Χίος, Κυριακή 5 Ιουλίου

Συζήτηση στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV για τις ευρωεκλογές - Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να μην γυρίσουν την πλάτη

Σήμερα στις 8μ.μ. και σε επανάληψη στις 12 τα μεσάνυχτα
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 21/05/2019 - 14:45

Καλεσμένοι στην «Αλήθεια», εν’ όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαϊου, σε μια συζήτηση που συντόνισε ο Δημήτρης Φρεζούλης, βρέθηκαν σήμερα ο Χρήστος Σπηλιόπουλος από τη ΝΟΔΕ Χίου της Νέας Δημοκρατίας, η Λίτσα Λύκου από το ΚΙΝΑΛ, ο Φραγκίσκος Σέργης Συντονιστής της Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νέστορας Ξυλάς από το ΚΚΕ.

Ζήτησαν από τους ψηφοφόρους να μην γυρίσουν την πλάτη σ’αυτές τις εκλογές και ιδιαίτερα από τους νέους να συμμετέχουν ενεργά, ενώ ο καθένας εκπροσωπώντας τα κόμματά τους, αναφέρθηκαν στο ρόλο που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τα όργανά της στην ζωή μας.

Μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς την ευρωπαϊκή ένωση, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Νέστορας Ξυλάς, που θεωρεί ότι οι πολιτικές της ενδυναμώνουν το κεφάλαιο και δεν είναι προς το συμφέρον του λαού, που οφείλει να παλέψει για την ανατροπή τους, ενώ αντίθετα ο Χρήστος Σπηλιόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο που είναι η λειτουργία της ως ένα ομόσπονδο κράτος, που θα μπορέσει να αντισταθεί στους κολοσσούς ΗΠΑ και Κίνα.

Δίκαια Ευρώπη οραματίζεται ο Φραγκίσκος Σέργης κάτι που κατά την άποψή του θα γίνει αν δεν εκλεγεί ο Βέμπερ, τον οποίο θεωρεί χειρότερο από τον Σόιμπλε που επέβαλε με τιμωρητική διάθεση το ΔΝΤ στην Ελλάδα, ενώ η Λίτσα Λύκου εκτιμά ότι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι ψήφος προοδευτικής ανατροπής και ότι εκείνοι είναι οι πραγματικοί σοσιαλιστές και όχι ο Τσίπρας που συνεργάστηκε με τον «ακροδεξιό», όπως είπε, Καμμένο.

Περισσότερα στην προβολή της συνέντευξης στην τηλεόραση της "Α" σήμερα στις 8μ.μ.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης