Δήμαρχος Χίου: Η Κώμη έγινε Κώμη...καμπάνα!

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 01/08/2023 - 15:40

Τη νέα όψη της Κώμης, της οποία χαριτολογώντας αποκάλεσε ως Κώμη... Καμπάνα μετά την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης και των συνοδών έργων που αφορούν τις υποδομές ηλεκτροφωτισμού, αποχέτευσης και διοχέτευσης των ομβρίων υδάτων, παρουσίασε σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξενάκη, τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας που ανέλαβαν τη μελέτη του έργου αλλά και την επίβλεψή του, Γιάννα Φυτούση και Μιχάλη Επιτροπάκη, τον Πρόεδρο της Καλαμωτής αλλά και τον ανάδοχο του έργου, κο Στρογγυλό, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στον κάθετο δρόμο που οδηγεί στην Κώμη αλλά και στον παραλιακό πεζόδρομο δυτικά προς το ποτάμι και ανατολικά προς την παιδική χαρά, με την τοποθέτηση νέου πλακόστρωτου  αλλά και εξοπλισμού, την εγκατάσταση νέου φωτισμού, όδευσης για ΑμεΑ και και νέες φυτεύσεις.

«Είναι ένα από τα έργα που παραδίδουμε και αλλάζει την ποιότητα ζωής των πολιτών», ανέφερε ο Στ. Κάρμαντζης, ενώ ο Γ. Ξενάκης μίλησε για μια Κώμη οργανωμένη, λειτουργική και βιώσιμη. Παράλληλα θύμισε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου από το πράσινο ταμείο ήταν 430.000 ευρώ και με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής αυξήθηκε στα 720.000 για να γίνει πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση.

Στις δυσκολίες υλοποίησης αναφέρθηκαν οι τεχνικοί του δήμου με την κα Φυτούση να καλεί τον κόσμο να απολαύσει το τελικό αποτέλεσμα αλλά και να το σεβαστεί.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο κος Ξενάκης ρωτήθηκε και για το δημοτικό αυθαίρετο ακίνητο στην είσοδο του παραλιακού οικισμού, λέγοντας ότι ο Δήμος επιχειρεί να το τακτοποιήσει νομικά  ώστε τη συνέχεια να κοστολογηθουν οι εργασίες που πρέπει να γίνουν και να προχωρήσει η διαδικασία μίσθωσής του σε ιδιώτη που θα αναλάβει και την επισκευή του.

i_komi_egine_komi.kampana_meta_tin_anaplasi

Σχετικά Άρθρα