Τα κενά του Νοσοκομείου

Παρ, 24/06/2022 - 07:40

Το έγραψα και τις προάλλες και δεν θα βαρεθώ να το γράφω… Ενώ το Νοσοκομείο μας έχει στις τάξεις του άριστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δυστυχώς έχει πολλά κενά… Το καταγγέλλει συνέχεια το ΣΕΣΝΟΧ, το καυτηριάζει και ο σύλλογος γιατρών, αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα…

Είχαμε πρόσφατα και την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, αλλά τι βγήκε από την επίσκεψή του; Μόνο υποσχέσεις και όχι συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Και φυσικά οι υποσχέσεις είναι κάτι συνηθισμένο για τους πολιτικούς. Κι εδώ που τα λέμε άλλη δουλειά δεν κάνουν παρά να υπόσχονται. Στο κάτω - κάτω της γραφής δεν κοστίζουν και τίποτα… Τη μια μέρα δίνονται και την άλλη ξεχνιούνται. Όχι θα κάτσουν να σκάσουν να βρουν τρόπους να δώσουν λύσεις στα προβλήματα.

   Λοιπόν έχουμε και λέμε… Κάποια τμήματα του νοσοκομείου υπολειτουργούν ελλείψει ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Γίνονται, λέει, προκηρύξεις αλλά δεν εκφράζεται ενδιαφέρον. Και ποιο είναι το τμήμα που «πάσχει» πιο πολύ; Το ακτινολογικό… Ένα τμήμα απαραίτητο και αναγκαίο κάθε στιγμή. Για σκεφτείτε ότι, όπως άκουσα, ο Λάκης Χαλκιάς, παρά το ότι είχε πάρει σύνταξη ο άνθρωπος, επέστρεφε να βοηθήσει την κατάσταση... Ότι όπως έμαθα ο Γιάννης Μαλαφή όχι μόνο άδεια αλλά ούτε τα ρεπό του δεν παίρνει για να μη μείνει το τμήμα ουσιαστικά ακέφαλο… Τρελά πράγματα δηλαδή, μεσούντος του 21ου αιώνα. Και να 'ναι μόνο αυτά; Η Χίος χρόνια τώρα «βράζει» με καρκίνο και δεν υπάρχει ογκολόγος ούτε για δείγμα! Και πριν από 5 χρόνια δεν υπήρχε ούτε νευροχειρουργός και ευτυχώς που «θυσιάστηκε» ο Δημήτρης Δρόσος και τρέχει ο άνθρωπος και δεν προλαβαίνει…

    Με ένα νοσοκομειακό γιατρό που μιλούσα μου έλεγε ότι ναι μεν οι προκηρύξεις μπορεί να αποβαίνουν άγονες, αλλά ας δώσουν κίνητρα και ας φροντίσουν και τους ίδιους με κάποια ελαφρυντικά μέτρα. Ας κάνουν αποσπάσεις από άλλα Νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις. Κοτζάμ Νοσοκομείο είναι αυτό της Χίου, που εξυπηρετεί όλο το νησί… Δεν είναι Κέντρο Υγείας.

   Μέχρι πότε; Είναι ένα ερώτημα. Γι' αυτό κυρία Διοικήτρια τρίξτε και κάνα δόντι. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί!

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα