Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

O Σύριζα θα πάει για την... νίκη

Δημήτρης Παπαλιός ''Το μέλλον της Χίου...δεν μπορεί να παιχτεί σε... Προποτζίδικα''
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 04/07/2019 - 05:58

 ''Πάμε για τη νίκη. Ξέροντας πως τις νίκες, κόντρα σε αναλύσεις και μεμψιμοιρίες, τις κερδίζουν το πάθος και η αφοσίωση των απλών ανθρώπων και το πείσμα του δημοκρατικού κόσμου'', τόνισε στην Προεκλογική Ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ.Γ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης Τεμπονέρας, την Τετάρτη το βράδυ 3 Ιουλίου 2019 στο προαύλιο του Ξενοδοχείου ''Ελληνικό Κάστρο'' που γέμισε με στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Παρουσίασε τους τέσσερις Υποψήφιους Βουλευτές Χίου του ΣΥΡΙΖΑ(Βάσω Μιχαλοπούλου, Ανδρέα Μιχαηλίδη, Σέβη Πειραντάκου και Φραγκίσκο Σέργη)και στη συνέχεια μίλησε τονίζοντας τις διαφορές της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως έναντι της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όπως είπε, ''είτε με Καραμανλή, είτε με Σαμαρά, είτε τώρα με Μητσοτάκη, κατέχει όσο κανείς άλλος το knowhow της χρεοκοπίας και μπορεί να εγγυηθεί υπεύθυνα μια δεύτερη οικονομική και κοινωνική καταστροφή''.

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως υπογράμμισε ο Διονύσης Τεμπονέρας, νοιάζεται για τις ανάγκες του λαού και στηρίζει την ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους για δωρεάν Υγεία, δωρεάν Παιδεία και την αναβάθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, που τη διάλυσή της προσπαθεί να δρομολογήσει ο Κ. Μητσοτάκης, με σκοπό ''να δημιουργηθεί ο αναγκαίος χώρος για την επέλαση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. Με τον Κ. Μητσοτάκη στην εξουσία οι συντάξεις κύριες και επικουρικές δεν έχουν μέλλον''.

 Μίλησε ακόμα για τα 12ωρα εργασίας στα οποία αναφέρεται η Ν.Δ....στην ''υποκρισία της'' όσον αφορά τη Συνθήκη των Πρεσπών και ''στον φορολογικό λα'ι'κισμό που επιδίδεται ο Κ. Μητσοτάκης'' όσον αφορά τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι, αν ήταν έτσι, ''όλες οι μη ανεπτυγμένες Οικονομίες, με τους πολύ χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης, θα οδηγούνταν σε διαρκή αναπτυξιακά άλματα.'' ''Εμείς'', είπε, ''καταστήσαμε το Χρέος βιώσιμο και με νέα καλά στοχοθετημένα εργαλεία Κοινωνικής Πολιτικής καλύψαμε τα πιο ευάλωτα τμήματα της Κοινωνίας''.

  

Τέλος, αμέσως μετά την ομιλία του Διονύση Τεμπονέρα, ο λόγος δόθηκε στο Γιατρό Δημήτρη Παπαλιό(πρώην Δήμαρχος Ομηρούπολης), που ήδη από το πρω΄ί' της Τετάρτης(3 Ιουλίου 2019), με ανακοίνωση του στα τοπικά ΜΜΕ, δήλωσε ότι στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ...και δεν συμβαδίζει πλέον, με τους παλαιούς συντρόφους του από το ΠΑΣΟΚ που μετεξελίχθηκε σε ΚΙΝΑΛ.

 

Ο Δημήτρης Παπαλιός χαιρέτισε την εκδήλωση και τόνισε μεταξύ άλλων, ''είμαι εδώ για τη στήριξη της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τη στήριξη της συνοχής της κοινωνίας, για τη στήριξη των Μικρομεσαίων, για τη στήριξη του μέλλοντος αυτού του τόπου...και είμαι εδώ και για έναν άλλο λόγο...διότι το μέλλον της Χίου είναι πανάκριβο και δεν μπορεί να παιχτεί σε Προποτζίδικα του ΟΠΑΠ''.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης