


Μεγάλη νίκη στη διαδικασία των πέναλτι πέτυχε η Φάρκαινα επί του Ομήρου Καλλιμασιάς το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο των Θυμιανών με σκορ 4-3, ενώ το κανονικό παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 1-1 για τη διαδικασία των μπαράζ κι έτσι η Φάρκαινα ανεβαίνει στην Α’ Κατηγορία ενώ ο Όμηρος βυθίζει σε θλίψη την Καλλιμασιά και υποβιβάζεται μετά από πολλά και δοξασμένα χρόνια στη Β’ Κατηγορία.
Έτσι οι τυπικά γηπεδούχοι πλήρωσαν την κακή τους χρονιά, παρά το εντυπωσιακό φίνις που έκαναν και φανέρωσαν άλλη μια φορά το μεγάλο τους πρόβλημα, την έλλειψη σκόρερ, το εύκολο γκολ. Και παρά το γεγονός ότι σκόραραν πρώτοι και είχαν πολλές ευκαιρίες και δοκάρι, αφού μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, δεν μπόρεσαν να πετύχουν σκορ ασφαλείας.
Όταν ισοφαρίστηκαν με πανέξυπνη εκτέλεση κόρνερ, τους κυρίεψε το άγχος και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα αφού οι αντίπαλοί τους είχαν λόγο να παλέψουν. Ήρθε και η αποβολή του Μετόζη στο τέλος, για να έρθει ο υποβιβασμός. Ο Όμηρος ήταν μέχρι το τέλος καλύτερος αλλά στα πέναλτι αυτό δεν έχει σημασία.
Η Φάρκαινα αντιμετώπισε τον αντίπαλό της με τη δέουσα σημασία. Σωστή άμυνα, καλό κέντρο και ό,τι πετύχουμε από εκτελέσεις στημένων και πέτυχαν ένα γκολ από κόρνερ και ένα δοκάρι από εκτέλεση φάουλ και αυτό που μετράει περισσότερα πέναλτι παρότι προς το τέλος παραλίγο να χάσουν το πλεονέκτημα που είχαν από την αρχή. Πάλεψαν σωστά, ήταν και τυχεροί, κέρδισαν και ανέβηκαν. Στο 6ο πέναλτι ο τερματοφύλακας της Φάρκαινας, Νίκος Μαρολαχάκης, ευστόχησε στέλνοντας την ομάδα του στα ουράνια και στη μεγάλη Κατηγορία.
Η συνέχεια είναι δύσκολη για όλους και για τον Όμηρο που πρέπει να φτιάξει καινούρια ομάδα και να πρωταγωνιστήσει σε μια πολύ δύσκολη Β’ τοπική κατηγορία και για τη Φάρκαινα που η παρέα της θα αντιμετωπίζει την επόμενη σεζόν τέτοιες ομάδες.
Δικαιολογημένα παράπονα για τον πειθαρχικό έλεγχο του διαιτητή της αναμέτρησης, Νίκου Επιτροπάκη. Καλοί οι βοηθοί του, Μήλιος και Παπαδάμ.
ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ: Πουλάκης, ΚΟΚΟΚΥΡΗΣ, Μαυρογιάννης (46’ Μετόζης), Γαλίτης, ΚΟΥΤΙΚΑΣ, Αγορής, ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, Παγούδης (63’ Πάρος), Μαντασάς (75’ Βαϊνάς), Σωτηράκης, Μπουγιούκας.
ΦΑΡΚΑΙΝΑ: ΜΑΡΟΛΟΧΑΚΗΣ, Σωνιάδης, Γεροντής (118’ Παπαδόπουλος), ΚΟΝΤΟΥΔΗΣ, Μαργούνης (75’ Κοκκινάκης), ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, Χατζηνικολάκης, Παύλος (69’ Μπογιατζής), ΚΑΡΑΝΤΑΚΗΣ, Μερκούρης, Παρασκευής.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
3’ σε κόρνερ από αριστερά η κεφαλιά του Κούτικα από καλή θέση έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μαρολοχάκη.
12’ κόρνερ του Σωτηράκη, νέα κεφαλιά του Κούτικα σταματά στο δεξί οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Μπουγιούκα έδιωξαν οι αμυντικοί.
15’ ο Βασιλάκης πάσαρε στην περιοχή στον Μπουγιούκα, το σουτ του μάζεψε εύκολα ο τερματοφύλακας.
33’ σουτ του Βασιλάκη μέσα από την περιοχή και δεξιά πέρασε διαγώνια άουτ.
39’ μετά από κόρνερ που έδιωξε με γροθιές ο Πουλάκης ο Χατζηνικολάκης σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε.
43’ το φάουλ του Βασιλάκη από αριστερά βρήκε και στο τοίχος και πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
45’+2’ το σουτ του Μαυρογιάννη μέσα από την περιοχή και δεξιά κόντραρε σε αμυντικούς και έφυγε κόρνερ.
49’ μεγάλο πλάγιο του Κοκοκύρη από δεξιά και δυνατό σουτ του Βασιλάκη από το πέναλτι κάνει το 1-0.
53’ από το κέντρο και δεξιά ο Κοκοκύρης ξεκινάει σλάλομ, φτάνει στην περιοχή αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Μαρολοχάκης.
58’ κόρνερ από αριστερά με τον Μετόζη να κάνει κακή κεφαλιά προς τα πλάγια και στη συνέχεια το σουτ του Γαλίτη από το ένα μέτρο να κοντράρει και να καταλήγει σε νέο κόρνερ.
59’ στη συνέχεια στην εκτέλεση του κόρνερ ο Αγορής πήρε την κεφαλιά αλλά τερματοφύλακας και αμυντικοί έδιωξαν πάνω στη γραμμή.
64’ ο Σωτηράκης από αριστερά σέντραρε, ο Βασιλάκης σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι.
73’ το καλοκτυπημένο φάουλ του Μερκούρη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, κοντά στη δεξιά συμβολή με το κάθετο.
74’ σε σέντρα του Μετόζη από δεξιά ο Βασιλάκης με το κεφάλι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
78’ καλοχτυπημένο και πονηρά χαμηλά εκτελεσμένο κόρνερ του Παρασκευή έφερε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, όπου ο πρώτος σκόρερ της Β’ Κατηγορίας, Καραντάκης, με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
81’ σε σέντρα από δεξιά, ο Καραντάκης μέσα από την περιοχή προσπάθησε με σουτ να σκοράρει αλλά δεν το έπιασε καλά.
86’ μετά από ωραία κάθετη πάσα και κούρσα του Καραγιάννη σούταρε από την περιοχή, αλλά ο Πουλάκης απέκρουσε και οι αμυντικοί έδιωξαν.
95’ στην παράταση το σουτ του Μαντασά από την περιοχή μετά την πάσα του Κοκοκύρη πέρασε άουτ.
100’ το σουτ του Μπουγιούκα μέσα από την περιοχή κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ.
105’ σε σέντρα του Καραγιάννη από δεξιά η κεφαλιά του Παρασκευή δεν ήταν καλή.
106’ το σουτ του Βασιλάκη απέκρουσε ο Μαρολοχάκης ενώ ο Μπουγιούκας που πήρε το ριμπάουντ σούταρε από κοντά άστοχα.
114’ σε σέντρα του Σωτηράκη ο Αγορής με το κεφάλι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει κι έτσι άρχισε η διαδικασία των πέναλτι.
Η διαδικασία των πέναλτι
Αγορής απέκρουσε ο Μαρολαχάκης, Καραντάκης 0-1, Μπουγιούκας 1-1, Μερκούρης 1-2, Πάρος 2-2, Παρασκευής σούταρε ψηλά άουτ, Βασιλάκης απέκρουσε ο Μαρολαχάκης, Χατζηνικολάκης άουτ, Κούτικας 3-2, Μπογιατζής 3-3. Από εκεί και πέρα τον λόγο πήραν οι τερματοφύλακες, ο Πουλάκης σούταρε άουτ, ο Μαρολαχάκης ευστόχησε και με το σκορ 4-3 έδωσε την άνοδο στην ομάδα του.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ
Νίκος Μαρολαχάκης (τερματοφύλακας Φάρκαινας):
«Το παιχνίδι κρίθηκε στις φάσεις, η Φάρκαινα πήγε καλά από την αρχή της σεζόν και πήρε το παιχνίδι. Ο Όμηρος είναι καλή ομάδα και στα 120 λεπτά του αγώνα φοβόμουν.
Ήταν άξιοι αλλά ο καλύτερος κέρδισε στα πέναλτι. Ζητώ συγνώμη από τον συμπαίκτη μου τον Καραγιάννη που του είπα να εκτελέσω εγώ το πέναλτι. Ήταν η ψυχολογία εκείνη την ώρα. Ήθελα να το «βαρέσω», μπήκε, τέλος. Η Φάρκαινα είναι στο Α’ Τοπικό. Αυτή η καλή χρονιά οφείλεται στον προπονητή (Γιώργο Σιδεράτο) ο οποίος τα πήρε όλα πάνω του, τελείως μόνος του. Αυτός ήταν η αρχή και το τέλος. Νιώθω όπως κάθε άνθρωπος που ανεβάζει την ομάδα του στην Α’ Κατηγορία, χαρά και ικανοποίηση για όλα. Είχα πει από την αρχή στους συμπαίκτες μου και έξω να ρίξουν τα πέναλτι θα τα πιάσω εγώ».
Βασίλης Μερκούρης (ποδοσφαιριστής Φάρκαινας):
«Το παιχνίδι πήγε μέχρι τέλος, στηθήκαμε σωστά από τον προπονητή μας, είχαμε λίγη τύχη, παίξαμε και πολύ καλά κι έτσι καταφέραμε και πήραμε το θετικό αποτέλεσμα στα πέναλτι. Ο Όμηρος είναι πολύ δυνατή ομάδα, υπήρχαν στιγμές που φοβήθηκα αλλά ευτυχώς στο τέλος είχαμε την ψυχραιμία και κερδίσαμε στα πέναλτι.
Το μυστικό μας είναι η πολύ καλή παρέα και ο φίλος και προπονητής Κρόιφ (Γιώργος Σιδεράτος). Είναι όλα σε αυτόν, τους συμπαίκτες μου και η καλή σχέση που είχαμε έφτασε ως εδώ».
Παναγιώτης Καραντάκης (ποδοσφαιριστής Φάρκαινας):
«Εμείς τα δώσαμε όλα. Συγχαρητήρια στον Όμηρο, έκανε καλή προσπάθεια, είναι πολύ καλή ομάδα, εμείς τα δώσαμε όλα, πήραμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε με την άνοδο για τη Φάρκαινα. Δεν ξέρω πόσα χρόνια έχει να ανέβει η Φάρκαινα, ήταν μεγάλη προσπάθεια, την αφιερώνουμε στον προπονητή μας, τον Γιώργο Σιδεράτο, τη διοίκηση και σε όλους τους παίκτες που είμαστε μια παρέα. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και ελπίζω και στην Α’ Κατηγορία να πάνε όλα μια χαρά. Καλό καλοκαίρι σε όλους με υγεία.
Τα γκολ είναι ομαδική προσπάθεια, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες γι’ αυτό, που αναδείχθηκα πρώτος σκόρερ, αυτοί τροφοδότησαν, εγώ εκτελούσα όλα καλά, δικά τους είναι όλα τα γκολ. Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε η ομάδα. Δεν φοβήθηκα πουθενά, ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε, δώσαμε την ψυχή μας και όχι με τόσο καλό ποδόσφαιρο, πήραμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε και πήραμε την άνοδο».
ΣΤ. ΠΙΚΟΥΝΗΣ