Χίος, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου

Περί... τυφλότητας

Αρθρο της Ιφιγένειας Χαλλιορή - Κοσμίδη
Παρ, 17/05/2019 - 18:16

Ο Ζοζε Σαραμαγκου (Νόμπελ λογοτεχνίας 1998) στο «Περί τυφλότητας» προσπαθεί να δείξει την αδυναμία του ανθρώπου να αντικρίσει τον κόσμο γύρω του σε κρίσιμες στιγμές. Αυτή η αλληγορία δείχνει τη σημασία της συνεννόησης σε δύσκολες περιόδους. Για αυτό στις μέρες μας ο ρόλος τηςπολιτικής συνεννόησης παίζει κυρίαρχο ρόλο.

Τα πάντα στη ζωή μας έχουν να κάνουν με την πολιτική. Από τον καθαρισμό των δρόμων μέχρι τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Για αυτό στις 26 Μαΐου η συμμετοχή είναι επιβεβλημένη. Με τη συμμετοχή στις εκλογές εξασφαλίζουμε ότι η άποψη μας για το μέλλον του νησιού θα ακουστεί και διασφαλίζει ότι άξια και ικανά μέλη της κοινωνίας θα την εκπροσωπήσουν.

Η Χίος αποτελεί έναν παρθένο τόπο. Η μαστίχα, η ναυτοσύνη και το μορφωτικό επίπεδο των Χιωτών αποτελούν τις βάσεις για να χαράξουμε το μέλλον της επόμενης περιόδου και να επεκταθούμε σε άλλους τομείς όπως ο τουρισμός και οι νέες τεχνολογίες. Με σεβασμό στο περιβάλλον  και με έμφασή στον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού μπορούμε να πετύχουμε θεαματικά αποτελέσματα.

Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη Χίο. Το νησί χρειάζεται μια σωστή διοίκηση για να φέρει τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Μια διοίκηση που με μεθοδικότητα και πρόγραμμα θα βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων. Μια διοίκηση που έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και έχει βγει ισχυρότερη. Μια διοίκηση που με τεχνοκρατικό τρόπο θα παντρέψει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη. Για το παρόν και το μέλλον της Χίου κατεβαίνω υποψήφια με τον Μανώλη Βουρνου.

Χαλιορή Κοσμίδη Ιφιγένεια (Φένια)

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Πρωτοβουλία για τη Χίο

Σχετικά Άρθρα