Τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα, μας ρίχνουν πριν καν δηλώσουμε συμμετοχή!»

Ο Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής μιλάει για τα προβλήματα των νησιωτικών ομάδων με τις μετακινήσεις και τη διαιτησία στη Γ’ Εθνική Κατηγορία!
Τετ, 07/06/2017 - 17:44

«Τα έξοδα είναι τεράστια. Βρισκόμαστε εκτός παιχνιδιού πριν από την έναρξη της σεζόν», λέει στην «Α.Χ.» ο Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, σχετικά με τη συμμετοχή των νησιωτικών ομάδων στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Ο έμπειρος παράγοντας του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, που κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Λέσβου την περασμένη Πέμπτη, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν για την παρουσία των ομάδων από το Αιγαίο στο νέο πρωτάθλημα. «Τελειώσαμε ένα ψυχοφθόρο πρωτάθλημα, με μπαράζ στη Λέσβο που γίνονταν Τετάρτη, Κυριακή και μετά με δύο μπαράζ με τον πρωταθλητή Λήμνου, την περασμένη Πέμπτη (1/6/17). Θα μαζευτούμε την Πέμπτη (8/6/17) στο Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσουμε για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε. Έχουμε όλη την καλή διάθεση για να πάμε αλλά ο προβληματισμός είναι μεγάλος», τονίζει το μέλος της διοίκησης του Διαγόρα, που υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος της ομάδας (είναι από το 2003 στα διοικητικά δρώμενα του συλλόγου).

Ο Χρυσόστομος (Τόμμυ στην ποδοσφαιρική πιάτσα της Λέσβου) Χατζηκυριαζής, δεν κρύβει τα λόγια του, παραθέτοντας τα πράγματα όπως είναι: «Πρέπει να υπάρξει κοινό μέτωπο από όλες τις νησιωτικές ομάδες. Με τον Κανάρη έχω μια πολύ καλή σχέση και θα επικοινωνήσουμε με τη διοίκηση ώστε να υπάρξει ένα έγγραφο με σειρά αιτημάτων», ανέφερε, προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι και ο Κανάρης αλλά και ο πρωταθλητής Σάμου, όπως και εδώ στο νησί μας οι Αιολικός, Καλλονή, θα συμφωνήσουν να κάνουμε ενέργειες ώστε να δούμε πώς μπορούν να μειωθούν τα έξοδα. Να γίνει μια κοινή γραμμή μεταξύ μας, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, μόνο έτσι θα καταφέρουμε κάτι».

Συμπληρώνει ότι οι ενέργειες πρέπει να γίνουν από τώρα και άμεσα, λέγοντας ότι μπορεί εκεί στην ΕΠΟ ήδη να προχωρούν σε σχεδιασμό των ομίλων.

«Υπολογίζω ότι για τις μετακινήσεις και τα έξοδα της διαιτησίας χρειαζόμαστε περίπου 50 χιλιάδες ευρώ. Το ποσό αυτό μας φρενάρει, δεν μπορούμε να παλέψουμε όλοι μαζί, αφού μια ομάδα π.χ. από την Αθήνα έχει ένα ή δύο ταξίδια στα νησιά του Αιγαίου και εμείς μπορεί να έχουμε 13». τονίζει, λέγοντας ακόμη: «μας ρίχνουν πριν καν δηλώσουμε συμμετοχή. Τα έξοδα είναι δυσβάστακτα. Η ιστορία είναι κόλαση, γι’ αυτό μόνο με συνολική προσπάθεια ίσως να κερδίσουμε κάτι».

Ο έμπειρος παράγοντας από τη Λέσβο πιστεύει ότι τουλάχιστον πρέπει να υπάρξει κάποια πρόβλεψη από την ΕΠΟ για το θέμα των μετακινήσεων των νησιωτικών ομάδων. «Από την Πολιτεία δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ, πώς θα μετακινηθούμε εμείς; Τα χρήματα που θα δώσουμε για τις μετακινήσεις οι ομάδες της ηπειρωτικής Ελλάδας τις δίνουν για το ρόστερ τους, η μάχη είναι άνιση», τονίζει, συμπληρώνοντας: «θέμα είναι και η μετακίνηση των διαιτητών. Πρέπει να ελαφρύνουν τα εξοδολόγια. Να πληρώνουμε μόνο τις αμοιβές των διαιτητών και του παρατηρητή διαιτησίας για το 90λεπτο και όχι τη μετακίνησή του».

Στον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής υπάρχει σαφώς ικανοποίηση για το γεγονός ότι η ομάδα για 1η φορά στην ιστορία της προβιβάζεται στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, όμως ο προβληματισμός είναι έντονος για το κατά πόσο θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν για να συμμετάσχει, δηλαδή τα έξοδα της μετακίνησης, που όπως θεωρεί ο Τόμμυ Χατζηκυριαζής είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ομάδες των νησιών.

ΔΗΜ. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

 

Σχετικά Άρθρα