Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Αυτές είναι οι δύο γυναίκες υποψήφιες του ΚΙΝΑΛ στη Χίο

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 25/06/2019 - 10:08
ΚΙΝΑΛ

Από το ΚΙΝΑΛ στη Χίο δόθηκαν στη δημοσιότητα τα βιογραφικά σημειώματα των δύο υποψηφίων γυναικών στις Εθνικές Εκλογές του 2019 στο Νομό μας, μιας και πρόκειται για νεοεμφανιζόμενες στον πολιτικό στίβο.

 

Α) Μαθιούδη Αμαλία του Ισιδώρου

            Γεννήθηκα στη Χίο και κατοικώ στην Δασκαλόπετρα. Είμαι 32 ετών. Με τον σύζυγό μου Κωνσταντά Ιωάννη, ο οποίος κατάγεται από τα Θυμιανά, έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο τμήμα Μαθηματικών της Σάμου και πρόσφατα κατέκτησα το σεμινάριο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με θέμα “Ειδική Αγωγή και Διαπαιδαγώγηση σε Νευροαναπτυξιακές και Αισθητηριακές Διαταραχές”. Μεγάλη μου αγάπη είναι να μεταλαμπαδεύω τις γνώσεις μου στα παιδιά, τα οποία αποτελούν το μέλλον του τόπου μας. Η αγάπη μου για τη φύση αλλά και η παράδοση της οικογένειάς μου με έκαναν να ασχοληθώ τα τελευταία δύο χρόνια και με την κτηνοτροφία, όπου είναι ένας παρεξηγημένος κλάδος αλλά με λίγη βοήθεια μπορεί να γίνει αυτοδύναμος. Αν και νέα στον χώρο της πολιτικής πιστεύω ότι το νησί μας, το οποίο είναι συνυφασμένο με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τη ναυτιλία, είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι που μπορεί να αναδειχθεί και να σκορπίσει παντού το άρωμα της μοναδικής του μαστίχας.

 

Β) Δανιήλ Ειρήνη του Νικολάου

            Κατάγομαι από τη Χίο. Φοίτησα στο 7ο δημοτικό σχολείο, στο γυμνάσιο του Κάμπου και λύκειο πήγα στο τεχνικό. Έχω τελειώσει προπονητική στίβου και μπάσκετ καθώς και ΙΕΚ φυσιοθεραπείας. Ήμουν επί σειρά ετών στην εθνική Ελλάδος στον στίβο με πολλές συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες. Υπήρξα πρωταθλήτρια Ελλάδος στο έπταθλο γυναικών. Σήμερα εργάζομαι ως personal trainer. Η αναβάθμιση του αθλητισμού στη χώρα μας γενικά και στην Χίο ειδικότερα, αποτελούν πάγιες επιδιώξεις των πολιτικών μου επιθυμιών. Στις μέρες μας η πλειοψηφία της κοινωνίας πιστεύει ότι η πολιτική χρειάζεται νέους ανθρώπους. Με γνώμονα αυτή την πεποίθηση αποφάσισα κι εγώ να προσφέρω τις δυνάμεις μου προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης