Tο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Δευ, 18/09/2023 - 20:17

«Σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας και νεανικής ζωντάνιας ολοκληρώθηκε το φετινό 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, το Σάββατο 16/9 στην πλατεία Βουνακίου, με κεντρικό σύνθημα "Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, "για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη", εμπνευσμένο από το ποίημα "Όπως ο Κερέμ" του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, που φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατό του» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ σημειώνοντας:

«Από νωρίς το πρωί μέλη και φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ ξεκίνησαν το στόλισμα του χώρου. Εκτός των άλλων το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Χίο, όπως και σε όλη τη χώρα μετατράπηκε σε ένα μαχητικό κάλεσμα αλληλεγγύης και διεκδίκησης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες.

Στο χώρο, τις εκδηλώσεις άνοιξαν με τους ιδιαίτερους ρυθμούς των τυμπάνων το συγκρότημα Brasilionico ενώ ξεσήκωσε τη νεολαία στο χώρο η συναυλία hip- hop με τον Arcy ενώ λειτούργησε μπαρ, βιβλιοπωλείο και χώρος για μικρές ηλικίες με face painting. Ακολούθησε νησιώτικο γλέντι και χορός με τους Πέτρο Ντούλη, μπουζούκι, φωνή, Μαρκέλλο Πούπαλο, λαούτο, φωνή, Κυριάκο Κυριακόπουλο κρουστά και Σταμάτη Πούπαλο, βιολί.

Αρχικά, χαιρετισμό απεύθυνε η υποψήφια Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αγλαΐα Κυρίτση και ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μάρκος Σκούφαλος.

Στο χαιρετισμό της η Αγλαΐα Κυρίτση χαιρέτισε τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, λέγοντας ότι αποτελούν συνέχεια και παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται.

«Παρακαταθήκη και υπόσχεση ότι με καθημερινή πάλη και αγώνες, ΝΑΙ, θα ξελασπώσουμε το μέλλον, με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή. Γιατί η λάσπη που μας πνίγει όλο και περισσότερο δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Δεν είναι θεομηνία και πρωτοφανές ξέσπασμα της φύσης, όπως διατυμπανίζουν. Είναι απότοκο συγκεκριμένων πολιτικών, που όλα αυτά τα χρόνια μετατρέπουν τη χώρα σε λασπότοπο και λυσσαλέα προσπαθούν να πείσουν το λαό και τη νεολαία να βολευτούν με τη χαμοζωή και τις καταστροφές που σπέρνουν.

OXI, δεν βολευόμαστε, OXI, δεν αποδεχόμαστε τη μοίρα που ετοιμάζετε για τα λαϊκά στρώματα, δεν πρόκειται να βολευτούμε στο λασπότοπο που μετατρέπετε τη χώρα. Αυτό είναι το δυνατό μήνυμα που στέλνει σήμερα η ΚΝΕ από την Χίο...».

Στη συνέχεια ο Μ. Σκούφαλος τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει η Λαϊκή Συσπείρωση παντού αφού έχει αποδείξει ότι αποτελεί τη μόνη μαχητική και συνεπή δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Δύναμη που στήριξε τους μαστιχοπαραγωγούς, τους αυαπασχοχλούμενους, τους έμπορους, τους αγρότες τις γυναίκες και βέβαια στέκεται μπροστάρης στο να μη μετατραπεί το νησί σε αποθήκη ψυχών. Για τη στελέχωση του Νοσοκομείου, για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί και η φορολεηλασία των κυβερνήσεων που προωθείται και από Δήμους και Περιφέρεια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επιλέγει τις ανάγκες μας τόνισε και όχι τα κέρδη τους, γι’αυτό και χωρίς δεσμεύσεις παλεύει για ουσιαστική αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική θωράκιση, για νερό ποιοτικό όλο το χρόνο, για πλήρη στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών, είναι ενάντια στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Τόνισε επίσης, ότι ταα πρώτα στελέχη των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν οδηγώντας το λαό μας σε τραγικές καταστάσεις διαχέονται μεταξύ τους στα ψηφοδέλτια, απόδειξη της κοινής πολιτικής τους «φιλοξενώντας» ακόμα και ανθρώπους με καθαρά εκφρασμένες ρατσιστικές και ξενοφοβικές θέσεις.

Εκτενή  αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία του Φεστιβάλ έκανε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Βαγγέλης Μαρούπας.

Το στέλεχος του ΚΚΕ, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που πλήγηκαν από τις πλημμύρες, εξαιτίας μιας κρατικής πολιτικής που τα λογαριάζει όλα με τη μεζούρα του κόστους οφέλους, τόνισε την τεράστια δύναμη της λαϊκής αλληλεγγύης, το παρόν που δίνουν τα μέλη, τα στελέχη, οι φίλοι του ΚΚΕ στη μαρτυρική Θεσσαλία, απεγκλωβίζοντας και βοηθώντας ανθρώπους.

Όλες οι τραγικές εικόνες από τα Τέμπη μέχρι τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες είναι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που χρεωκοπεί και υπηρετούν, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και οι εκλεκτοί τους σε Περιφέρειες και δήμους, ανέφερε το στέλεχος του ΚΚΕ στηλιτεύοντας την «…περίφημη αλληλεγγύη της ΕΕ, που καμαρώνει για τα ελάχιστα που δίνει μπρος στην καταστροφή… όριζε ότι τα κράτη - μέλη πρέπει να εφαρμόζουν σχέδια "που δεν συνεπάγονται υπερβολικό κόστος στον τομέα της διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας", διακρίνοντας "περιοχές που στερούνται σημασία, παραδείγματος χάριν (...) αραιοκατοικημένες περιοχές ή ακατοίκητες περιοχές (...) ή σε περιοχές με περιορισμένους οικονομικούς πόρους". Αυτή η αποκάλυψη είχε γίνει μετά τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα στην Αττική, επί ΣΥΡΙΖΑ. Όπως βλέπετε όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».

Αυτό το κράτος, σημείωσε, είναι που αφήνει τους ασθενείς να πεθαίνουν σε καρότσες αγροτικών, οι δομές υγείας του νομού να βουλιάζουν στις ελλείψεις προσωπικού και μέσων αλλά ενισχύει τον ιδιωτικό τομέα υγείας που γιγαντώνεται πάνω στο έδαφος της συνειδητής απαξίωσης της δημόσιας υγείας, γιατί υλοποιούν πολιτικές αποφάσεις με βασικό κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Έτσι και με τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είναι επιλέξιμα γιατί δεν είναι αρκετά κερδοφόρα ή είναι αποσπασματικά αφού απουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.

Σε όλη την Ελλάδα λοιπόν, τα σόου, η καρατόμηση υπουργών κλπ από ένα αποφασισμένο πρωθυπουργό κλπ δεν πείθουν κανέναν. Το έργο το έχουμε ξαναδεί στα Τέμπη, τη Ρόδο, την Πάρνηθα, τον Έβρο.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν είναι απασχολημένος με τους αυτοδημιούργητους εφοπλιστές από τις ΗΠΑ που διεκδικούν την προεδρία του, και φτάνουν να ιεροσυλούν στη Μακρόνησο. Τέτοια κατάντια...

Μιλά, όπως και το ΠΑΣΟΚ, μόνο για ανικανότητα και “έλλειψη σχεδίου” από την κυβέρνηση, για να ξεπλύνει τις δικές του αμαρτίες.

Δεν είναι έτσι όμως.  Επειδή ακριβώς είναι ικανότατοι και έχουν σχέδιο όσον αφορά την  εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, για αυτό ακριβώς είναι ανίκανοι και σηκώνουν τα χέρια ψηλά όσον αφορά τις δικές μας ανάγκες.

Σε σχέση με τις τοπικές αρχές έθεσε το ερώτημα τι τοπικές αρχές και εκλεγμένους έχει ανάγκη ο λαός.

«Τέτοιες που όταν απαιτεί έργα αντιπλημμυρικής ή αντιπυρικής προστασίας να του απαντούν ό,τι και οι κυβερνήσεις; Πως «οι πόροι δεν φτάνουν», να του συστήνουν «ατομική ευθύνη» ως «αναρμόδιοι»; Ή ακούραστους αγωνιστές που θα παλεύουν μαζί του, που δεν θα συμβιβάζονται με το ασφυκτικό πλαίσιο, αλλά θα δίνουν μάχες ενάντια σε καθετί που μπαίνει εμπόδιο στην ανακούφιση του λαού;

Που μαζί του θα διεκδικούν αποφασιστικά όσα χρειάζονται, που δεν θα αφήνουν τελικά σε «χλωρό κλαρί» κυβερνήσεις και επιτελεία, ή εκλεγμένους «μπροστινούς» κυβερνήσεων και αστικών κομμάτων που αναλαμβάνουν ρόλο «πυροσβέστη», στις λαϊκές αντιδράσεις και διεκδικήσεις;

Ο λαός ή θα έχει εκλεγμένους που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμόζουν, οπότε θα παραμένει εκτεθειμένος σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους ή θα έχει περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές και αγωνιστές με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για να μεγιστοποιεί την πίεση για να πραγματοποιούνται τέτοια αναγκαία έργα και ταυτόχρονα μέσα από αυτόν τον αγώνα να αποκτά και περισσότερη δύναμη για να οργανώσει την αντεπίθεση παντού».

Ο λαός, επεσήμανε, ή θα έχει περισσότερους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ΚΚΕ, του κόμματος που δεν υποχωρεί από τη θέση ότι πρέπει να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, να πληρώνουν υψηλότερα τέλη οι μεγάλες επιχειρήσεις σε κάθε δήμο (π.χ. τράπεζες, μεγάλα ξενοδοχεία, νυχτερινά κέντρα, εμπορικοί όμιλοι κ.λπ.), ώστε να μειωθούν όσα πληρώνουν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι. `Η θα συνεχίζεται και θα αυξάνεται η σημερινή φορολεηλασία από δημάρχους των άλλων κομμάτων, που ταυτίζονται με την κεντρική πολιτική, η οποία φορτώνει το 95% των φόρων στα λαϊκά στρώματα που έχουν μετατρέψει τις Τοπικές Διοικήσεις σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό, που έχουν διευρύνει την ανταποδοτικότητα.

Απέναντι σε μια Τοπική Διοίκηση που ως μηχανισμός του αντιλαϊκού αστικού κράτους προωθεί την πολιτική σε βάρος του, ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από εκλεγμένους που αμφισβητούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων. Εκλεγμένους που πρωτοστατούν στη λαϊκή πάλη, που καλούν κάθε εργαζόμενο να κάνει κριτήριό του τις σύγχρονες ανάγκες του, που δεν συναντιούνται πουθενά με τα θέλω των καπιταλιστών.

Σε αυτόν τον δρόμο έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μπει φρένο, ακόμα και να αποσπαστεί το οποιοδήποτε θετικό μέτρο για τους εργαζόμενους. Μόνο έτσι μπορεί να σταθεί ο λαός απέναντι στη σημερινή και οποιαδήποτε αυριανή κυβέρνηση: Μαζί με το ΚΚΕ, με τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με τους μόνους πραγματικά ανεξάρτητους από τα επιχειρηματικά συμφέροντα υποψήφιους και όχι «…τους δήθεν ανεξάρτητους με τα αυτοδιοικητικά κριτήρια», που «...μπορούν να καμαρώσουν τα αφηγήματά τους τώρα που βουλιάζουν στα λασπόνερα, τώρα που είναι στάχτη στα αποκαΐδια. για να μη μετράει άλλα χαμένα χρόνια για τα λαϊκά συμφέροντα σε κάθε δήμο, σε κάθε Περιφέρεια».

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Τέλος στάθηκε αναλυτικά στις επικίνδυνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ που ρίχνουν νέο "λάδι στη φωτιά" του πολέμου στην Ουκρανία που παγιώνεται, κλιμακώνεται, των εστιών που ανοίγουν σε Δυτικά Βαλκάνια, Αφρική, Καύκασο, Ειρηνικό.  

Η χώρα μας, επσήμανε, με τις αμερικανικές βάσεις που διατηρεί στο έδαφός της είναι κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα και από αυτό το βήμα θέλουμε να ενημερώσουμε τον λαό της Χίου:

Η τροπολογία του αμερικανικού Κογκρέσου που -μεταξύ άλλων- θέτει ζήτημα επέκτασης των στρατιωτικών βάσεων σε ελληνικά νησιά και διεύρυνσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη ανυπολόγιστων διαστάσεων, που στρέφεται τόσο κατά του ελληνικού λαού και των άλλων της περιοχής όσο και κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες, ιστορικές ευθύνες για αυτή την εξέλιξη. Είναι υπόλογη γιατί προφανώς βρίσκεται σε προχωρημένες και εν κρυπτώ συζητήσεις με τις ΗΠΑ που φανερώθηκαν μέσω της ψήφισης της συγκεκριμένης τροπολογίας. Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι η εμπλοκή στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, στο πλαίσιο των συμφωνιών ΗΠΑ - Ελλάδας, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελεί ένα "βαρέλι δίχως πάτο", που καθιστά τη χώρα και τον ελληνικό λαό "στόχο αντιποίνων" με δεδομένη την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Είναι προφανές ότι οι σχεδιασμοί αυτοί δεν είναι ανεξάρτητοι από το αίτημα της τούρκικης κυβέρνησης για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και τις προωθούμενες διευθετήσεις για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου με ΝΑΤΟική εποπτεία. Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν λίγο καιρό χαρακτήρισε τα ελληνικά νησιά "ΝΑΤΟικό έδαφος".

Πάντως αυτά τα νατοϊκά εδάφη σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο δεν είναι εγγύηση ασφαλείας αλλά στόχος πολεμικός με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό μας.

Οι ΝΑΤΟϊκοί είπε δεικτικά δεν προστάτεψαν την Αλεξανδρούπολη, με το ΝΑΤΟϊκό λιμάνι από τις φωτιές που έκαιγαν για 15 μέρες, ούτε την Αγχίαλο  όπου ανατινάχθηκαν τα πυρομαχικά, ούτε τα ελληνικά νησιά που τα αδειάζουν από οπλικά συστήματα για να τα στείλουν στους ναζί του τάγματος Αζόφ και στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι και διερωτήθηκε ποια είναι η θέση των άλλων υποψηφίων στην Περιφέρεια:

«Τι λέει ο εκλεκτός της ΝΔ κ. Στεφανής, συμφωνεί ότι η περιφέρεια στην οποία είναι υποψήφιος, ότι αποτελείται από ΝΑΤΟικά νησιά; ΤΙ λέει ο κ. Μουτζούρης που διεκδικούσε το χρίσμα της ΝΔ; Τι λέει η κ. Χοχλάκα των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που έχουν καταγράψει πολλά μίλια στην υπηρεσία των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών;

Η εμπλοκή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στηρίζεται από την πλειοψηφία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Δήμαρχοι-μαριονέτες, που βάζουν πλάτη για να μετατραπεί ολόκληρη η χώρα σε ΝΑΤΟική βάση, με στρατηγεία πολέμου, μεταφορά πυρομαχικών και προσωπικού, ενδεχόμενο φιλοξενίας ακόμα και πυρηνικών όπλων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Χανίων κ.ά.

Η αντίθεση στην όλο και πιο αναβαθμισμένη εμπλοκή της Ελλάδας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο Ρωσίας - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ο στόχος της «γεωπολιτικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης της χώρας, η συμμετοχή σε επιθετικές κινήσεις σε βάρος άλλων λαών, αποτελεί κριτήριο απόρριψης των υποψηφίων των κομμάτων του ΝΑΤΟικού τόξου, ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρειες σε όλη τη χώρα!

Σε όλα αυτά η κυβέρνηση βρίσκει στήριξη από τα άλλα αστικά κόμματα, που το μόνο ζήτημα που θέτουν είναι για περισσότερα ανταλλάγματα. Δεν μας λένε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ: ποια ανταλλάγματα είναι κατά τη γνώμη τους ικανοποιητικά για να εξαγοράσουν τη συμμετοχή της χώρας μας στη συνεχιζόμενη σφαγή των λαών, αλλά και τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεται ο ελληνικός λαός;»

ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΑΝΑΔΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Από όλες τις εξελίξεις γίνεται σήμερα όλο και πιο εμφανής μια βαθιά διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε δυο κόσμους, είπε χαρακτηριστικά: στο πώς θα μπορούσαμε να ζούμε το 2023 και πώς τελικά ζούμε, γιατί τα πάντα καθορίζονται από το κέρδος των μεγάλων ομίλων. Και μετά, όταν τραβιέται η κουρτίνα και αποκαλύπτεται το μέγεθος της σαπίλας και της παρακμής του, τότε ξεχειλίζει από υποκρισία, κηρύττει την κάθαρση, ζητάει μια υποκριτική συγγνώμη και υπόσχεται πως θα τα αλλάξει όλα. Όμως από παντού αναδύεται η βαρβαρότητα του καπιταλισμού...

Βλέπουμε γύρω μας ένα τεράστιο χάσμα που συνεχώς διευρύνεται ανάμεσα σε όσους με τα χέρια και το μυαλό τους παράγουν τα πάντα και σε αυτούς που κοινωνικά παρασιτούν και καρπώνονται αυτόν τον πλούτο, τους καπιταλιστές.

Στην Ελλάδα του τουριστικού θαύματος, των ρεκόρ κερδοφορίας των εφοπλιστών των ενεργειακών ομίλων, ανακοινώθηκε πως για το πρώτο εξάμηνο του 2022, ο μέσος μισθός ήταν κατά 21% χαμηλότερος από αυτόν του 2011. 700.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 713 ευρώ μεικτά!

Αλλά δεν τους αρκεί αυτό. Στο στόχαστρο έχουν βάλει εδώ και χρόνια τον εργάσιμο χρόνο, θέλοντας να τον κάνουν “λάστιχο”, κάνοντας ταυτόχρονα σμπαράλια όλη τη ζωή του εργαζόμενου. Το ζούνε ήδη οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι του νομού που δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα 7 μέρες τη βδομάδα.

Δείτε τι ετοιμάζονται να ψηφίσουν με το νομοσχέδιο του Γεωργιάδη. Μας δίνουν, λένε, το “δικαίωμα”, μόλις τελειώνουμε το 8ωρο – ή το 10ωρο με βάση τον νόμο Χατζηδάκη – στον έναν εργοδότη, να πηγαίνουμε να δουλεύουμε και σε άλλον! Το δικαίωμα να ζούμε αξιοπρεπώς με τον μισθό από τη μία δουλειά μας, δεν μας το δίνουν όμως…

Μας δίνουν το δικαίωμα να υπογράφουμε συμβάσεις μηδενικών ωρών και να περιμένουμε πάνω από το κινητό πότε θα μας καλέσει το αφεντικό για δουλειά. Το δικαίωμα να μπορούμε να οργανώσουμε το πρόγραμμά μας, τη ζωή μας, να ξέρουμε πότε και πόσο ελεύθερο χρόνο θα έχουμε και να μπορούμε να τον αξιοποιούμε δημιουργικά, δεν μας το δίνουν όμως…

Μας δίνουν το δικαίωμα στην ντροπιαστική πράξη της απεργοσπασίας και απειλούν με φυλάκιση όποιον εργαζόμενο περιφρουρήσει τον αγώνα του. Για το δικαίωμα στην απεργία όμως έχουν βάλει χίλιες δυο προϋποθέσεις και το βγάζουν παράνομο. Ξέρει από αυτά η κυρία Αχτσιόγλου που διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτή ως υπουργός εργασίας έφερε μια από αυτές τις απεργοκτόνες ρυθμίσεις.    

