Ο Συνδυασμός "Χίος μπροστά" για την επίσκεψη Καιρίδη

Τρί, 08/08/2023 - 07:51

»Είναι εκπληκτική η αυτοαναίρεση μέσα σε λίγες ώρες του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Καιρίδη» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο συνδυασμός "Χίος Μπροστά" σημειώνοντας:

«Δεν θέλει αντιπαράθεση με την τοπική κοινωνία αλλά είναι ειλημμένη η απόφαση για το Θόλος! Τι ζητάει δηλαδή; Μια πρόθυμη δημοτική πλειοψηφία για να πει το ναι!

Σέβεται την τοπική κοινωνία αλλά η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου «αφορά μια άλλη εποχή», καθώς ζητά να μην συσσωρεύονται στα  νησιά πρόσφυγες και μετανάστες.

Ξέχασε όμως να μας πει ότι στις πρόνοιες το Συμφώνου Μετανάστευσης προβλέπεται ακριβώς αυτό:

Όλες οι διαδικασίες ασύλου στα νησιά. Και για όποιον δεν λαμβάνει άσυλο είτε σε 2 μήνες όπως επαίρεται είτε σε 6 μήνες συν 18 (για τις  διοικητικές προσφυγές) όπως προβλέπει το Σύμφωνο, θα παραμένει εδώ αναμένοντας την επιστροφή στην Τουρκία, που θα λαμβάνει οποίους και όποτε θέλει, είτε στη χώρα καταγωγής που συνήθως δεν αναγνωρίζουν ότι είναι δικοί τους!

Θέλει να γίνει η υπεροδομή για να μην χαθούν τα χρήματα, κοντά 60 εκ.  και ταυτόχρονα μας είπε ότι άλλες περιοχές ζητούν να κατασκευαστούν δομές σε αυτές. Πεδίον δόξης λαμπρό κ. Καιρίδη πάρτε τα χρήματα και πηγαίνετε να κάνετε τη δομή στις περιοχές που επιθυμούν! Θα έχετε  «διπλό» κέρδος.

Η Χίος του πολιτισμού, της ναυτοσύνης και των αξιών δεν επιθυμεί «ανάπτυξη» και «απασχόληση» μέσω του μεταναστευτικού. Μαυλίζουν τη νέα γενιά και επιχειρούν για άλλη μια φορά την εξαγορά της με την απασχόληση ως φύλακες ψυχών σε δομές και νομίζουν ότι αυτό είναι το όνειρο της;

Με χρηματοδοτήσεις σε προχειρότητες της δημοτικής αρχής Καρμαντζη για συμβάσεις και αναθέσεις επιδιώκουν να βρεθούν οι πρόθυμοι.

Ο κ. Καιρίδης το αποκάλυψε, αναζητά τους πρόθυμους να πουν το ναι. 

Αυτούς που διαλαλούσαν ότι τους εμπόδιζε η απλή αναλογική. Στις δημοτικές εκλογές πράγματι παίζεται το μέλλον της Χίου.

Ή με τους πρόθυμους που λένε ναι στη δομή ή με τη Χιακή κοινωνία του  ολιτισμού και της ανάπτυξης για να πάμε τη Χίο Μπροστά».

Σχετικά Άρθρα