
Για τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού από όλα τα τμήματα και τις κλινικές του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου έκαναν λόγο οι Γιάννης Κουτσοδόντης και Ολυμπία Κουβαρά μέλη του ΣΕΣΝΟΧ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή.
Για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας των νοσηλευτών εξαιτίας των κενών έκανε λόγο ο Γιάννης Κουτσοδόντης προσθέτοντας ότι ενώ υπάρχουν απόφοιτοι της σχολής νοσηλευτικής επιλέγουν να φύγουν στο εξωτερικό όπου οι αποδοχές και οι συνθήκες εργασίας είναι καλύτερες.
«Ένας νοσηλευτής εξουθενωμένος και κακοπληρωμένος είναι επικίνδυνος», ανέφερε η Ολυμπία Κουβαρά θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει τις συνθήκες εργασίας λόγω της υποστελέχωσης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει ενόψει καλοκαιρινής περιόδου όπου ο πληθυσμός του νησιού υπερδιπλασιάζεται, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται με πολύωρες αναμονές και οι νοσηλευτές να έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια αντοχής τους.






