Το ΚΚΕ καλεί σε ξεσηκωμό και μεγάλο αγώνα για να μην κατατεθεί, να παρθεί πίσω, και αν ψηφιστεί, να μείνει στα χαρτιά αυτό το έκτρωμα. Το εργατικό κίνημα έχει μεγάλη εμπειρία από το πώς αντεργατικοί νόμοι μένουν στα χαρτιά. Γι’ αυτό, παντού, σε όλους τους τόπους δουλειάς, σε όλους τους κλάδους μπαίνουμε μπροστά για την οργάνωση των εργαζομένων. Τώρα να σημάνει συναγερμός, να υπάρξει πολύμορφη και απεργιακή απάντηση. Σε αυτούς τους αγώνες το ΚΚΕ θα είναι, όπως πάντα στην πρώτη γραμμή.

Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να "γενούνε τα σκοτάδια λάμψη"!

Η άνοδος του ΚΚΕ με 100 χιλιάδες περισσότερες ψήφους στις εκλογές του Ιουνίου, με 6 περισσότερους βουλευτές και με ποσοστό κοντά στο 8%, θα κατατεθεί ακριβώς στην ενίσχυση της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης.

Στο δυνάμωμα ενός ρεύματος αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής και των κυβερνήσεων που την υλοποιούν.

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα! Σε ένα πανελλαδικά οργανωμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής, κόντρα στο κράτος, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που δεν θα παζαρεύει πόσα θα χάσουμε αλλά θα διεκδικεί να ζήσουμε όπως ταιριάζει στην εποχή μας, στην επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη.

Αυτό το «να πάμε αλλιώς», που αρχίζει να βγαίνει σαν φυσική αντίδραση από το στόμα χιλιάδων νέων ανθρώπων, δεν είναι απλώς ένα σύνθημα, αλλά έχει μετατραπεί σε αναγκαιότητα για την υπεράσπιση της ζωή μας.

Στη νέα γενιά δεν ταιριάζει η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός, η υποταγή. Δεν θα ανεχθούμε πως "έτσι είναι η ζωή". Θα την αλλάξουμε, παλεύουμε για αυτό, λογαριαζόμαστε κάθε μέρα με την αντιλαϊκή πολιτική, στους δρόμους, στα πύρινα μέτωπα, στις πλημμύρες, στις πόλεις και τα χώρια, στις σχολές και στα σχολειά.   

Δίπλα στο σκηνικό της καταστροφής φυτρώνει όμως και η εικόνα της ελπίδας, η εικόνα της οργανωμένης συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης με τις δυνάμεις του ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή μαζί με τον λαό για να σωθούν οι ζωές και οι κόποι του, για να σωθούν οι τελευταίοι πνεύμονες πρασίνου. 

Είμαστε σίγουροι πως τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της απόφασης για κάθε νέο και νέα που σκέφτεται να οργανωθεί στην ΚΝΕ.

Σε όσους αναρωτιούνται «εγώ δεν είμαι για αυτά» ή «δεν μπορώ να κάνω όλα αυτά» τους λέμε πως η προοπτική μιας άλλης, δίκαιης κοινωνίας δίνει δύναμη και ελπίδα στον καθημερινό αγώνα για τη βελτίωση της ζωής του λαού. Όσο δυναμώνει η εργατική - λαϊκή πάλη, όσο αποκτά πιο μαζικά χαρακτηριστικά, όσο βαθαίνει ο αντικαπιταλιστικός προσανατολισμός της, τόσο θα είναι δυνατόν και στο σήμερα να μετρά νίκες ο λαός αλλά κυρίως να διαμορφώνονται οι όροι για την ριζική ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Σε όσους θέλουν να πείσουν το λαό μας και τη νεολαία ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα, στέλνουμε σήμερα το μήνυμα και από τη Χίο, το μήνυμα του 49ου Φεστιβάλ μας,

Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να "γενούνε τα σκοτάδια λάμψη"!

Καλή δύναμη! Καλούς αγώνες».

φωτο Ισίδωρος Λοΐζος

 

Σχετικά Άρθρα