«Θωρακίστηκε» από τις πλημμύρες η πόλη της Χίου

Ολοκληρώθηκε το αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 13/07/2023 - 14:46

Ένα από τα δυσκολότερα έργα ,το αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη, καθώς υλοποιούνταν στην καρδιά της πόλης, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στον Δήμο Χίου δυο χρόνια μετά την έναρξη του.

Για ένα σημαντικό αλλά δύσκολο έργο, που ταλαιπώρησε κατοίκους, επαγγελματίες αλλά και επισκέπτες της Χίου, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, που ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του, ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο σχεδιασμένο από την προηγούμενη δημοτική αρχή, καθώς η διοίκηση έχει συνέχεια.

Για τις καθημερινές δυσκολίες μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, ευχαριστώντας τον τέως Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού για την άρτια μελέτη που είχε κληροδοτήσει.

Ικανοποιημένος και ο Μανώλης Βουρνούς για την ολοκλήρωση του έργου με τον ίδιο να λέει μεταξύ άλλων ότι ο σχεδιασμός έγινε πάνω σε ένα αρχαίο αγωγό συλλογής υδάτων.

Για ένα έργο με υψηλό βαθμό τεχνικών δυσκολιών έκανε λόγο ο εργολάβος του έργου Γιάννης Ζαννάρας, λέγοντας ότι τα «δυο πρώτα βράδια δεν μπορούσα να κοιμηθώ», ενώ ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χίου Κώστας Μπουλάς αναφέρθηκε στις τεχνικές προδιαγραφές, εκτιμώντας ότι η πόλη της Χίου είναι σχεδόν αδύνατο να πλημυρίσει.

Στην λιτή τελετή παράδοσης και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου Όλγα Βάσση, που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το φθινόπωρο θα παρουσιαστούν τα αρχαιολογικά εκθέματα του Καλοπλύτη στο παλατάκι Ιουστινιάνη.

 

oloklirothike_to_antiplimmyriko_toy_kaloplyti

Σχετικά Άρθρα