Γιάννης Μαλαφής

Πέμ, 02/11/2023 - 07:07
Ο νέος Δήμαρχος Χίου αντί της εξέδρας προτίμησε αυτή των... διαδηλωτών

Για την κατάργηση του ταχυδρομείου των Καρδαμύλων διαβάσατε και είδατε πολλά. Και υπήρξαν και έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στις συγκεντρώσεις που έγιναν. Προσωπικά με εξέπληξε η συμμετοχή του νεοεκλεγέντα δημάρχου στην παρέλαση διαμαρτυρίας των χωριών, της 28ης Οκτωβρίου. Βρε ο Μαλαφής είναι αυτός, διαπίστωσα βλέποντας τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε. Και μπράβο του και καλά έκανε να πιάνει τον παλμό των συνδημοτών του και να μη τον αγνοεί. Είναι ζητούμενο για όλους τους εκπροσώπους μας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο. Να βρίσκονται κοντά στο λαό και να υπερασπίζουν τα αιτήματά του μακριά από πολιτικές και άλλου είδους σκοπιμότητες. Και ξέρουμε δα ότι πολλές φορές τα κόμματα που κυβερνούν αφενός απαξιώνουν τέτοια αιτήματα και αφετέρου «απαγορεύουν» στους εκλεκτούς τους να συμμετέχουν και να συμπαρίστανται.

   Δεν ξέρω αν πολλοί από εμάς περιμέναμε να δούμε τον Μαλαφή να παρελαύνει μαζί με διαμαρτυρόμενους για ένα δίκαιο αίτημα. Ας μην ξεχνάμε τη δήλωση του βουλευτή μας, του Νότη, ότι δεν έγινε δα και τίποτα με το κλείσιμο του ταχυδρομείου Καρδαμύλων. Θα εξυπηρετούνται οι άνθρωποι από τα αντίστοιχα της Χίου και του Βροντάδου. Τόσο απλά.

   Ο Γιάννης Μαλαφής εκλέχτηκε πρόσφατα δήμαρχος Χίου με ένα ισχυρό ποσοστό, κάτι που σημαίνει πολλά και το κυριότερο ότι δεν πρέπει να προδώσει την εμπιστοσύνη των χιλιάδων συνδημοτών μας. Οφείλει να αντιληφθεί ότι το βάρος που πέφτει στους ώμους του είναι μεγάλο. Και ότι από τη δική του πολιτική που θα εφαρμόσει θα εξαρτηθεί και η πρόοδος ανθρώπων και τόπου. Δύσκολη η αποστολή αλλά έχει υποχρέωση να τη φέρει σε πέρας με επιτυχία.

   Και αυτή η αποστολή θα θεωρηθεί επιτυχημένη μόνο αν όλα όσα διακήρυξε προεκλογικά τα κάνει πράξη. Να κυβερνήσει με ταπεινότητα και υπευθυνότητα. Να επιλέξει συνεργάτες που έχουν τις γνώσεις και όχι να εξοφλήσει προεκλογικές, πιθανόν, επιταγές. Στο χέρι του είναι καθώς ο ίδιος θα τους διορίσει. Να συμπεριφέρεται σεμνά και χωρίς τουπέ.

   Οι Χιώτισσες και οι Χιώτες περιμένουν πολλά από το νέο δήμαρχο με κυριότερο να τους εξασφαλίσει μια καθημερινότητα χωρίς προβλήματα. Δύσκολα όλα αυτά αλλά από εκεί θα εξαρτηθεί και θα επιδοκιμαστεί ή αποδοκιμαστεί η θητεία του. Γιάννη «ιδού η Χίος, ιδού και το πήδημα».

Του Δημήτρη Φρεζούλη

dimfre@yahoo.gr

Υ.Γ.: Άραγε είναι τυχαίο ότι αν εξαιρέσουμε το συγχωρεμένο Γιάννη Μπουμπάρη, που θήτευσε τρεις τετραετίες στο Δήμο, κανείς άλλος δεν εκλέχτηκε για δεύτερη φορά;

Σχετικά Άρθρα