"Στον αέρα τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ για το 3ο Γυμνάσιο"

Ο Β. ΜΥΡΙΑΓΚΟΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Πέμ, 18/12/2025 - 16:08

Δια περιφοράς κλήθηκαν χθες άρον - άρον, τα μέλη της δημοτικής επιτροπής Χίου να εγκρίνουν την υποβολή αιτήματος στο υπουργείο Μετανάστευσης προκειμένου αυτό να καλύψει το σύνολο της χρηματοδότησης για τη μελέτη και κατασκευή του 3ου Γυμνασίου Χίου, που ανέρχεται σε 5,155 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση εγκρίθηκε με το δημοτικό σύμβουλο της Σύμπραξης Δημιουργίας, Βασίλη Μυριαγκό να μειοψηφεί, θεωρώντας ότι η δημοτική αρχή με τη συγκεκριμένη κίνηση ρισκάρει, διότι είναι άγνωστο αν θα δοθούν τα χρήματα αυτά, ενώ το ανεκμετάλλευτο ποσό από την περίοδο Μηταράκη στο Υπουργείο, των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, είναι άγνωστο - αν μετά από αυτό το αίτημα- θα παραμένει προς διάθεση ή θα χαθεί.

"Ο ενδιασμός μας είναι τι γίνεται με το 1.600.000, για να μην το χάσουμε κι αυτό", τόνισε ο κος Μυριαγκός επαναλαμβάνοντας ότι πρότασή τους είναι το 1,6 εκ. ευρώ που είνβαι διαθέσιμο να αξιοποιούνταν για την ολοκήρωση της μελέτη και ό,τι υποδείκνυε αυτή σε πρόσθετη χρηματοδότηση να αναζητούσαν κάλυψη από άλλες πηγές χρηματοδότησης.

"Προς το παρόν πάντως  είμαστε στην αναμονή  και αυτή τη στιγμή είναι και στον αέρα το 1.600.000.000  το οποίο το είχαμε. Είναι κάποιο ρίσκο.  Τώρα εύχομαι - και όλοι θέλουμε -να μας δώσουν και τα 5.155.000 ευρώ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το υπουργείο Μετανάστευσης, δεν είναι και το αρμόδιο Υπουργείου για να χρηματοδοτήσει σχολικά κτίρια και το βλέπω λιγάκι δύσκολο,  αλλά από τη στιγμή που ο Δήαρχος λέει ότι έχει κάνει τις επικοινωνίες του και τις επαφές του, ας περιμένουμε...  Εξάλλου μέσα σε ένα με ενάμιση μήνα θα φανεί τι πρόκειται να γίνει", κατέληξε ο κος Μυριαγκός.

Σχετικά Άρθρα