12 μήνες φυλακή στο Μ. Μερμηγκούση για την επίθεση στο Γ. Κουτσοδόντη το 2016

ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ - ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 16/06/2022 - 15:01
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή επιβλήθηκε σήμερα από το τριμελές Εφετείο Αιγαίου, κατά του Ματθαίου Μερμηγκούση, για την επίθεση κατά του Γιάννη Κουτσοδόντη, νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου στις 6 Ιουνίου 2016, στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Σούδα, όπου είχε μεταβεί ο τελευταίος για να ασκήσει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που λάμβαναν χώρα εκεί.

 

Η υπόθεση εξετάστηκε σε 2ο βαθμό, μετά την έφεση που κατέθεσε ο κατηγορούμενος, στον οποίο αρχικά το μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου είχε επιβάλλει  ποινή φυλάκισης 15 μηνών για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αναγνωρίζοντας στην επίθεση ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

 

Αυτή τη φορά αυτό δεν συνέβη και η καταδίκη σε φυλάκιση 12 μηνών αφορά στην απλή πρόκληση σωματικών βλαβών.

 

“Δεν αναγνωρίστηκε για τυπικούς λόγους το ρατσιστικό κίνητρο”, ανέφερε σε δηλώσεις του στην “Αλήθεια” ο Γ. Κουτσουδόντης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η ποινή παραμένει αυστηρή -όπως τον ενημέρωσαν οι δικηγόροι- που σημαίνει ότι δεν μπορεί ο καθένας να ασκεί βία και να μένει ατιμώρητος.

 

Θύμισε δε ότι μετά την πρώτη καταδίκη του Μ. Μερμηγκούση, τα φαινόμενα βίας που είχαμε στη Χίο -με αφορμή το προσφυγικό- σταμάτησαν.

Σχετικά Άρθρα