Χίος, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Παραλάβαμε… καραβοφάναρα και παραδίδουμε έργα

Η Χριστιάνα Καλογήρου στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 22/04/2019 - 10:49

Λιτή ήρεμη και με παραδείγματα εμφανίζεται η Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφια Χριστιάνα Καλογήρου στην πρώτη προεκλογική της συνέντευξη στον Γιάννη Τζούμα, που θα μεταδοθεί στις 8.00 μ.μ. και στις 12.00 τα μεσάνυχτα στην "Αλήθεια ΤV.

Δίνοντας βάρος στο προσφυγικό πρόβλημα, θυμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή αντί 5.500 μεταναστών - προσφύγων στα νησιά βρίσκονται 10.000, θύμισε τη φράση της στο Πρωθυπουργό, στην επίσκεψη του στη Λέσβο, «ότι άφησε τα νησιά στην τύχη τους, την στιγμή, που το πρόβλημα είναι σαφώς πολιτικό και πρέπει να λυθεί σε κεντρικό επίπεδο».

Επιπρόσθετα θύμισα, επεσήμανε η Χρ. Καλογήρου ότι για τα νησιά μας μπαίνουν ζητήματα ασφάλειας, υπό την ευρεία έννοια.

Δυστυχώς, είπε, δεν εισακουστήκαμε, κάτι που ελπίζουμε να γίνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Ευχαρίστησε παράλληλα τον Πρόεδρο της Ν.Δ. που στηρίζει την υποψηφιότητα της, κάτι που έγινε και στις προηγούμενες εκλογές, ενώ δεν έδειξε ότι εκπλήσσεται από τον συγγενικά ιδεολογικό συνδυασμό του Κώστα Μουτζούρη, τον οποίο χαρακτήρισε καλοδεχούμενο, αφού η Δημοκρατία επιτρέπει και καλώς επιτρέπει την έκφραση όλων των τάσεων.

Απαρίθμησε μια σειρά έργα που ολοκληρώθηκαν, λέγοντας χαρακτηριστικά, «ότι παραλάβαμε… καραβοφάναρα και παραδώσαμε έργα, όπως την γέφυρα του Παντουκιούς και το Λιμάνι της Λαγκάδας».

Όσον αφορά τη κατηγορία του νυν Αντιπεριφερειάρχη και υποψηφίου Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, ότι τον άφησε χωρίς αρμοδιότητες, το αρνήθηκε, λέγοντας ότι από την αρχή είχε εξηγήσει πως θα εργαστεί η Περιφέρεια, αρνούμενη ότι είναι συγκεντρωτική.

Τέλος όσον αφορά τη σχέση της με τον Δήμαρχο Χίου και νυν υποψήφιο Μανώλη Βουρνού την χαρακτήρισε θετική και τον συνεχάρη, γιατί κατάφερε την μεγαλύτερη απορροφητικότητα έργων από όλους τους Δήμους της Περιφέρειας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης