Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Ομαλά και με μεγάλη προσέλευση η εκλογική διαδικασία

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 07/07/2019 - 12:52

Με την ευχή να υπάρχει …φώτιση στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιούλιου, όπως χαρακτηριστικά μας είπαν, οι Χιώτες προσέρχονται στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα ενώ στον Νόμο Χίου υπάρχουν 146 εκλογικά τμήματα.

Η διαδικασία κυλάει ομαλά, σύμφωνα με τον Δ/την Διοικητικού –Οικονομικού της Π.Ε Χίου Δημοσθένη Βούκουνα με μοναδική εξαίρεση την έλλειψη εφορευτικών επιτροπών, κάτι που τόνισαν και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα.

Οι πολίτες από την πλευρά τους δηλώνουν απογοητευμένοι από τους πολιτικούς τονίζοντας ότι άλλα λένε προεκλογικά και άλλα κάνουν την επομένη μέρα.

Ωστόσο στέλνουν ηχηρό μήνυμα συμμετοχής, λέγοντας ότι  εξακολουθούν να ελπίζουν ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί και για τον λαό, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι υποχρέωση, δικαίωμα και καθήκον  όλων των πολιτών να ψηφίζουν όποιον θεωρούν ότι βρίσκεται… πιο κοντά στις προσδοκίες τους.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης