Τέσσερις παρουσίες και μια απουσία στην πρώτη προεκλογική συνέντευξη υποψήφιων Δημάρχων

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6.45 μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ TV
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 20/09/2023 - 15:10

Παρουσία τεσσάρων από τους πέντε συνολικά υποψήφιους Δημάρχους Χίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην "Αλήθεια" η πρώτη προεκλογική συζήτηση, εν’ όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Ο Μάρκος Σκούφαλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Γιάννης Καραβασίλης από την παράταξη «Χίος Μπροστά», ο Κώστας Τριαντάφυλλος από τη «Συμμαχία Αξιών» και ο Γιάννης Μαλαφής από το συνδυασμό «Χίος για όλους» παρουσίασαν τις θέσεις τους σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, ενώ ο επίσης καλεσμένoς στη συζήτηση, Σταμάτης Κάρμαντζης, επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Δημιουργίας για τη Νέα Χίο», επέλεξε να μην συμμετέχει.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν ήταν λίγες οι φορές που οι υποψήφιοι έστρεψαν τα πυρά τους στην παρούσα δημοτική αρχή θεωρώντας ότι η πολιτική που ακολουθεί και στα της διοίκησης του δήμου Χίου αλλά και στην οικονομική διαχείριση δεν είναι η ορθή.

Μεταξύ άλλων ανέπτυξαν τις δικές τους θέσεις για το μοντέλο διοίκησης του Δήμου με το Γιάννη Μαλαφή να υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει ο δήμος της Χίου να σπάσει σε τρεις ώστε κατά αυτόν τον τρόπο να γίνουν και περισσότερες μόνιμες προσλήψεις, τον Κώστα Τριαντάφυλλο να μιλά για σύγχρονο μάνατζμεντ, το Μάρκο Σκούφαλο να συμφωνεί την κατάργηση νομικών προσώπων και να ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τον Γιάννη Καραβασίλη να επισημαίνει ότι η τηλεργασία είναι μια μορφή εργασίας που πρέπει να αξιοποιηθεί από το Δήμο.

Οι υποψήφιοι αναφέρθηκαν επίσης στα ανταποδοτικά τέλη συμφωνώντας όλοι στην αναγκαιοτητα μείωσής τους και στην αλλαγή του τρόπου επιβολής τους (π.χ. στα μη ηλεκτροδοτούμενα), μίλησαν για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, που ακόμη δεν έχει καταγραφεί στο σύνολό της και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το πώς ο δήμος πρέπει να ενεργεί σε τομείς όπως ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, όχι μόνο όσον αφορά τις υποδομές αλλά και την ενίσχυση δράσεων καθώς και τη στήριξη των τοπικών σωματείων.

Τέλος σχολίασαν την σημερινή ματαίωση -με πρωτοβουλία του υπουργείου μετανάστευσης- εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την έκταση στο Θόλος, χαρακτηρίζοντάς την ως μια μάχη που κερδήθηκε, επισημαίνοντας όμως ότι ο "πόλεμος" συνεχίζεται.

Η συνέντευξη μεταδόθηκε ζωντανά το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια" και θα προβληθεί στην τηλεόραση της «Αλήθειας» στις 6.45 μ.μ.

 

synenteyxi_ypopsifion_dimarhon_hioy_-_skoyfaloy-malafi-karavasili-triantafylloy_-_200923

Σχετικά Άρθρα