Παγκάκι, νησίδα, υπόστεγο…

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 28/06/2022 - 07:29
Άθλιο το πρόχειρο σιδερένιο παγκάκι, προκειμένου να κάθονται όσοι περιμένουν λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ

Απέναντι στα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ και δίπλα στο δημοτικό κτήριο του ΚΕΠ στην οδό Δημοκρατίας κάνουν στάση τα λεωφορεία για τα διάφορα σημεία, είτε για να επιβιβάσουν, είτε να αποβιβάσουν επιβάτες. Εκεί λοιπόν υπάρχει ένα πρόχειρο σιδερένιο παγκάκι, που ο θεός να το κάνει παγκάκι, προκειμένου να κάθονται όσοι περιμένουν λεωφορεία. Μόνο που το περί ου ο λόγος παγκάκι είναι τόσο άβολο που ουσιαστικά δεν μπορείς να καθίσεις ή αν καθίσεις «πιάνονται» τα οπίσθια μαλακά σου μόρια. Καθημερινά στο σημείο εκείνο περιμένουν δεκάδες να μην πω εκατοντάδες άνθρωποι. Χάθηκε ο κόσμος να τοποθετηθεί ένα αξιοπρεπές παγκάκι με πλάτη, να μην ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι;

Και μιας ο λόγος για στάσεις λεωφορείων το έχω γράψει και στο παρελθόν, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία. Στη νησίδα που είναι κοντά στην Περιφέρεια Χίου, κάνουν στάση όσα λεωφορεία κατευθύνονται είτε προς τα χωριά είτε προς τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης. Όσοι, λοιπόν, περιμένουν εκεί για να επιβιβαστούν είναι υποχρεωμένοι να ξεροσταλιάζουν κάτω από τον καυτό ήλιο το καλοκαίρι είτε να βρέχονται το χειμώνα… Και επειδή διανύουμε καλοκαιρινή περίοδο δεν θα μπορούσε τουλάχιστον να τοποθετηθεί μια ομπρέλα σκίασης να μην ντιντινίζουν τα κεφάλια τους από τον ήλιο; Αχ αυτή η καθημερινότητα στην οποία κανείς δεν δίνει σημασία.

Και αφού πιάσαμε όσα έχουν σχέση με τις στάσεις των λεωφορείων, επί δημοτικής αρχής Βουρνού στήθηκε ένα φαραωνικό υπόστεγο στο δημοτικό χώρο στάθμευσης στη Φάρκαινα. Το οποίο υποτίθεται ότι θα προστάτευε όσους περίμεναν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο. Ειδικότερα τους χειμερινούς μήνες όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές… Και με δυνατό αέρα και με βροχή. Δεν υπάρχει καμία προστασία, παρά το ότι το υπόστεγο υποτίθεται πως τοποθετήθηκε για την προστασία όσων περιμένουν. Κάποια στιγμή και αρμόδιος της σημερινής δημοτικής αρχής υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα, αλλά πέραν τούτου ουδέν!  

Όλες οι Αρχές «κόπτονται» για την καθημερινότητά μας, αλλά μόνο στα λόγια…

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Στη νησίδα αυτή περιμένουν στον ήλιο όσοι θέλουν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία

Σχετικά Άρθρα