Ν. Παναγιωτόπουλος, υπουργός Μετανάστευσης: Μένει και αναβαθμίζεται η "ΒΙΑΛ"

ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΔΟΜΗ ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 24/01/2025 - 13:09

Πιο σαφής δεν γινόταν να είναι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, για το θέμα του Κέντρου Προσφύγων - Μεταναστών στη Χίο, αναφέροντας πριν από λίγο σε δηλώσεις του ότι θα παραμείνει στην ΒΙΑΛ, η οποία στόχος είναι να αναβαθμιστεί. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και συζήτηση που θα κάνει αύριο στην Αθήνα με το Δήμαρχο Χίου, Γιάννη Μαλαφή.

Ο Υπουργός μετανάστευσης που ήρθε το πρωί της Παρασκευής στη Χίο, συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου και τον τοπικό βουλευτή Νότη Μηταράκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Δήμο Χίου, όπου και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Δήμαρχο Παντελή Καμπούρη και στην συνέχεια βρέθηκε στην Π.Ε Χίου όπου συναντήθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού πρέπει να γίνεται με συζήτηση και όχι με επιβολή προτάσσοντας την συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, που όπως είπε εκφράζονται μέσα από το Δήμαρχο και τους άλλους αιρετούς.

Ξεκάθαρος ήταν ο Υπουργός Μετανάστευσης αναφορικά με το… μέλλον της δομής στη ΒΙΑΛ, λέγοντας ότι αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική λύση, με το σχεδιασμό του υπουργείου να εστιάζει στην αναβάθμιση της, με γνώμονα την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αποκλείοντας οριστικά την δημιουργία νέας δομής στο Θόλος.

Παράλληλα ο ίδιος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να αποσυμφορήσει τα νησιά με μεταφορές στην ενδοχώρα, σημειώνοντας ότι οι χρηματοδοτήσεις προς το Δήμο Χίου συνεχίζονται κανονικά και ότι κάθε λύση και ενέργεια στη διαχείριση του μεταναστευτικού αναζητείται μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

menei_kai_anavathmizetai_i_vial

Σχετικά Άρθρα