Χίος, Πέμπτη 18 Ιουλίου

Ζητείται επειγόντως...διοίκηση στον ΝΟΧ

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 10/07/2019 - 14:08

 

Μια ιστορική πορεία 90 χρόνων του Ναυτικού Ομίλου Χίου, με τα 40 από αυτά στην Α1 Εθνική κατηγορία, φαίνεται να βρίσκεται σε σημείο… καμπής, σύμφωνα με όσα ανέφεραν σε συνέντευξη τους, μέλη από το απερχόμενο ΔΣ.

Απουσία του Γιάννη Αναδιώτη, πρόεδρου του σωματείου, που εμμένει στην παραίτηση του, τα μέλη της διοίκησης του ιστορικότερου σωματείου της Χίου, ζήτησαν την στήριξη τόσο των αιρετών του νησιού, όσο και των πολιτών προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία του ΝΟΧ.

Οικονομικά αλλά και διοικητικά προβλήματα, όπως ανέφεραν, ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια το σωματείο με αποτέλεσμα τα μέλη του ΔΣ να είναι «κουρασμένα»  και να ζητούν από νέους ανθρώπους να αναλάβουν τις θέσεις τους.

Κύριο θέμα της συνέντευξης αποτελούσε το κάλεσμα σε γενική συνέλευση στις 17 Ιουλίου, όλων όσων ενδιαφέρονται για την συνέχιση της πορείας του ΝΟΧ, με επομένη κίνηση την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ.
«Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο για την διοίκηση», ανέφερε η Κυριακή Μπουλά, συμπληρώνοντας ότι δεν γίνεται να ληφθούν τώρα αποφάσεις που θα βαρύνουν το επόμενο ΔΣ.

Από την συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείπει η εκτενή αναφορά στις μεγάλες στιγμές του σωματείου αλλά και στις πιο πρόσφατες αθλητικές διοργανώσεις που εκτός από επιτυχίες στο ΝΟΧ, έφεραν και πολύ κόσμο στο νησί, με ότι αυτό σημαίνει για την τοπική οικονομία.

Ο Νίκος Γεωργούλης αναφέρθηκε στην ανταπόκριση των Χιωτών σε κάθε κάλεσμα του ΝΟΧ, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο,  λέγοντας ότι κάθε εκδήλωση στηρίζεται από τους πολίτες αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

«Χρειαζόμαστε πολλά χρήματα κάθε χρόνο για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της Α1 κατηγορίας», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι κατά καιρούς υπάρχουν χορηγοί που τους στηρίζουν.

«Όλοι καμαρώνουν το σωματείο αλλά λίγοι έρχονται κοντά», συμπλήρωσε ο Στέλιος Καλαργυρός ,ζητώντας από όλους του Χιώτες και κυρίως την πολιτική ηγεσία του νησιού να πάρει θέση για την πορεία του σωματείου.

Η γενική συνέλευση θα γίνει στις 17 Ιούλιου με την πρόσκληση να είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο και την απερχόμενη διοίκηση να αναφέρει ότι στην ΓΣ θα ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 06:45

 Μια δυναμική, εντυπωσιακή, γεμάτη παλμό και αθλητικό πνεύμα, ζωντανή Επίδειξη τεχνικών και ικανοτήτων, πραγματοποιήθηκε από το Αθλητικό Κέντρο Shotokan Karate Xίου, του Παναγιώτη Μπίτσικα στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Μεζάρια, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, στις 7μ.μ.

Το κοινό χειροκρότησε δυνατά και πηγαία τις εντυπωσιακές ασκήσεις(ατομικές και ομαδικές)αλλά και τις προσομοιώσεις πάλης που παρουσίασαν μικροί και μεγάλοι αθλητές. Την ''παράσταση'' έκλεψαν τα μικρά-μικρά(αγόρια και κορίτσια)που με μεγάλη επιδεξιότητα και ακρίβεια, έδειξαν με καμάρι και ικανοποίηση τις αξιοζήλευτες τεχνικές και προόδους τους. Γρήγορα αντανακλαστικά, πειθαρχεία, καθαρό μυαλό και ήθος...όλα αυτά δηλαδή που προσφέρει το καράτε στους αθλητές του.

 Το καράτε (η τέχνη του άδειου χεριού) είναι μία ολοκληρωμένη και επαρκέστατη τεχνική αυτοάμυνας (που ανέπτυξαν οι Αρχαίοι Κινέζοι) η οποία αποδεικνύεται πάντα σωτήρια και πολύ αποτελεσματική, όταν παραστεί ανάγκη να αμυνθεί και να παλέψει κάποιος άοπλος-όχι και πολύ δυνατός...μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, γυναίκες ''εύθραυστες''-ενάντια σε έναν ή και περισσότερους, άοπλους...ακόμα και ένοπλους επιτιθέμενους αντιπάλους...

Ανάμεσα στις επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν και που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο, όπου τα κορίτσια αποκρούουν και ρίχνουν στο δάπεδο τα αγόρια που τους επιτίθενται για να τους πάρουν τις τσάντες.

epideixi_apo_to_athlitiko_kentro_shotokan_karate_hioy