Στην Κώμη… Καμπάνα

Παρ, 26/07/2024 - 09:39
Κακοτεχνίες στην Κώμη... Καμπάνα

Πέρυσι τέτοιες μέρες ο τότε δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, παρουσίαζε  τη νέα όψη της Κώμης, την οποία χαριτολογώντας αποκάλεσε ως Κώμη... Καμπάνα. Μετά την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης και των συνοδών έργων που αφορούσαν τις υποδομές ηλεκτροφωτισμού, αποχέτευσης και διοχέτευσης των ομβρίων υδάτων.

   Και όπως φάνηκε έγινε καλή δουλειά με τις υποδομές που ήταν αναγκαίες και απαραίτητες και καλά έγιναν όπως έγιναν.

   Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω προσωπική άποψη για το τι γίνεται στην πολύ ωραία αυτή παραλία της Καλαμωτής, γιατί έχω να πάω κανένα χρόνο. Όμως, όπως φαίνεται, υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες που παρότι είναι μικρές, μπορεί να είναι και επικίνδυνες και αισθητικά άσχημες. Και μάλιστα δεν χρειάζονται και τεράστια ποσά για να διορθωθούν αλλά, παρόλα αυτά, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες παραμένουν σε εκκρεμότητα. Θα μου πείτε σιγά τον πολυέλαιο και όμως το ζητούμενο κρύβεται στις λεπτομέρειες.

   Καλός φίλος και συμμαθητής που παραθερίζει στην Κώμη μου έστειλε αυτές τις δύο φωτογραφίες. Στην πρώτη βλέπουμε έναν σκουριασμένο στύλο που σε κάνει να αποστρέφεις το βλέμμα. Και απορεί κανείς πώς στέκεται ακόμα στα πόδια του. Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπετε ένα κιβώτιο στο οποίο υπάρχει καλώδιο εκτεθειμένο. Ακίνδυνο ή επικίνδυνο; Μην ξεχνάμε την ηλεκτροπληξία ενός συμπατριώτη μας, δεν θυμάμαι καλά στη Λήμνο ή στα Λημνιά. Και ξέρετε, δεν θέλει πολύ για να γίνει το κακό. Και λέω, κανείς δεν περνά από εκείνα τα σημεία να δει αφενός το επικίνδυνο κιβώτιο με τα εκτεθειμένα καλώδια και πόσος «όμορφος» είναι ο σκουριασμένο στύλος;

   Απλά πράγματα που βγάζουν μάτι αλλά κανείς δεν σκέπτεται να τα φτιάξει. Κάποιες φορές η αδιαφορία όλων των αρμοδίων είναι απελπιστική. Τι είναι να συμμαζευτούν και να απομονωθεί το καλώδιο και να βαφτεί ο στύλος αν, εν των μεταξύ, με τη σκουριά που έχει δεν γκρεμίσει;

Του Δημήτρη Φρεζούλη

dimfre@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα