Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι κτηνοτρόφοι

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 16/11/2021 - 13:44

Στη πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας για τα αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους συμμετείχαν και οι χιώτες κτηνοτρόφοι που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Οι κτηνοτρόφοι, που στην πλειονότητα τους είναι νέοι άνθρωποι, κατέθεσαν υπόμνημα στον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή με τα αιτήματα τους, ενώ συνομίλησαν μαζί του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κτηνοτρόφος Αμαλία Μαθιούδη, οι αυξανόμενες τιμές στις πρώτες ύλες και κυρίως στις ζωοτροφές, που η αύξηση ξεπέρασε το 40%, ανεβάζουν καθημερινά το κόστος με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να έχουν φτάσει στα όρια τους.

Οι κτηνοτρόφοι της Χίου μετέφεραν στον αντιπεριφερειάρχη σειρά προβλημάτων, όπως τα βοσκοτόπια, υπογραμμίζοντας ότι η γραφειοκρατία σε συνδυασμό με την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος τους κόβει τα φτερά σε όσους θέλουν να συνεχίσουν το επάγγελμα.

Τέλος οι ίδιοι ζήτησαν από τον Παντελή Βρουλή να μεταφέρει τα αιτήματα τους στην κυβέρνηση και κυρίως το ζήτημα της επιδότησης τους, υπογραμμίζοντας ότι θέλουν να διατηρήσουν το επάγγελμα τους ζωντανό.

 

parastasi_diamartyrias_hioton_ktinotrofon

Σχετικά Άρθρα