομίλους του ειδικού τουρνουά ανόδου για την Α2 Εθνική Κατηγορία στο μπάσκετ Γυναικών έπεσαν στον δυσκολότερο υποόμιλο, ο οποίος θα έχει και τον πρωταθλητή Κρήτης που παραδοσιακά διαθέτει το πιο ισχυρό συγκρότημα των μπαράζ, αφού προέρχεται από ένα αρκετά δυνατό πρωτάθλημα σε σχέση με τα υπόλοιπα που διεξάγονται στις διάφορες περιοχές εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Οι πρωταθλήτριες Χίου κληρώθηκαν να είναι στον α’ υποόμιλο του Νότου και εκτός από την ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο στην Κρήτη, την οποία μάλιστα θα αντιμετωπίσουν την 1η αγωνιστική (Πέμπτη 23/6) θα αναμετρηθούν με τον Α.Ο. Άργους «Οι Δαναοί» που κυριάρχησε στο τοπικό πρωτάθλημα Αργολίδας - Κορινθίας και με την ομάδα που θα προκύψει από το πρωτάθλημα της Ένωσης Κεντρικής / Νότιας Πελοποννήσου (Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.) που είναι σε εξέλιξη.

Σαφώς πιο βατός ό άλλος όμιλος του Νότου. Η κλήρωση έριξε εκεί τον Κούρο Σάμου, τον Θησέα Παναγιούδας από τη Λέσβο, την Αναγέννηση Λαμίας και τον Πήγασο Κρεμαστής από τη Ρόδο. Οι πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου παρουσιάζονται ως το φαβορί από τον συγκεκριμένο υποόμιλο για την 1η θέση που οδηγεί στην Α2.

Οι αγώνες θα γίνουν στα δύο κλειστά γυμναστήρια του Μετς στο Παγκράτι (κεντρική σάλα και βοηθητικό γήπεδο).

Αναλυτικά το πρόγραμμα στα μπαράζ ανόδου για την Α2 μπάσκετ Γυναικών:

Α’ ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ:

Πέμπτη 23/6: ΒΑΟΛ-Πρωταθλητής Κρήτης (16.00), Πρωταθλητής Κεντρικής/Νότιας Πελοποννήσου-Α.Ο. Άργους «Οι Δαναοί» (18.00),

Παρασκευή 24/6: Α.Ο. Άργους «Οι Δαναοί»-ΒΑΟΛ (16.00), Πρωταθλητής Κρήτης-Πρωταθλητής Κεντρικής/Νότιας Πελοποννήσου (18.00).

Σάββατο 25/6: ΒΑΟΛ-Πρωταθλητής Κεντρικής/Νότιας Πελοποννήσου (15.00), Α.Ο. Άργους «Οι Δαναοί»-Πρωταθλητής Κρήτης (17.00).

Β’ ΥΠΟΟΜΙΛΟΣ:

Πέμπτη 23/6: Θησέας Παναγιούδας-Πήγασος Κρεμαστής (16.00), Αναγέννηση Λαμίας-Κούρος Σάμου (18.00).

Παρασκευή 24/6: Κούρος Σάμου-Θησέας Παναγιούδας (16.00), Πήγασος Κρεμαστής (18.00).

Σάββατο 25/6: Θησέας Παναγιούδας-Αναγέννηση Λαμίας (15.00), Κούρος Σάμου-Πήγασος Κρεμαστής (17.00).

Την Κυριακή 26/6 θα γίνει ο αγώνας κατάταξης μεταξύ του 2ου του α’ υποομίλου με τον 2ο του β’ υποομίλου.

 

Στις 12/6 κρίνεται ο τίτλος στην Κρήτη

Στις 11-12 Ιουνίου θα κριθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ρεθύμνου «Μ. Μερκούρη» ο τίτλος στο Τοπικό Πρωτάθλημα μπάσκετ Γυναικών στην Κρήτη. Τότε, μετά τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ του πρωταθλήματος, θα μάθει και ο ΒΑΟΛ τον αντίπαλό του στον α’ υποόμιλο των μπαράζ ανόδου για την Α2 Εθνική Κατηγορία.

Μετά από τους αγώνες της κανονικής διάρκειας στο πρωτάθλημα της Κρήτης τα ζευγάρια που προέκυψαν για τα ημιτελικά του φάιναλ φορ είναι: Ηρόδοτος-ΟΦΗ, Αρκάδι Ρεθύμνου-Α.Ε. Πλατανιά Χανίων. Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 11 Ιουνίου και την επόμενη ημέρα θα πραγματοποιηθούν ο τελικός και ο μικρός τελικός.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος συμμετείχαν 6 ομάδες (εκτός φάιναλ φορ έμειναν Ο.Α. Χανίων 2000 και Α.Ο. Ιεράπετρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κανονική διάρκεια οι τρεις πρώτες ομάδες σημείωσαν 8 νίκες, 2 ήττες και η κατάταξη έγινε με τη διαφορά των πόντων: 1) Αρκάδι Ρεθύμνου 18 βαθμοί, 2) ΟΦΗ 18, 3) Ηρόδοτος 18, 4) Α.Ε. Πλατανιά 13, 5) Ο.Α. Χανίων 2000 4, 6) Α.Ο. Ιεράπετρας 0.

Σχετικά Άρθρα