Χίος, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Η Χίος χρειάζεται… χειρουργείο

Σταμάτης Κάρμαντζης: Ο Μ. Βουρνούς δεν έχει έργο και κράτησε κατάκλειστες τις πόρτες του Δήμου στους δημότες
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 23/04/2019 - 06:24

Επιθετικά και με στόχο εκλογής από τον πρώτο γύρο βγαίνει στην πρώτη προεκλογική του συνέντευξη, ο νυν Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, μιλώντας στον Γιάννη Τζούμα, την Τετάρτη 23/04/19 στις 8.20 μ.μ. και στις 12.20 μετά τα μεσάνυχτα στην "Αλήθεια TV".

Υποστηρίζοντας πως η Χίος δεν αντέχει άλλα πειράματα, χαρακτήρισε την δημοτική θητεία Βουρνού, πλήρως αποτυχημένη.

«Δεν υπάρχει έργο» είπε, «το μοναδικό που παραδίδει είναι ο περιφερειακός δρόμος, που είναι στη ουσία έργο των προηγούμενων δημάρχων».

Αλλά παράλληλα, συνέχισε, «η θητεία Βουρνού χαρακτηρίζεται από την περιφρονητική συμπεριφορά απέναντι στον δημότη. Οι πόρτες του Δήμου δεν ήταν κλειστές ήταν κατάκλειστες».

Στο ερώτημα αν έτσι όπως σχεδιάζει να διοικήσει, με το ρόλο του Δημάρχου να κάνει … δημόσιες σχέσεις, αν δηλαδή αυτό το μοντέλο θα είναι αποτελεσματικό, απάντησε.

«Δεν δέχομαι ότι αυτό είναι δημόσιες σχέσεις. Ο Δήμαρχος έχει εκλεγεί για να υπηρετεί τους δημότες. Είναι υποχρεωμένος να τους ακούσει και να δίνει και λύσεις. Δεν αναιρεί το ένα το άλλο.

Η Χίος, συμπλήρωσε, έχασε μια τετραετία. «Και εμένα με έπαιρναν τηλέφωνο τα κανάλια στην Αθήνα για το προσφυγικό αλλά δεν βγήκα σε κανένα, ο Δήμαρχος έβγαινε και στην ουσία δυσφημούσε το νησί. Η Χίος, ολοκλήρωσε, έπιασε πάτο, χρειάζεται επειγόντως… χειρουργείο.

Όσον αφορά τη σχέση του με την Χριστιάνα Καλογήρου, ο Σταμάτης Κάρμαντζης απέφυγε τη ρήξη και τους χαρακτηρισμούς. «Θα την κρίνει ο κόσμος, είπε, όπως θα κρίνει και την Νέα Δημοκρατία που την στηρίζει. Αν είχε μαλώσει μαζί μου, θα αναρωτιόμουνα και εγώ, αν έχω πρόβλημα, αλλά εδώ μάλωσε με όλο τον συνδυασμό της και με όλους τους γεωγραφικούς Αντιπεριφερειάρχες».

Τέλος στο ερώτημα να υπάρχει αιρετή θέση που δεν δοκίμασε να καθίσει απάντησε.

«Ο Σταμάτης Κάρμαντζης, εξουσία άσκησε και ο κόσμος είδε τι δουλειά μπορεί να κάνει ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Στην συνέχεια εξελέγην Βουλευτής και σε 5 μήνες μου ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς να παραιτηθώ για να πάρει η Νέα Δημοκρατία την Περιφέρεια. Έγινε αυτό και είπα θα υπηρετήσω το νησί ως Αντιπεριφερειάρχης και αντί να γίνει αυτό η Χριστιάνα Καλογήρου μας ψαλίδισε όλες τις αρμοδιότητες. Παρά ταύτα έγινε τεράστιο έργο στο νομό, αλλά θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι ο Κάρμαντζης ήθελε να τρέξει με 100 χιλιόμετρα και η Καλογήρου είχε βάλει τον κόφτη ταχύτητας στα 20».

Τελειώνοντας, στο ερώτημα αν θα επιδιώξει συνεργασίες αν εκλεγεί, απάντησε πως είναι ο άνθρωπος των συνεργασιών, πως έχει περισσότερους φίλους και ψήφους από άλλους πολιτικούς χώρους πέραν του θεωρητικά δικού του και ζήτησε από τους δημότες να μην ταλαιπωρηθούν δεύτερη Κυριακή, αλλά να τον εκλέξουν από την πρώτη.

Μας πως θα γίνει αυτό με 7 συνδυασμούς, τον ρωτήσαμε, για να πάρουμε την απάντηση πως μπορεί να εκλεγεί από πρώτη Κυριακή και με 17.

 

stamatis_karmantzis_o_voyrnoys_eihe_kleistes_portes_kai_alazoneia

Σχετικά Άρθρα