Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Ζητείται επειγόντως...διοίκηση στον ΝΟΧ

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 10/07/2019 - 14:08

 

Μια ιστορική πορεία 90 χρόνων του Ναυτικού Ομίλου Χίου, με τα 40 από αυτά στην Α1 Εθνική κατηγορία, φαίνεται να βρίσκεται σε σημείο… καμπής, σύμφωνα με όσα ανέφεραν σε συνέντευξη τους, μέλη από το απερχόμενο ΔΣ.

Απουσία του Γιάννη Αναδιώτη, πρόεδρου του σωματείου, που εμμένει στην παραίτηση του, τα μέλη της διοίκησης του ιστορικότερου σωματείου της Χίου, ζήτησαν την στήριξη τόσο των αιρετών του νησιού, όσο και των πολιτών προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία του ΝΟΧ.

Οικονομικά αλλά και διοικητικά προβλήματα, όπως ανέφεραν, ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια το σωματείο με αποτέλεσμα τα μέλη του ΔΣ να είναι «κουρασμένα»  και να ζητούν από νέους ανθρώπους να αναλάβουν τις θέσεις τους.

Κύριο θέμα της συνέντευξης αποτελούσε το κάλεσμα σε γενική συνέλευση στις 17 Ιουλίου, όλων όσων ενδιαφέρονται για την συνέχιση της πορείας του ΝΟΧ, με επομένη κίνηση την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ.
«Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο για την διοίκηση», ανέφερε η Κυριακή Μπουλά, συμπληρώνοντας ότι δεν γίνεται να ληφθούν τώρα αποφάσεις που θα βαρύνουν το επόμενο ΔΣ.

Από την συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείπει η εκτενή αναφορά στις μεγάλες στιγμές του σωματείου αλλά και στις πιο πρόσφατες αθλητικές διοργανώσεις που εκτός από επιτυχίες στο ΝΟΧ, έφεραν και πολύ κόσμο στο νησί, με ότι αυτό σημαίνει για την τοπική οικονομία.

Ο Νίκος Γεωργούλης αναφέρθηκε στην ανταπόκριση των Χιωτών σε κάθε κάλεσμα του ΝΟΧ, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο,  λέγοντας ότι κάθε εκδήλωση στηρίζεται από τους πολίτες αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

«Χρειαζόμαστε πολλά χρήματα κάθε χρόνο για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της Α1 κατηγορίας», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι κατά καιρούς υπάρχουν χορηγοί που τους στηρίζουν.

«Όλοι καμαρώνουν το σωματείο αλλά λίγοι έρχονται κοντά», συμπλήρωσε ο Στέλιος Καλαργυρός ,ζητώντας από όλους του Χιώτες και κυρίως την πολιτική ηγεσία του νησιού να πάρει θέση για την πορεία του σωματείου.

Η γενική συνέλευση θα γίνει στις 17 Ιούλιου με την πρόσκληση να είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο και την απερχόμενη διοίκηση να αναφέρει ότι στην ΓΣ θα ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δευ, 25/05/2020 - 08:03
Με δελτίο καταγραφής αθλούμενου ανοίγουν οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους πολίτες

Από σήμερα Δευτέρα 25-5-20 οι αθλούμενοι πολίτες θα μπορούν να ξανακάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων  για τους αθλούμενους πολίτες αλλά και τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που έχει εκπονήσει η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, επεσήμανε:

«Το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται. Μετά από τους αθλητές των εθνικών ομάδων και τους αθλητές των σωματείων έρχεται η σειρά των αθλούμενων πολιτών που θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων. Με νέους κανόνες και νέες συνήθειες. Με καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης για να τηρούνται οι αποστάσεις και ενδεχομένως με περιορισμούς στον χρόνο χρήσης ή με τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού. Σκοπός αυτής της σταδιακής μετάβασης στις νέες συνθήκες είναι να ξαναρχίσουν σιγά-σιγά οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις με ασφάλεια και εμπιστοσύνη».

Το δελτίο καταγραφής αθλουμένου υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην ακόλουθη διεύθυνση:https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf,  όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports ) στην ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους».

Με δελτίο καταγραφής αθλούμενου ανοίγουν οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους αθλούμενους πολίτες