Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

Δήλωση υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Παναγιώτη Χριστόφα, για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Παρ, 12/04/2019 - 16:07

Δώσαμε το παρόν στην χθεσινή (σ.σ. Πέμπτη 11/4) κινητοποίηση στη Σάμο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, δηλώνοντας ότι οι δεσμεύσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα, για την αποσυμφόρηση του νησιού, πρέπει επιτέλους να γίνουν πράξη.

Έχουμε τοποθετηθεί εξ’ αρχής, είναι άμεση η ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών και η επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου. Πρέπει να είναι πάγιο αίτημα της Περιφέρειας να γίνεται στα νησιά μας μόνο υποδοχή και ταυτοποίηση των προσφύγων και μεταναστών.

Πέρα από αυτό και πέρα από την πίεση για την αποσυμφόρηση, η Περιφέρεια να εξαντλήσει τα περιθώρια αρμοδιοτήτων της για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, άλλα και των ντόπιων στις περιοχές γύρω από τις δομές φιλοξενίας. Επιπλέον να λάβει μέτρα και να εφαρμόσει πολιτικές, που κατά το δυνατόν θα επαναφέρουν την «κανονικότητα» και θα λειτουργήσουν αντισταθμιστικά στα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει η προσφυγική κρίση στις τοπικές κοινωνίες.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης