Χίος, Κυριακή 16 Ιουνίου

Ο Γιώργος Δανιήλ νέος Δήμαρχος Οινουσσών

Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 27/05/2019 - 02:42
Ηχητικό απόσπασμα: 

Νέος Δήμαρχος Οινουσσών εκλέχθηκε ο Γιώργος Δανιήλ. Επικράτησε του Μιχ. Μαγγανά με ψήφους 407 ένατι 360 και μάλιστα εκεί το τελικό αποτέλεσμα ξεκαθάρισε στις 7 το πρωί που δόθηκε το τηλεγράφημα από το τελευταίο από τα τέσσερα συνολικά εκλογικά τμήματα που υπήρχαν στο νησί.

Όπως είπε μιλώντας στην «Α» ο Γιώργος Δανιήλ που για δεύτερη φορά διεκδίκησε το Δήμο επιτυγχάνοντας τον στόχο σ’αυτές τις εκλογές, θα είναι στο νησί και τα 4 χρόνια έχοντας την πρόθεση να συνεργαστεί με όλους, εφ’όσον το θέλουν, χωρίς αστερίσκους.

Δεσμεύθηκε ότι για να το πετύχει αυτό θα περιορίσει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις μιας και είναι ενεργός δικηγόρος στην Αθήνα και μια από τις πρώτες διεκδικήσεις του θα είναι η στελέχωση του δήμου με προσωπικό, αλλά και  σύνδεση της αποχέτευσης με τον Βιολογικό.

 

Σχετικά Άρθρα

ΑΠΟ ΤΗΝ TruthWebMedia
Δευ, 10/06/2019 - 10:43
Η συμμετοχή στις περιφερειακές εκλογές Β. Αιγαίου την τελευταία 10ετία

Μία εβδομάδα μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών η Αλήθεια συνοψίζει σήμερα το εκλογικό αποτέλεσμα σε δύο γραφικές απεικονίσεις δεδομένων (infographics), δημιουργίας της TruthWebMedia , ώστε να δούμε και με αυτόν τον τρόπο πώς ψηφίσαμε σε Περιφέρεια και Δήμο Χίου.

Στα αξιοσημείωτα συμπεράσματα που θα διαβάσετε παρακάτω είναι ότι η αποχή του δεύτερου γύρου και στην Περιφέρεια και στο Δήμο Χίου σημείωσε ρεκόρ 10ετίας, αφού στην Περιφέρεια άγγιξε τις 26.000 ψήφους, σαν να μην πήγε δηλαδή να ψηφίσει ολόκληρη η Χίος! Ενώ σε αυτή τη 10ετία μειώθηκαν οι ψηφοφόροι της Περιφέρειας κατά 10 χιλιάδες περίπου.

Επίσης αξιομνημόνευτη είναι η ανατροπή και η διαφορά με την οποία τελικά τερμάτισε πρώτος και εκλέχθηκε Περιφερειάρχης ο Κώστας Μουτζούρης, αφού ενώ στον πρώτο γύρο ήταν πίσω με 6 χιλιάδες σταυρούς όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά αλλά πέρασε μπροστά με 8 χιλιάδες ψήφους σημειώνοντας αύξηση 69%!

Όσον αφορά το Δήμο Χίου, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η «μάχη» ανάμεσα σε Κάρμαντζη – Τριαντάφυλλο ήταν πολύ πιο δύσκολη -στον α’ γύρο η διαφορά τους ήταν 1.108 ψήφοι και στον β’ έπεσε στους 755- το σύνολο άκυρων και λευκών ήταν περίπου ίδιο τις δύο Κυριακές, ενώ η μεγαλύτερη αποχή σημειώθηκε στη Δ.Ε. Καρδαμύλων όπου 8 στους 10 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους δεν πήγαν να ψηφίσουν!

Αναλυτικά η εύστοχη και περιεκτική δουλειά του Θανάση Φρυδά και της ομάδας του (Μανώλης Πιτυανός, Παντελής Μπόης, Μαρία Δημητράκη) στα links που ακολουθούν.

 

Δείτε το γράφημα για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Δείτε το γράφημα για το Δήμο Χίου

Η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του Δ. Χίου την τελευταία 10ετία