Οι νέοι Πρόεδροι στα Τοπικά Συμβούλια

Στα χωριά της Δ.Ε. Ιωνίας, στην Βολισσό και τα Μεστά - Ανεπίσημα αποτελέσματα
Τρί, 28/05/2019 - 15:38

 

Ένα από τα καλά των μικρών κοινωνιών είναι ότι τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα, οπότε στα χωριά, ακόμα κι αν δεν έχουν βγει τα επίσημα αποτελέσματα σταυροδοσίας (που μάλλον θα κάνουν αρκετές ημέρες),  λίγο - πολύ ξέρουν ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος τους που θα ηγείται της προσπάθειας προώθησης των θεμάτων της περιοχής την επόμενη τετραετία.

Ο Βασίλης Μυριαγκός, σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Α" αναφερόμενος στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα τοπικά συμβούλια, μίλησε και για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τους νέους προέδρους των χωριών της Δ.Ε. Ιωνίας.

Όπως είπε, στα Νένητα εξελέγη ο Τάκης Ταναϊνης, στα Φλάτσια η Μαρίνα Τσόρη, στο Βουνό ο Σταύρος Βαρβάκης, στην Κοινή ο Νίκος Μονιώδης, στην Παγίδα είχαμε ισοψηφία μεταξύ των Νίκου Λαβίδα και Νίκου Γεωργαλά, στο Θολοποτάμι εξελέγη ο Παντελής Παπαμονιώδης, στη Μέσα Διδύμα ο Κώστας Τρικύλας, στην Έξω Διδύμα ο Γιάννης Γαλανούδης, στο Μυρμήγκι ο Αντώνης Γιαννούλης και στον Καταρράκτη είχαμε ισοψηφία μεταξύ της κας Λαμπίρη και της Χριστίνας Ορφανού, οι οποίες, σύμφωνα με τον κο Μυριαγκό, θα μοιραστούν τη θητεία.

Όλα αυτά μένει να επιβεβαιωθούν και από το Πρωτοδικείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας στη Βολισσό εκλέγεται Πρόεδρος ο Σωτήρης Παραδείσης και στα Μεστά ο Γιώργος Αργυρούδης.

Να σημειωθεί ότι στις κοινότητες με πληθυσμό έως 300 άτομα εκλέγεται μόνο Πρόεδρος, οι υπόλοιπες εκλέγουν 5μελή συμβούλια, στον Βροντάδο και τη Δ.Ε. Αγίου Μηνά εκλέγεται 7μελές συμβούλιο και το Τοπικό Συμβούλιο της Χίου θα είναι 11μελές.

Στις περιοχές που είχαμε ένα μόνο ψηφοδέλτιο πρόεδρος εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς, από δύο και πάνω ψηφοδέλτια αν ένα εξ’αυτών έχει συγκεντρώσει πάνω από 50% συν 1 εκλέγεται Πρόεδρος ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος τοπικός σύμβουλος του.

Σε περίπτωση που δεν βγάζει κάποιος συνδυασμός το 50% συν 1 την 1η του Σεπτέμβρη θα γίνουν αρχαιρεσίες στο τοπικό συμβούλιο μεταξύ των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά για να αναδειχθεί ο Πρόεδρος.

Η αμοιβή του Προέδρου, σύμφωνα με τον κο Μυριαγκό, αν αφαιρεθούν οι κρατήσεις, είναι περίπου 280 ευρώ μηνιαίως, με τα οποία καλύπτει τα έξοδα κίνησης, ενώ οι υπόλοιποι σύμβουλοι συνεισφέρουν για τον τόπο τους όπως θα το έκαναν με τη συμμετοχή τους εθελοντικά για οποιοδήποτε άλλο σωματείο, σύλλογο κ.λ.π.

Σχετικά Άρθρα