Χίος, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Στη Χίο οι συντελεστές και δημιουργοί του προγράμματος Musica

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 24/01/2020 - 13:40

Παρουσίαση του προγράμματος ΜUSICA, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο Χίου από συντελεστές και δημιουργούς του προγράμματος.

Πρόκειται για ένα τεχνολογικό εγχείρημα με το οποίο επιδιώκεται η εγκατάσταση πλατφόρμας στο νησί των Οινουσσών, με στόχο την παροχή δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας και πόσιμου νερού, ανέφερε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νικήτας Νικητάκος που παρουσίασε τα οφέλη και την χρησιμότητα του προγράμματος «ΜUSICA» στον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και στον Δήμαρχο Οινουσσών Γιώργο Δανιήλ.

" Είναι μια σημαντική αναπτυξιακή και περιβαλλοντική πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει ο Δήμος μας και όταν ολοκληρωθεί θα δώσει εξαιρετικά επικερδή για το νησί μας οφέλη», τόνισε ο κ. Δανιήλ,  συμπληρώνοντας ότι εργαζόμαστε εντατικά για να επιτύχει το πρόγραμμα.

Τους συντελεστές και δημιουργούς του προγράμματος καλωσόρισε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου ο δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης που τόνισε ότι ο δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να γίνει η Χίος ένα «πράσινο» οικολογικά νησί.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/02/2020 - 11:52
Γιώργος Μισετζής και Μαρία Καλαγκιά στο αφιέρωμα για τα 95χρονα του Μίκη Θεοδωράκη

Να το, λοιπόν, και πάλι μπροστά μας το προσφυγικό - μεταναστευτικό το οποίο ξεκίνησε να μας απασχολεί με διαφορετικό τρόπο στις αρχές του ‘15 και εξελίχθηκε εντελώς αλλιώς, τα χρόνια που μεσολάβησαν. Με όλους όμως, εκτός από τους κυβερνητικούς, να συμφωνούμε ότι «δεν πάει άλλο». Και, αντί της ζητούμενης αποσυμφόρησης, να μας φορτώνουν με μια κλειστή φυλακή με ό,τι συνεπάγεται…

Αυτό ήταν το θέμα που κυριάρχησε την περασμένη εβδομάδα για να μην ξεχνάμε και την επικαιρότητα, αλλά εγώ σήμερα θα σταθώ σε κάτι άλλο. Σε ένα ρεσιτάλ που δόθηκε ένα σαββατόβραδο στο «Ωδείο Αιγέας» του Γιώργου Μισετζή και μας έδωσε την ευκαιρία να σκεφτούμε, για μια φορά ακόμα, πόσο τυχεροί είμαστε. Τυχεροί, γιατί έχουμε στο νησί μας κάποιους ανθρώπους που αποτελούν σταθερές αξίες. Όχι μόνο στη μουσική, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς, όπου διακρίνονται, και κάνουν κι εμάς υπερήφανους και μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές.

Σταθερή αξία, λοιπόν, ο Γιώργος Μισετζής και η Μαρία Καλαγκιά, όπως και το Ωδείο Αιγέας με τα 33 χρόνια λειτουργίας του. Και στη φιλόξενη αίθουσα του οποίου τιμήθηκαν τα 95χρονα του Μίκη Θεοδωράκη, δύο σαββατόβραδα, και με την κατανυκτική ατμόσφαιρα που επικράτησε ευχόμασταν η βραδιά να μην τελειώσει. Αφιερωμένη, λοιπόν, στον μεγάλο Μίκη, η βραδιά που γεννήθηκε στη Χίο, αλλά όλοι οι φορείς το ξέχασαν. Ευτυχώς το θυμήθηκαν Μισετζής και Καλαγκιά και μας χάρισαν μια μαγική, στην κυριολεξία, βραδιά με τα πιο όμορφα τραγούδια του αγαπημένου συνθέτη.

Τα δάχτυλα του Γιώργη χόρευαν πάνω στα κλαβιέ του πιάνου έχοντας διασκευάσει με το δικό του μοναδικό τρόπο τις μελωδίες του Μίκη και η Μαρία, σκέτη ιέρεια, μας απογείωνε σε ένα μαγευτικό ουρανό. Ήταν μια ονειρική βραδιά με τον Μισετζή σε μεγάλα κέφια να δίνει ρέστα και την Καλαγκιά με την αισθαντική, λυρική και ρομαντική φωνή της να μας χαρίζει ανεπανάληπτες στιγμές χαρμόσυνης ακοής.

Σταθερές αξίες όλοι. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Του Δημήτρη Φρεζούλη