Αχ, αυτοί οι κομμουνιστές…

Σάβ, 11/09/2021 - 07:33
Με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα τα «έβαλε» Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί κάποιοι τον γιούχαραν και τον αποδοκίμασαν, κατά την προσέλευσή του στη Μητρόπολη για την κηδεία του Μίκη.

 Κατ΄αρχάς να δηλώσω ρητά και κατηγορηματικά, για να μην παρεξηγηθώ, ότι είμαι κατά των γιουχαϊσμάτων και των τραμπουκισμών από οπουδήποτε και αν προέρχονται… Και γιουχαΐσματα κατά καιρούς μπορεί να είχαμε πολλά αλλά και από τραμπουκισμούς του παρακράτους προδικτατορικά να φαν' κι οι κότες… Και βέβαια στην ιστορία έμεινε και εκείνη η φράση του Γεωργίου Ράλλη, σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1981, «Σας είπα δε θέλω ου»… Όταν οι δεξιοί άρχισαν να γιουχάρουν τον Ανδρέα σε μια αποστροφή της ομιλίας του δικού τους αρχηγού.

Θα διαβάσατε, υποθέτω, ότι πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα «έβαλε» με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, γιατί κάποιοι τον γιούχαραν και τον αποδοκίμασαν, κατά την προσέλευσή του στη Μητρόπολη για την κηδεία του Μίκη. Τώρα πώς κατάλαβε ο πρωθυπουργός ότι οι αποδοκιμασίες προέρχονταν από προσκείμενους στο Κ.Κ. είναι ένα ερώτημα. Υποθέτω ότι αυτοί που τον αποδοκίμασαν δεν είχαν μοστράρει και την κομματική ή άλλη ταυτότητά τους. Εκτός πια και αν, όπως σε εκείνο το αλήστου μνήμης παρελθόν, υπήρχαν ανάμεσα σε εκείνους που αποδοκίμαζαν οι αξέχαστοι «μυστικοί» της Ασφάλειας που κάποτε σε τύλιγαν σε μια κόλλα χαρτί, χωρίς να το καταλάβεις… Όμως το αποκλείω.

Έτσι για μια ακόμα φορά φταίγανε οι κομμουνιστές, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Όπως «έφταιγαν» πάντα και ήταν οι «αμείλικτοι εχθροί» του Έθνους, όπως τους αποκαλούσαν κυρίως οι δεξιές κυβερνήσεις, αλλά δεν έπεφτε πίσω και ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου που αποκαλούταν μάλιστα και «Γέρος της Δημοκρατίας». Μαζί τους και ο Μίκης Θεοδωράκης που μπορεί τα τελευταία χρόνια να είχε κάποιες διαφοροποιήσεις, αλλά ένιωσε καλά στο πετσί του προδικτατορικά τα «χάδια» της τότε Δεξιάς.

Εύκολος στόχος, λοιπόν, οι κομμουνιστές για να «εισπράττουν» όλα τα αναθέματα. Είναι γνωστό, βέβαια, ότι δεν υπάρχουν πιο πειθαρχημένοι οπαδοί και δεν πιστεύω ότι το κόμμα τους «έβαλε». Φοβάμαι ότι πάνω στην ταραχή του ο πρωθυπουργός βιάστηκε να βγάλει συμπεράσματα… Και δεν ήταν σωστή η αντίδρασή του. Εκτός και αν κάνω λάθος…

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα