Τομεακό Συμβούλιο Χίου της ΚΝΕ για τις εκλογές

Κυρ, 23/06/2019 - 20:34

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο δράσης που είχε προγραμματίσει η Τομεακή Οργάνωση Χίου της ΚΝΕ, εν όψει της εκλογικής μάχης στις 7 Ιουλίου, στις 21 και 22 Ιουνίου.

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές Χίου του ΚΚΕ, Χριστίνα Παληού και Άρη Μιχαλάκη, εξόρμησαν στην Απλωταριά και σε στέκια νεολαίας στην παραλία, στο γήπεδο της Φαρκαινας, σε νέους και νέες στο χωριό της Λαγκαδας.

Συζητήθηκε η ανάγκη την επόμενη μέρα ο λαός και η νεολαία να βρεθούν πιο δυνατοί, δίνοντας δύναμη στην δύναμη τους, το ΚΚΕ. Αντίστοιχα ότι το σημαντικό σήμερα δεν είναι να επιλέξουμε ανάμεσα στην σκύλα και στην Χάρυβδη, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ αλλά και να μην δώσουμε συγχωροχάρτι σε δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Αναδείχθηκε το πώς αυτό που κρίνεται για την επόμενη μέρα είναι μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση που θα βγαίνει μπροστά για την κάλυψη των αναγκών μας στην βουλή. Το πώς την επόμενη μέρα ενισχύοντας το ΚΚΕ ο καθένας να πάρει την θέση του στον αγώνα για να βάλει εμπόδιο σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα που σαρώνουν τις ζωές μας.

Επίσης οι δυνάμεις της ΚΝΕ συνομίλησαν με μαθητές και μαθήτριες του νησιού, όπου η κουβέντα επικεντρώθηκε στο σημερινό σχολείο, που έχει μεταμορφωθεί σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο. Αναδείχθηκαν οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που από κοινού με την ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν μετατρέψει την εκπαίδευση σε επιχείρηση και κοιτάνε τους μαθητές και τις οικογένειές τους στις τσέπες. Ενώ στον αντίποδα είναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έβαλαν πλάτη για να οργανωθούν εστίες αντίστασης, έδωσαν πνοή στο σύνθημα "σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει".

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ στο νησί θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα το πλατύ άνοιγμα έτσι ώστε να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ σε κάθε νέο και νέα του νησιού.

Σχετικά Άρθρα