Στον Μητροπολίτη η Συμμαχία Αξιών

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 22/09/2023 - 12:15

Στο πλαίσιο μια σειράς επαφών και διαλόγου με θεσμούς του νησιού μας, ο επικεφαλής και υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές με τη Συμμαχία Αξιών συναντήθηκαν σήμερα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, τον οποίο και ευχαριστούν θερμά.

Αναλυτικά σε δελτίο Τύπου αναφέρουν:

"Η άκρως παραγωγική συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο επικεντρώθηκε σε ζητήματα που βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος και αφορούν στο παρόν και το μέλλον του τόπου, όπως αυτό του Θόλου και της υπερδομής για το οποίο έχουμε πρωταγωνιστήσει μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας μας, στοχεύοντας στη ματαίωση υλοποίησής του. Είναι εκ των πραγμάτων η ψήφος μας σε αυτή την εκλογική διαδικασία, άκρως καθοριστική για την εξέλιξη μεταξύ άλλων και του συγκεκριμένου ζητήματος.

Η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων με την Εκκλησία αποτελεί ζήτημα ουσίας για τη Συμμαχία Αξιών, καθώς η Ορθόδοξη Εκκλησία μετέχει στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών στην διαμόρφωση της ιστορίας. Άλλωστε «η Ορθόδοξη Εκκλησία, βασισμένη στο ιδιαίτερο ήθος της, κατανοεί τον δημόσιο ρόλο της στις φιλελεύθερες κοινωνίες ως παράγοντα συμφιλίωσης που προάγει την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη μέσα από το σύνολο της ζωής της» γεγονός που για εμάς την καθιστά πυλώνα συνεργασίας για την ειρήνη και την αντιμετώπιση ποικίλων κοινωνικών και ζωτικών για τον άνθρωπο και το περιβάλλον ζητημάτων στην τοπική μας κοινωνία. Μόνο με διάλογο, σεβασμό στους θεσμούς και ειλικρινή διάθεση συνεργασίας για το κοινό καλό και το μέλλον του νησιού μας μπορούμε να κάνουμε τη Χίο ξανά πρωταγωνίστρια."

Σχετικά Άρθρα