Χίος, Σάββατο 17 Νοεμβρίου

"Ανοίγει" ο δρόμος για την επισκευή του κτιρίου του ΝΟΧ

ΔΕΚΑΕΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 08/11/2018 - 13:48

Για 10 χρόνια παραχώρησε η "Λιμενική Επιτροπή" στον "Ναυτικό Όμιλο Χίου" το κτίριο και τους χερσαίους χώρους, που ανήκουν στην δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ανακατασκευής του κτιρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΧ, είχε καταθέσει αίτημα που ζητούσε την παραχώρηση του κτηρίου και των χερσαίων χώρων, που ανήκουν στην δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου, έκτασης 1331 τ.μ., αίτημα, που έγινε ομόφωνα αποδεκτό από τα μέλη της επιτροπής, που τόνισαν κυρίως την ιστορική πορεία του σωματείου.

«Η παραχώρηση θα γίνει για 10 χρόνια με συμβολικό αντίτιμο, μιας και πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα σωματεία του νησιού», ανέφερε ο πρόεδρος Αντώνης Κέφης, τονίζοντας παράλληλα ότι το κτίριο μετά την ανακατασκευή του, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά, για τις ανάγκες του ομίλου.

Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν με την πρόταση του πρόεδρου και το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα, σχολιάζοντας ωστόσο αρνητικά την μη παρουσία μελών του Δ.Σ του ΝΟΧ στη συνεδρίαση, καθώς κατά την διάρκεια της συζήτησης, πρόεκυψαν ερωτήματα από τα μέλη της επιτροπής, τα οποία δεν μπορούσαν να απαντηθούν επαρκώς.

Να σημειώσουμε ότι η υπόλοιπη έκταση, δεν έχει περιέλθει στην κατοχή του Λιμενικού Ταμείου, κάτι που όπως ειπώθηκε θα γίνει με την ολοκλήρωση και έγκριση του master plan του λιμανιού,  οπότε και θα μπορεί το ταμείο να αποφασίσει, αν θα τα παραχωρήσει ή όχι στο "Ναυτικό Όμιλο Χίου".

 

anoigei_o_dromos_gia_tin_episkeyi_toy_ktirioy_toy_noh

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 17/11/2018 - 06:34

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετερεοπρογνώστη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ Νίκου Χάψα, τη Δευτέρα 19/11 μέχρι νωρίς το μεσημέρι αναμένονται ασθενείς βροχές, ωστόσο στη συνέχεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη 22/11 αναμένεται ηλιοφάνεια με περιοδικές νεφώσεις και τοπικές ψιχάλες μικρής-γενικά-διάρκειας.

Την Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι μέχρι την Τετάρτη θα πνέουν Ν/Α-Ν μέτριας έντασης,ενώ από την Πέμπτη,και κυρίως την Παρασκευή θα πνέουν Δ-Β/Δ γενικά ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα φτάσει την Τετάρτη τους 21οC,ωστόσο από το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.